mmmad 06.09.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Fani Tagesspiegel, Michnika i Geremka nie muszą czytać To ty naprawde myslisz , ze ktos to czyta ? Mam net , mam gazety po co mam czytac co ty cytujesz. Napisz w koncu cos od serca Popieram w calej rozciaglosci. Moze mTom tez by tak cos napisal od serca? Bo on jakby tylko rozsadkiem sie kieruje, a to zly pomysl, bardzo zly pomysl na zycie (w obecnej sytuacji)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a co w takiej sytuacji byłoby rozsądne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.09.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Rozsądnym jest mieć nadzieję, że od teraz, aż do końca kadencji będą debatować kiedy się rozwiązać. Czyli nie bedą grzebać przy gospodarce inaczej niż przez RPP. Stopy procentowe polecą jeszcze do końca roku. Zobaczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a potem to już tylko nirwana?nowy, stabilny sejm, rząd fachowców, kraj mlekiem i miodem płynący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Popieram w calej rozciaglosci. Moze mTom tez by tak cos napisal od serca? Bo on jakby tylko rozsadkiem sie kieruje, a to zly pomysl, bardzo zly pomysl na zycie (w obecnej sytuacji)... Pisałem co należy zrobić - poczytaj sobie. Teraz ograniczam się do komentowania rzeczywistości. Takie sobie zarezerwowałem prawo. Ale nie przejmuj się, tak samo krytycznie traktowałem poprzednią ekipę rządzącą. A i następna również oberwie po łbie bez względu na to z jakiej opcji polityczniej będzie pochodziła. Inaczej mówiąc, partyjniactwa nie uprawiam. Interesuje mnie, które działania rządu są pro publico bono, a które nie. Teraz jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a potem to już tylko nirwana? nowy, stabilny sejm, rząd fachowców, kraj mlekiem i miodem płynący? Ja mam skromne wymagania. Zadowolę się brakiem cyrku, osmieszania, agentologii i frusratów na stołkach zarządczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.09.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 To "frusratów" :lol: to samo tak wyszło, czy celowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja mam skromne wymagania. Zadowolę się brakiem cyrku, osmieszania, agentologii i frusratów na stołkach zarządczych. to tak jak z tą krową co dużo ryczy tyle że ryczą na całego obie strony od 1989r nie było dobrych rządów w kraju, wszyscy, którzy teraz ryczą byli już u władzy, sądzisz że teraz będzie inaczej? ponownie u steru stanie UW i wcześniejsze twory, które też nic nie robiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 to tak jak z tą krową co dużo ryczy tyle że ryczą na całego obie strony Oj bo Ty się na krowach nie znasz. Z moich obserwacji wynika, że jak jedna dożo ryczy to za nią zaczynają ryczeć wszystkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 no właśnie, ale ryczą bo mają pełno? czy pusto?czy po prostu domagają się masażu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.09.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 no właśnie, ale ryczą bo mają pełno? czy pusto? czy po prostu domagają się masażu? Ryczą bo sądzą, że ta co zaczęła pierwsze wie coś czego one nie wiedzą a co wymaga ryczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Choroba, oni tam nie mają ryczeć i się przepychać, tylko zarządzać państwem. A ogladamy ciągły teatrzyk zamiast poważnych ludzi w pracy W Polsce juz chyba wszyscy zapomnieli, po co jest sejm, senat i rząd. Na pewno nie w celu zapewniania wątpliwej rozrywki sobie nawzajem i wyborcom, a tabloidom i komentatorom roboty. Dobry polityk to taki, którego nie widać, a którego prace widać. Ale tu już chyba moje wymagania sa za duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.09.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Choroba, oni tam nie mają ryczeć i się przepychać, tylko zarządzać państwem. A ogladamy ciągły teatrzyk zamiast poważnych ludzi w pracy W Polsce juz chyba wszyscy zapomnieli, po co jest sejm, senat i rząd. Na pewno nie w celu zapewniania wątpliwej rozrywki sobie nawzajem i wyborcom, a tabloidom i komentatorom roboty. Dobry polityk to taki, którego nie widać, a którego prace widać. Ale tu już chyba moje wymagania sa za duże kochana żądasz rzeczy niemożliwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ... Dobry polityk to taki, którego nie widać, ... dodałbym kiedy kradnie, załatwia swoje biznesy, wspiera kolesi, no i umiejętnie nagrywa ....a którego prace widać... a raczej jego rosnący lawinowo majątek i pewnie generalnie - bez wyjątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ... Dobry polityk to taki, którego nie widać, ... dodałbym kiedy kradnie, załatwia swoje biznesy, wspiera kolesi, no i umiejętnie nagrywa ....a którego prace widać... a raczej jego rosnący lawinowo majątek i pewnie generalnie - bez wyjątku Tiaa, obecna ekipa jest z kryształu górskiego i wcale nie ma kolegów. I majątków, i kont, i nie ma niczego Nic nie nagrywa, generalnie nic nie robi poza autopromocją i wyładowywaniem frustracji. Aha - zapomniałam o wojnie z Niemcami, Ruskimi, Irakiem i Afganistanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 i pewnie generalnie - bez wyjątku zawód - polityk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.09.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Aha - zapomniałam o wojnie z Niemcami, Ruskimi, Irakiem i Afganistanem Dolicz Havla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.09.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Cytat:“Uzyskane w trybie niejawnym przez CBA materiały_nie_mogą bowiem stanowić dowodu w sprawie o zabójstwo. Ustawa o CBA wprowadza prawo korzystania z dowodów uzyskanych przez Centralne Biuro Antykorupcyjne w trybie art. 17 ust. 1 ustawy w sprawach wskazanych w zamkniętym katalogu przestępstw wymienionych w art. 17 ust. 1 pkt 1 i 2 tej ustawy. Przepisy te nie wymieniają zbrodni zabójstwa, ani nieumyślnego spowodowania śmierci. Sprawia to, że uzyskane w tym trybie dowody nie mogą być podstawą ustaleń, jako zgromadzone w sposób sprzeczny z prawem, a tym_samym_nielegalne. (…) Na marginesie tylko, wobec bezprzedmiotowości powoływania się na bezprawnie uzyskany dowód, stwierdza Sąd Apelacyjny, że ocena jego treści w żaden sposób nie_mogłaby_zmienić przekonania o braku podstaw dowodowych do zarzucenia podejrzanemu umyślnego zabójstwa.Reasumując tę część rozważań stwierdza Sąd Apelacyjny, że w sprawie brak jest dowodów wskazujących na prawdopodobieństwo, że podejrzany popełnił przestępstwo w formie zarzucanego mu w postanowieniu o przedstawieniu zarzutów umyślnego zabójstwa. Tym samym nie jest spełniona przesłanka stosowania tymczasowego aresztowania z powodu pozostawania podejrzanego pod zarzutem popełnienia zbrodni - jak to definiuje art. 258 § 2 k.p.k.” Reasumując: sprawa doktora G. wygląda na CAŁKOWITĄ kompromitację. Prędzej czy poźniej (raczej prędzej) Skarb Państwa i w tej sprawie będzie musiał płacić za niekompetencję swoich urzędników. Otwarta pozostaje kwestia osobistej odpowiedzialności ministra Ziobro i szefa CBA - zwłaszcza za stwierdzenia wypowiedziane na sławetnej konferencji prasowej. Jedno jest pewne: w normalnie funkcjonującym państwie po takim postanowieniu (które jest przecież prawomocne) obaj panie zostaliby zdymisjonowani. Źródło: http://paradowska.blog.polityka.pl/?p=114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 06.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Aha - zapomniałam o wojnie z Niemcami, Ruskimi, Irakiem i Afganistanem Dolicz Havla. Havel dziś przeprosił za swoją wypowiedź, czego nie spodziewam się po prowodyrach tej wypowiedzi.... Ciekawe że w jakimkolwiek kraju gdyby zdarzyła się taka wypowiedź jak Havla, wszystkie siły polityczne zjednoczyłyby sie w oburzeniu..., tylko w Polsce jest inaczej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 06.09.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 To odlicznie na dziecko to se mogą wsadzić. Becikowe dwa, co roku i to nie do końca. ooo becikowe wraca...., przypomnijmy becikowe 2, przeszło dzięki wspólnemu głosowaniu PO, Samoobrony i LPR....., wbrew PIS.. ulga 1200 zł, pomysłodawca Przymierze dla prawicy, mediacja międzypartyjna w sejmie - poseł PIŁKA, pomysł popiera PO ponieważ uznaje że to obniżanie podatków oraz SLD ponieważ to pomoc biednym, sprawa przegłosowana dzięki 100% jednomyślności PO, zdecydowanej większości SLD, LPR, PSL i Samoobrony, wbrew PIS.... przy obu sprawach opozycji puka w czoło Gilowska.... Zdecydowanie popieram te działania opozycji, zapewne jak i reszta antypisowskich forumowiczów... przed chwilą poseł PO w szklanym okienku obniżenie stawki VAT nazwał salcesonem wyborczym..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts