Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A WOKOŁO JEST WESOŁO.........

ESKIMOS

Recommended Posts

Powiem Wam szczerze, nie wiem na jaką partię głosować. :evil:

Jeśli na liście PiS, będzie mój kolega z liceum Staszek, zagłosuję na niego, jesli bedzie drugi kolega ze szkolnej ławy - Andrzej, zagłosuję na LiD jeśli będzie na tej liście. Wolę znane niż nieznane. Żaden z nich nic mi nie obiecywał, żaden nie jest z pierwszej liniii swojej partii, ale wiem, że obaj są uczciwi. Będę więc głosował na człowieka, a nie na jakąś partię. I tyle. W Sejmie potrzeba mądrych ludzi, a nie pieniaczy czy oszołomów. To napisałem ja, Komtur mazurski.

I dlatego Kaczyńscy tak boją się JOW-ów. Boją się głosowania na konkretną osobę, a nie na partię. Nawet prezydent wszystkich Polaków, który wystąpił z partii, pojechał do USA (na powyższym filmie widać jak nas tam reprezentował :evil:) i agitował za PiS. Na szczęście są jeszcze tacy ludzie jak premier na cztery lata, który popiera konkretnych ludzi bez względu na przynależność partyjną. Gdyby obowiązywały JOW-y od razu bezprzedmiotowa stałaby się taka bezmyślna agitka różnej maści forumowych lewaków.

Widzę, że są jeszcze tacy, którzy wierzą w POPiS. :lol: Donald z Jarosławem w jednym rządzie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tego się po Panu Prezydencie nie spodziewałem! :evil: :evil: :evil: :wink:

Po taśmach Beger, Leppera i o. Rydzyka - czas na taśmy Nelly Rokity. Portal prawy.pl publikuje fragment warsztatów dla studentów Uniwersytetu Warszawskiego, podczas którego nowy doradca prezydenta Kaczyńskiego mówi, że w PRL-u mogło być kobietom lepiej i jako przykład podaje prawo do aborcji.

Ciekawe kiedy Lechu zacznie płakać, ze to układ mu ją podrzucił. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tego się po Panu Prezydencie nie spodziewałem! :evil: :evil: :evil: :wink:

Po taśmach Beger, Leppera i o. Rydzyka - czas na taśmy Nelly Rokity. Portal prawy.pl publikuje fragment warsztatów dla studentów Uniwersytetu Warszawskiego, podczas którego nowy doradca prezydenta Kaczyńskiego mówi, że w PRL-u mogło być kobietom lepiej i jako przykład podaje prawo do aborcji.

Ciekawe kiedy Lechu zacznie płakać, ze to układ mu ją podrzucił. :lol: :lol: :lol: :lol:

a to coś złego???

Ma kobieta swoje zdanie i brawo, to chyba w PO nie można mieć innego zdania niż szef....

Jesteś przeciwko aborcji i eutanazji głosuj na Donalda Tuska..., piękny wywiad dał do Niedzieli przed wyborami prezydenckimi...

A co do naszego byłego prezydenta: godnie reprezentował polaków.Bądź co bądź co trzeci dorosły polak to pijak.

Trzeba przyznać godnie reprezentuje, nawet na grobach pomordowanych....

Ale przemyślałem i twierdzę że nic innego po Kwasie nie można się spodziewać...., może za rok jako premier pojedzie do Putina czy do Merkel i bedzie po pijaku uczył savoir-vivre a żona jedzenia bezów..., a na forum napiszą że to godnie reprezentuje... :lol: :lol: :lol: :lol:

Józef Oleksy, były premier: To skandal! Alkohol jest ludzką sprawą i sięga się po niego nieraz w napięciach. Ale trzeba to czynić z umiarem, tym bardziej jeśli się jest osobą publiczną. Kwaśniewskiemu brak powściągliwości w sprawach alkoholowych zdarzył się nie po raz pierwszy. Także jego tłumaczenie było nie na miejscu. Mam bowiem szacunek do naszych sąsiadów i uważam, że przypisywanie im stereotypu, że oni piją więcej niż Europejczycy jest nieuczciwie.

A co do naszego byłego prezydenta: godnie reprezentował polaków.Bądź co bądź co trzeci dorosły polak to pijak.

Trzeba przyznać godnie reprezentuje, nawet na grobach pomordowanych....

Ale przemyślałem i twierdzę że nic innego po Kwasie nie można się spodziewać...., może za rok jako premier pojedzie do Putina czy do Merkel i bedzie po pijaku uczył savoir-vivre a żona jedzenia bezów..., a na forum napiszą że to godnie reprezentuje... :lol: :lol: :lol: :lol:

Józef Oleksy, były premier: To skandal! Alkohol jest ludzką sprawą i sięga się po niego nieraz w napięciach. Ale trzeba to czynić z umiarem, tym bardziej jeśli się jest osobą publiczną. Kwaśniewskiemu brak powściągliwości w sprawach alkoholowych zdarzył się nie po raz pierwszy. Także jego tłumaczenie było nie na miejscu. Mam bowiem szacunek do naszych sąsiadów i uważam, że przypisywanie im stereotypu, że oni piją więcej niż Europejczycy jest nieuczciwie.

Lewakk, gdzie ja to napisałem? :o

Przepraszam Tomku!!! Dokładnie brzmi to tak:

Więc chyba mimo "rozdwojenia" mojej jaźni znajdę usprawiedliwienie. :)

Usprawiedliwienia nie przyjmuję.

Byłem na Ukrainie i jako osoba nie pijąca MUSIAŁEM wypić szklankę gorzoły.Jakoś to przeżyłem i od razu byłem swojak.Odmowa byłaby afrontem.

No cóż, jaki kraj taki obyczaj.

:D :D :D :D Przeprosiny przyjmuję :D

Błąd kazdemu może się zdarzyć.

Tak sobie cały czas myślę o uldze na dzieci, której PiS-owski rząd był przeciwny, a PiS-owski prezydent i Senat oraz 2x Sejm był za. :lol:

Chyba jednak nie jest to złe rozwiązanie. Co prawda komplikuje to system podatkowy, a ten jak wiadomo mamy najbardziej zagmatwany w Europie oraz stanowi wyrwę w budżecie, ale... ma też wiele plusów:

1. Jest motywujący - odliczanie następuje od podatku czyli nie zniechęca do pracy i uzyskiwania coraz wyższych przychodów (jak w przypadku nieszczęsnego Giertychowego "bełcikowego).

2. Efektem będzie ujawniane dochodów z szarej strefy przez bogate rodziny wielodzietne, ponieważ i tak będą płaciły niewielki podatek dochodowy.

3. Być może część rolników (gdzie występują często rodziny wielodzietne) przekona się, że warto dać się objąć podatkiem dochodowym.

4. Będzie stanowił zachętę dla rodzin o wyższych dochodach do posiadania dzieci. Czyli zachęta ta będzie kierowana do tych, którzy mają realną szansę na odpowiednie wychowanie i wykształcenie kolejnego pokolenia (becikowe, to jak powszechnie wiadomo pomnażanie biedy).

Generalnie jest to doskonała inwestycja w przyszłość. Nie wiem więc skąd taki opór rządu uciekającego się przy tym do kłamstw i manipulacji... 8)

Jeśli na liście PiS, będzie mój kolega z liceum Staszek, zagłosuję na niego, jesli bedzie drugi kolega ze szkolnej ławy - Andrzej, zagłosuję na LiD jeśli będzie na tej liście. Wolę znane niż nieznane. Żaden z nich nic mi nie obiecywał, żaden nie jest z pierwszej liniii swojej partii, ale wiem, że obaj są uczciwi. Będę więc głosował na człowieka, a nie na jakąś partię. I tyle. W Sejmie potrzeba mądrych ludzi, a nie pieniaczy czy oszołomów. To napisałem ja, Komtur mazurski.

Tomku

Czy wierzysz , ze czlowiek w jakiejs partii , a tym bardziej czlonek w pisie :D , moze miec wlasne zdanie ?

Zdanie to moze i tak , z tym , ze po cichutku , w glosowaniach obowiazuje ich dyscyplina partyja (w kazdym razie w tych , od ktorych zalezy czy spali im sie partyjny tylek czy nie).

Pamietam jak rozmawialismy sobie przed wyborami , w ktorych wygraly kaczki.

Ja uwazam , ze oni wszyscy sa sibie warci , ale kaczki i ten ichni pis to jest rozpacz.

Postać Aleksandra Kwaśniewskiego jest dużo ważniejsza niż Donalda Tuska. Program PO jest tylko dodatkiem do programu SLD. Dlaczego więc mam rozmawiać z pomocnikiem, skoro mogę rozmawiać z szefem - powiedział premier Jarosław Kaczyński na konferencji prasowej.

Czy ten człowiek może się raz odezwać, żeby kogoś nie obrazić? Ciekawe co by bluzgał, jakby sobie chlapnął? :lol:

rrmi, polityka sama w sobie jest brudna.

Uwazam, że dużo lepsze były by okręgi jednomandatowe i głosowanie na konkretnego człowieka, a nie na partyjną listę. Zakaz zmian klubowych przez posłów w sejmie. Poseł może zrezygnować z mandatu, a nie biegać od klubu do klubu.

I chyba najważniejsze. Rozdzielenie władzy ustawodawczej i wykonawczej. Jak jest się członkiem rządu, to nie zasiada się w ławach poselskich.

rrmi, polityka sama w sobie jest brudna.

Uwazam, że dużo lepsze były by okręgi jednomandatowe i głosowanie na konkretnego człowieka, a nie na partyjną listę. Zakaz zmian klubowych przez posłów w sejmie. Poseł może zrezygnować z mandatu, a nie biegać od klubu do klubu.

I chyba najważniejsze. Rozdzielenie władzy ustawodawczej i wykonawczej. Jak jest się członkiem rządu, to nie zasiada się w ławach poselskich.

Pewnie , ze masz racje .

Tylko co z tego :-?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...