bratki 05.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Firmy szkoleniowe powinny czym prędzej wprowadzić do oferty kurs lizania tyłka. . ale w taki sposob , zeby sobie przy tym nie pobrudzic nosa. No i oddech miec po tym w miare świeży A czy to konieczne...? Jak uczy rzeczywistość, tak naprawdę wystarczy dobrze POWIEDZIEĆ, że ma się oddech świeży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zgodnie z Konstytucja prezydent RP podpisuje nominacje sędziowskie, które przedstawia mu rada sadownictwa. Prezydent Lech Kaczyński nie wywiązuje się z tego obowiązku już przez po roku. Czy to po prostu skrajna nieudolność czy też świadome i planowe łamanie Konstytucji? Niedawno stała się obowiązująca nowa ustawa o ustroju sądów powszechnych. Jest zresztą zaskarżona do TK. Najważniejsze jej elementy to znaczne zwiększenie kompetencji ministra sprawiedliwości i organów ścigania kosztem uprawnień sędziów i samorządu sędziowskiego. Widać wyraźnie, że ustawa pisana jest pod pewnego prawnika na trójkę z plusem i bez żadnej praktyki - który zyskuje narzędzia by wywierać naciski na wymiar sprawiedliwości i sterować sadami. Będziemy mieć za chwile prokuraturę, specsłużby i sądy w jednym reku. Skąd my to znamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.09.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zgodnie z Konstytucja prezydent RP podpisuje nominacje sędziowskie, które przedstawia mu rada sadownictwa. Prezydent Lech Kaczyński nie wywiązuje się z tego obowiązku już przez po roku. Przecież jak słyszał, że tylu sędziów już zatrzymano, ze nie ma kto ekstraklasy sędziować to pomyślał, ze nie będzie nowych mianował, coby się nie skorumpowali!!! To też walka z korupcją! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.09.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Odliczysz 1200 złotych za każde dziecko http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=59256 Koniec przeglądania forum.idę se zrobić coś do odliczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 05.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Odliczysz 1200 złotych za każde dziecko http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=59256 Koniec przeglądania forum. idę se zrobić coś do odliczenia. ha a jak se zrobisz , a "spieprzaj dziadu" z babcią z Luftwaffe rozmyślą sie w ostatniej chwili......... ..... to zrobis se ino dobze, ale nie łodlicys . Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Byle byś się nie zapędził w tym robieniu, bo Ci nie starczy podatku na te odliczenia? To ponoć ulga tylko dla bogatych. Ciekawe co na to nasz analityk powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zarejestrowany został nowy produkt regionalny w UE."Ziobrówka" - słaby Advokat na kaczych jajach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.09.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Fani Tagesspiegel, Michnika i Geremka nie muszą czytać Czy rzeczywiście Polska ma tak fatalną opinię w Europie? Niestety tak. Zachód przyzwyczaił się kierować opininiami pewnych osób, którym ufa, czasami nadmiernie. Dziś te osoby nie przebierają w słowach i zagraniczne media chętnie to cytują. Jeżeli Tadeusz Mazowiecki czy Bronisław Geremek porównują w zachodniej prasie dzisiejszą Polskę do Rosji putinowskiej, jeżeli Wiktor Osiatyński porównał lustrację i sprawę abp. Wielgusa do maccartyzmu, to trudno się dziwić narastającej atmosferze niechęci. To samo powtarza Adam Michnik na swoich wykładach w Princeton czy University of Virginia. Oczywiście każdy ma prawo, ale nie do obelg i insynuacji . Gdy mówi się o zagrożeniu podstawowych zasad demokracji w Polsce, to mamy własnie do czynienia z obelgami i insynuacjami , a nie dopuszczalną racjonalną krytyką, dla której nie brakuje powodów. Jak można porównywać Polskę do Rosji putinowskiej, gdzie zamyka się wolne media i morduje niewygodnych dziennikarzy? Może formułując takie opinie chcą dobrze? Może naprawdę leży im na sercu dobro polskiej demokracji? Przez nich przemawia raczej szał antykaczyzmu, który ogarnął już najszacowniejsze głowy. Wcale jednak nie uważam, że oni postępują oni cynicznie. Myślę raczej, że rolę tu grają zaszłości i ogromne emocje, których korzenie tkwią jeszcze w wewnątrzopozycyjnych sporach z lat 70. Obie strony konfliktu znają się przecież od bardzo dawna. To jest jak spór w rodzinie, a takie są najgorsze. O tym, że chodzi o jakieś osobiste animozje przekonujemy się dziś, kiedy do opozycji przeszli panowie Lepper i Giertych. Przecież przez dwa lata krytykowano rząd PiS przede wszystkim ze względu na koalicję z Samoobroną i LPR. Teraz, kiedy te ugrupowania opuściły rząd, wybaczyć im już można wszystko - pod warunkiem, że będą uderzać w Jarosława Kaczyńskiego. Dlaczego jednak ów szał antykaczyzmu trafia na tak podatny grunt zagranicą? Z oczywistych przyczyn: Polska stała się niewygodna. Od dwóch lat prowadzi trudną do zaakceptowania politykę zagraniczną, z akcentowaniem własnego interesu. Jeżeli w Polsce ostro się krytykuje niektóre pociągnięcia polityki niemieckiej, to trudno się dziwić, że niemieckie media nie przebierają w środkach, by ośmieszyć polski rząd. Sam uczestniczyłem w pewnym programie telewizji niemieckiej, w której padł zarzut, że nasz rząd jest antysemicki. Zażądałem dowodów – odpowiedziano mi cytatem z Macieja Giertycha w sprawie kreacjonizmu. Ni przypiął, ni przyłatał. To są kalumnie, wychodzące niestety w dużej mierze od polskich komentatorów. To przecież polscy politycy mówią, że mamy powtórkę Berezy Kartuskiej czy stalinizmu. Zachodni dziennikarze sami na to nie wpadli. Czy powinniśmy na takie wypowiedzi jak Vaclava Havla reagować? Słuchałem wczoraj w TokFM redaktora Cieńskiego z Financial Times. Powiedział on, że tego typu wypowiedzi powodują, że w danym kraju oburzeni są wszyscy, niezależnie od opcji politycznej. I to by była normalna reakcja! Tzw. autorytety powinny zareagować oburzeniem na insynuacje obcych polityków, że Polska wymaga obserwatorów międzynarodowych. Ale tragizm polskiej sytuacji polega na tym, że znaczna część polskiego establishmentu opinię Havla popiera. Wprost zgodził się z jego pomysłem lider Demokratów Jan Lityński. I to jest naprawdę bardzo niepokojące. Kilka dni temu do tego chóru dołączył redaktor naczelny Tagesspiegel pisząc, że w Polsce powinna interweniować Unia Europejska albo rząd niemiecki, bo – jak napisał – granica Polski leży 80 km od Berlina. Polskie tzw. autorytety nie zareagowały na takie bezczelne dictum. Może powinien powstać w Berlinie polski rząd na uchodźstwie, z premierem Geremkiem na czele? całość:http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=59146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.09.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Fani Tagesspiegel, Michnika i Geremka nie muszą czytać To ty naprawde myslisz , ze ktos to czyta ? Mam net , mam gazety po co mam czytac co ty cytujesz. Napisz w koncu cos od serca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.09.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Lewakk, a może na emigracji powinien powstać rząd Kaczyńskich? Nie myślałeś o tym? Co ten rząd zrobił dla gospodarki? Osiągnięcia to chyba nie jego zasługa? Pokaż ustawę która ułatwia zakładanie firmy, jej działalność, zaproponowaną przez rząd J. Kaczyńskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 05.09.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 przykład... dla przedsiębiorstw obniżenie skladki rentowej, dla wszystkich obniżenie podatków do 18 i 32%. Zauważyłeś?Mało, ale przypomnij z ostatnich lat czy ktokolwiek obniżał podatki? Jaki komentarz był dla obniżenia składki rentowej, LID ustami Borowskiego, że to największy błąd, bo bogaci zbyt dużo zyskają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.09.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 lewakk, fanatyku, odpisuję ci po raz ostatni.a robię to dlatego, że po prostu kłamiesz.Wyjaśniam wszystkim, że nie jestem miłośnikiem pana Geremka, ani nie jest on moim krewnym, więc nie mam zadnego interesu prywatnego, aby go bronić. jednak zarzucanie mu wypowiedzi na forum Parlamentu Europejskiego szkalujących Polskę, co robią pracodawcy lewakk-a, w no i za nimi on sam jest oszustwem.otóż sprawa polega na tym, że Geremek odmówił złożenia oświadczenia lustracyjnego. I nikt w świecie by o tym nie wiedział, gdyby nie "przeciek" usłużnych pracowników IPN, którzy powiadomili o tym wszystkie agencje i wszystkich dziennikarzy. Więc co mial powiedzieć Geremek? POTWIERDZIŁ, że składal takie oświadczenia już kilkukrotnie i dla durnej zabawy paru politykierów nie myśli robić tego ponownie.OT I WSZYSTKO!Kto zaczął sprawę? Dlaczego nikt nie mówi o tym dzięki komu wyciekła taka informacja? TO BYŁO TAJEMNICĄ SŁUŻBOWĄ, jeśli nie państwową.Ale nikomu z gloryfikatorów PiS włos z głowy nie spadł.Więc dość pieprze...a o jakiejś praworządności w wykonaniu obecnej ekipy. Ona wszystko wybaczy swoim sługusom. A w niebyt wysyła wszystkich, którzy mają inne zdanie. Dla nich nawet Władysław Bartoszewski to zdrajca. Ale się gościu doczekał .... PS. lewakk, trochę cię rozumiem. Sprawa Kaczmarka wszystkim waszym uświadomiła, że kto przestaje być zajebi...ie gorliwy, skończy jak on... albo i może gorzej... rozumiem, walczysz o byt! A to najważniejsze. A tak na marginesie: jesteś żonaty? masz rodzinę? Jeśli dzieci duże, to załóż im blokadę na to forum. Bo wyjadą do Irlandii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.09.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 przykład... dla przedsiębiorstw obniżenie skladki rentowej, dla wszystkich obniżenie podatków do 18 i 32%. Zauważyłeś? . he,he Ty chyba robisz w budzetowce albo pobierasz "uposazenie od kapitalisty wyzyskiwacza" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zarejestrowany został nowy produkt regionalny w UE. "Ziobrówka" - słaby Advokat na kaczych jajach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.09.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Lewakk, popatrz na to wszystko co napisałeś dotychczas, przemyśl, wyciągnij wnioski, złóż samokrytykę, i... poszukaj nowego sponsora. Dobrze Ci idzie, ale w obecnej sytuacji po wyborach możesz stracić pracę. To, że w ostatnich sondażach PiS uzyskał 30 % o niczym nie świadczy. Historia nauczycielką życia - jak to jest po łacinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.09.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zarejestrowany został nowy produkt regionalny w UE. "Ziobrówka" - słaby Advokat na kaczych jajach. W IV RP serwowany na konferencjach prasowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 06.09.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 .....dla wszystkich obniżenie podatków do 18 i 32%.... może ja jeszcze jestem nieświeży, ale o so chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.09.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 To odlicznie na dziecko to se mogą wsadzić. Becikowe dwa, co roku i to nie do końca. Chcą mieć wiecej dzieci i to nie z marginesu to niech sobie zrobią, że dziecko można wpisać jako pełnoprawnego członka rodziny do PIT-a rodzinnego do podziału. Wtedy ci co najlepiej zarabiają dla obniżenia bariery bólu będą się mnożyć. Nie mówię o krezusach, ale o zwykłej klasie średniej. A rozmnozona klasa średnia to więcej miejsc pracy dla tych co widzą w dziecku tylko becikowe. Więcej miejsc pracy, oznacza konkurencję, a ta wyższą jakość miejsca pracy. Tak wiem, ktoś naklika, że krzywdzę najbiedniejszych bo wtedy dla nich nic się nie zmieni. Szczerze. Mam w poważaniu takie zmiany, które prowadzą jedynie do przejadania moich pieniędzy. A właściwie do przepijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.09.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 przykład... dla przedsiębiorstw obniżenie skladki rentowej, Nie jest to prawdą. Składka rentowa została obniżona, ale po stronie pracowników. dla wszystkich obniżenie podatków do 18 i 32%. Zauważyłeś? Ja nie zauważyłem, a Wy? Mało, ale przypomnij z ostatnich lat czy ktokolwiek obniżał podatki? SLD, obniżając CIT co przełożyło się na wzrost inwestycji. O akcyzie na paliwo nie wspominając. Tymczasem... Rząd zamierza obniżyć prognozę wzrostu PKB na 2008 r. z 5,7 do 5,5 proc. - zdradziła wczoraj wicepremier Zyta Gilowska. Czyżby zaczęło się spowolnienie? No i ocena naszej gospodarki: Pod względem wolności gospodarczej Polskę wyprzedzają niemal wszyscy członkowie Unii Europejskiej, a nawet państwa nieuważane wcale za tygrysy. Nasze firmy są gnębione przez wysokie podatki i niewydolne sądy. Słynny ekonomista Milton Friedman, gdyby żył, nie spoglądałby na Polskę przyjaznym okiem. To dzięki inspiracji jednego z największych propagatorów wolnego rynku kanadyjski Instytut Frasera zaczął przed dziesięcioma laty badać poziom wolności gospodarczej na świecie. W 11. już raporcie o wolności gospodarczej Polska zajmuje dopiero 56. miejsce na 141 badanych państw, ustępując niemal wszystkim członkom Unii Europejskiej. Wyprzedzamy jedynie Rumunię i Słowenię. A przed nami są również takie państwa, jak Kostaryka (30. miejsce), Armenia i Kazachstan (32.) czy Botswana i Peru (38.). Jest jednak coś co PiS zrobił dla gospodarki, a dokładniej dla budownictwa. Pozostawił 7% VAT. W tym bezterminowo możliwość rekompensaty za materiały budowlane. Pamiętacie, jak lewakk zaklinał się, że się nie da, bo łunia panie zabrania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja się w sumie cieszyłam, że PiS nic nie robi dla gospodarki, bo jakby zaczął, to byśmy wiali w skarpetkach Ale - cała reszta nie drepcze w miejscu łapiąc agentów i tropiąc układy, tylko inwestuje, buduje drogi, obniża podatki. A my mamy CBA, haki, teczki, dyktafony i zapewnione miejsce w każdych wiadomościach za granicą w dziale Rozrywka. No i mamy w perspektywnie wielki blamaż z Euro 2012, pewnie też trzeba wtedy będzie winnego złapać. Ale słyszałam, że wtedy ma być koniec świata, może jakoś wyborcy zapomną. Coraz bardziej mi smutno przez tych idiotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts