Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A WOKOŁO JEST WESOŁO.........

ESKIMOS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dropsiak

elokwencja często nie idzie w parze z rozsądną treścią

Drops, swego czasu dostał od Czarka największą ilość " :lol: ", jej wypowiedzi wywołują śmiech nawet u umarlaka..

Tomek_J wrażliwy na język, mało ludzi jest które płaczą nad tym jak człowiek mówi do człowieka..., jednocześnie najczęściej używająca kulturalnych słów na forum...

Mtom 24h/7 dni/12 miesięcy od lat stały dyżur na politycznych forach...

lewakk..., wszystko co najgorsze już powiedziano, średnio np w tej dyskusji co 3/4 strony katarynka mtom mówi o dyspensie, albo o innych przerażających grzechach.... jako argumenty w dyskusji, stały temat na forum, użalanie się nad nim to stałe zajęcie osób które podkreślają że nigdy personalnie nie piszą...

dyskusja, imponująca bo sam olimp albo elyta forum..... prawi o porażających grzechach PISu, o wannie Wasermana, były wezwania by z Begerową iść pod sejm okupować demokrację, stale jest o wzroście Kaczyńskich, urodzie żony ewentualnie o mamie bliźniaków...., to straszliwe aferyy przy których kompromitacje Kwasa czy FOZZ to nic nie warte uwagi sprawy.....

jednocześnie Korwin Mikke jest wyśmiewany..., przecieć w tym towarzystwie lyberałami są Kwas (wetujący podatek liniowy), Belka, Schetyna...., a gdy Nelly została doradcą uznano to w przebłysku jako koniec PIS i wygraną PO..., nie wspomnę o smutku po aresztowaniu Kaczmarka ...........

p.s. Często powtarzają że są atakowani personalnie, bo jak powyżej widać oni nigdy o innych nie piszą tylko merytorycznie :lol: :lol: :lol:

p.s.2 stale podkreślają że nie dyskutują ze mną, bo nie ma z kim, jednocześnie co chwilę cytują i odpowiadają:):):)

Czy wokoło jest wesoło?

Czasami, np jak czytam co Matka_Kurka napisała 2007-09-19 o 19:54

"Mam pytanie do posłów PiS! Powiedzcie jak to jest być niewolnikiem?

.............. Interesuje mnie szczególnie warstwa psychologiczna waszej partyjnej egzystencji. Z tego co widać, żeby zostać posłem PiS trzeba mieć mentalność Toudiego.

........... Dla księciunia gotowi wpław się rzucić w ocean perfumerii', ale chyba jest tam wśród was trochę, jakby to powiedzieć, zastanawiających się nad sobą. Wiecie o co chodzi? Eeee nie udawajcie, chodzi o to, że to siara tak codziennie kłaniać się w pas i zapytywać co tam u mamusi, czy brat już uporał się z rozwolnieniem, czy życzy sobie księciunio oczyszczenia kuwety kotka, może skoczyć mamusi po śmietanę?

Wy w tej telewizji takie wszystkie dumne, jakbyście skwarkę lizali, a przecież wasz codzienny byt, to pasmo upokorzeń. Te wszystkie bulteriery jak już zgasną punktowce, łaszą się i merdają ogonkami, aby się łaski doprosić. A tu tak niewiele trzeba, żeby podpaść, można być największym włazizadkiem, a wystarczy jeden dowcip na temat torebki Jolki i wyrok sądu. Wystarczy jedno nieroztropne zapytanie o szczegóły sukcesu w Brukseli i już brat w orędziu zrywa znajomość.

Jak wy budowniczy IV PRL znosicie tę presję?

Żalicie się żonom, co was w pracy spotyka, czy się wstydzicie? Gadacie miedzy sobą o tym, że staremu odbiło, czy boicie się nawet o tym pomyśleć? Przepraszam, że tak wypytuję, ale po prostu nie mam pojęcia jak wygląda żywot politycznego ratlerka łańcuchowego?"

No właśnie ..... :roll:

Policja w całym kraju przesłuchuje działaczy PO

2007-09-19, ostatnia aktualizacja 2007-09-19 21:21

[...]

- Mam sygnały z całej Polski - mówi polityk Platformy. - Policjanci w mundurach pukają do drzwi młodych ludzi, którzy byli wolontariuszami w naszych kampaniach wyborczych. Szósta, siódma rano, policjant wzywa na przesłuchanie. To wygląda na próbę zastraszania.

Na przesłuchaniach młodzi współpracownicy PO zarzucani są pytaniami: - Czy jest pan członkiem PO? Czy brał pan udział w kampaniach partii? Kto pana zwerbował? Czy przyjmował pan korzyści majątkowe?

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4503887.html

Ja myślę, że żaba jest już rozgotowana...

jakiś automat ciągle kopiuje przydługie teksty jakiejś kurki, przecież każdy zna adres, może dać link..., następny też kopiuje...., nie można nic od siebie??? jacyś uczniowie toma? ktoś mu tu już zarzucał że robi codzienną prasówkę....

ale swoją drogą, zgodzę się z Kurką, by być posłem Platformy Obywatelskiej trzeba być bezmózgim i bez własnego zdania Toudim Księciunia Schetyny...., a by byc posłem LID trzeba się skompromitować... :lol: :lol: :lol:

podobno jak wybory wygra PO z LID, wszystko wróci do normy i zostanie wszystko rozliczone i do każdego pisiora zapuka policja w nocy...., usłyszane od kolegi z PO...

Jak wy budowniczy IV PRL znosicie tę presję?

Żalicie się żonom, co was w pracy spotyka, czy się wstydzicie? Gadacie miedzy sobą o tym, że staremu odbiło, czy boicie się nawet o tym pomyśleć? Przepraszam, że tak wypytuję, ale po prostu nie mam pojęcia jak wygląda żywot politycznego ratlerka łańcuchowego?"

No właśnie ..... :roll:

o to to

przypomniała mi się śliczna fraszka Mistrza Juliana Tuwima ;)

"Piesek"

"Ja jestem pieskiem księżny Pleplewskiej" -

Rzekł do mnie pewien piesek rozmowny -

"Wspaniałe życie! I wikt cudowny.

A pan szanowny, czyim jest pieskiem?"

;)

......

Mam dylemat. Czy ci budują dom to już oligarchia? :wink:

Jeszcze chyba nie, ale juz przy następnych, albo jeszcze kolejnych wyborach może sie okazać że tak.....

Bo nie będzie juz żadnego wroga do zwalczenia, więc może sie okazac, ze budujący domki to krezusi żerujący na pocie robotnika i chłopa.....

A co jak robotnik czy chłop budują sobie dom? Oligarchowie czy nie?

Kłamstwo jest zaraźliwe. Wszyscy, którzy zetknęli się z Kłamczyńskim zaczynają kręcić.

Gilowska otworzyła dziś nowy budynek poznańskiego uniwersytetu. W trakcie uroczystości przecięła wstęgę, odebrała kwiaty, podała rękę rektorowi uczelni i publicznie powiedziała: "Głosowałam za przyznaniem poznańskiej uczelni pieniędzy na nowe inwestycje".

Reporter RMF FM Piotr Świątkowski postanowił sprawdzić prawdomówność minister finansów w Kancelarii Sejmu. Okazało się, że w trakcie głosowania w dniu 22 lipca 2004 r. Gilowska wstrzymała się od głosu. Co więcej, w czasie prac nad ustawą była jej przeciwna.

A co jak robotnik czy chłop budują sobie dom? Oligarchowie czy nie?

....

Jak chłop to spoko, bo najwyższe czynniki powiedziały, że wsi łupić nie pozwolą za nic!!!

/chyba że sie im zmieni i będą z kułactwem się rozprawiać :)/

Gorzej jak robotnik....może sie bogaczem okazac jak nic.....

o paskudnych wykształciuchach nie wspominając :oops:

A jak nauczyciel lub pielęgniarka, o lekarzu (co ma fajną brykę w garażu) nie wspominając, budują dom, to są wykształciuchami czy oligarchami?

Proste - jak lekarz ma swój gabinet, nie daj Boże przychodnię - oligarcha jak nic. Jak sobie tylko dorabia to tylko wykształciuch i jak będzie grzeczny, może się wywinie i pozwolą mu spokojnie wyjechać :roll:

A jak nauczyciel lub pielęgniarka, o lekarzu (co ma fajną brykę w garażu) nie wspominając, budują dom, to są wykształciuchami czy oligarchami?

Nie wiesz :o :o :o :lol: :lol: ??

Jasne jak słońce: z pensji nie budują na bank, więc......./reszta, zgodnie z obecną obecna linią, nie musi być dopowiedziana, każdy ma sobie dośpiewać sam, :wink: :wink: / 8) 8)

Rosiewicza mi szkoda po prostu, co to się z chłopa porobiło.

Nie sądzę, żeby wszystkich wykształciuchów wytłukli - ktoś na bilety do cyrku musi zapracować :evil: . Myślę, że na razie będą walić po jednej sztuce i to w takich znanych z tabloidów. Także - nie dajcie się sfotografować 8)

- Na PRL jako artysta się nie skarżę. Nasze kochane państwo ludowe było dobre i dopłacało do biletów. Na koncerty chodziły tłumy i to było piękne - artyści zawsze mieli nabitą salę. W PRL za darmo była nauka, leczenie, Fundusz Wczasów Pracowniczych i wszyscy sobie wyjeżdżali.

Rosiewicz daje do myślenia... Z jednej strony tęskni za PRL-em, z drugiej podoba mu się PiS. 8)

Wygląda na to, że ta akcja policji dotycząca młodych działaczy PO, to jednak prawda. :-?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...