mmmad 20.12.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 "Nałogowi niewolnicy komputerów" Lucyna Krysiak, źródło: Dziennik Łódzki Uzależnienie od Internetu czy gier może być tak samo groźne jak alkoholizm. - W takich przypadkach podajemy leki zwiększające poziom serotoniny w mózgu, na przykład tryptofan, który znajduje się czekoladzie - tłumaczy doktor Wolniak. To już wiem, dlaczego właśnie teraz siedzę tutaj i zajadam czekoladę!!! Ależ jestem mądra! Sama wiedziałam, czego mi trzeba, żeby się z tego uzależnienia wyleczyć! Tylko, dlaczego wciąż tu siedzę? Bo zjadlas tej czekolady zdecydowanie za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja siebie nazywam maniaczką. Siedzę i szukam, szukam i szukam. I oczywiście znajduję . No i tyle tu fantastycznych ludzi na tym forum. Agnieszkakusi ukłony w Twoją stronę. Na Ciebie mogłam zawsze liczyć Mam nadzieję, ze po wybudowaniu domu będę miała szybciutko podłączony internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.02.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Na mnie też przyszła kryska...... od jakiegoś czasu zauważam u siebie pewne "subtelne' objawy uzależnienia od Internetu Trzeba się wziąć za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 15.02.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Trza odciąć kabel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 15.02.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Trza odciąć kabel... Niestety jea to nie takie proste Czasem mam wrażenie, że jestem za jakąś szybą....izoluję się od ludzi.... To bardzo zdradliwe, bo przecież ten świat to taki trochę sztuczny twór, nie zastąpi realnego. Muszę to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ola, bo ja już taki typ jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 16.02.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Łączę się w bólu ze świadomością uzależnienia od forum - powinnam mieć taki czasomierz - jak szachiści - ile faktycznie czasu poświęcam pracy a ile FM. Złapałam się na tym że w weekend (weeksend wg świętej dotąd zasady "wolność od komputera" ) MUsiałam choćby "rzucić okiem" na posty, a myśl wracała średnio co godzinę, mimo ogólnie zajętego czasu innymi sprawami Nigdy tak nie miałam... Aktywność przyszła PO wybudowaniu domu (wcześniej szukałam tu tylko fachowych porad - nie zaglądałam do Psychologa, wątków hobbystycznych... i zastanawiałam sie skąd ludzie mają tyle wpisów:wink:) - zresztą są wątki do których jeszcze nigdy nie zajrzałam...nieodkryte lądy znaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Na mnie też przyszła kryska...... od jakiegoś czasu zauważam u siebie pewne "subtelne' objawy uzależnienia od Internetu Trzeba się wziąć za siebie Powiadasz ,że uzależniłaś sie od internetu. Uzależnienie internetowe, IAD (z angielskiego Internet Addiction Disorder), nowy rodzaj nałogu polegający na ustawicznym spędzaniu czasu na kontaktach z komputerem, a zwłaszcza z siecią Internet, charakteryzujący się wewnętrznym przymusem “bycia w sieci” osoby uzależnionej. Objawy uzależnienia internetowego: traktowanie komputera jako środka na łagodzenie stresu, odczuwanie irytacji w sytuacjach innych niż kontakt z komputerem, wydawanie coraz większej ilości pieniędzy na rachunki telefoniczne, podawanie nieprawdziwych danych na pytanie o czas spędzany przy komputerze. Według opinii psychiatrów amerykańskich uzależnieniu internetowemu ulega ponad 20 % użytkowników. Przeciętny uzależniony to mężczyzna w wieku około 30 lat, z wyższym wykształceniem, unikający kontaktów z otoczeniem, spędzający w Sieci co najmniej 20 godzin tygodniowo. Uzależnienie internetowe podlega takiemu samemu leczeniu jak inne nałogi. Uzależnienie internetowe nie należy mylić z użytkowaniem sieci Internet w codziennym życiu, w szczególności z zarobkowaniem za jej pomocą. Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego - Informatyka” Wydawnictwa Europa. Autor - Zdzisław Płoski. ISBN 83-87977-16-0. Rok wydania 1999. http://www.wargacka.pl/artykul.htm Nie powiem,że jest to w 100% słuszne co pisza inni ale też osobiscie staram sie jakoś przykleic do tych wyjaśnień. Autorka pyta o uzależnienie samym forum.A czy jest to już uzależnienie od internetu ?chyba trzeba na to spojrzeć indywidualnie. W domu wszyscy mi wmawiają ,że uzależniłem sie od forum ale nikt mi jeszcze nie powiedział ,że uzależniłem się od internetu.W samym necie szukam pomocnych mi informacji na zasadzie "może sie to przyda"ściagam rożne rzeczy,tak gdybym czytał np.gazete.Natomiast z naszym forum to inna para kaloszy.Jestem gdzieś z dala od wirtualnego świata ale myślami jestem na forumie itd itd. pozdrawiam uzależnionych od forum muratora bo i tak to zajefajni muratorowi narkomaniżartowalem jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja się na razie nie leczę.., ale w nowym domu mam zamiar zrezygnować z kablówki i Internetu... To złodzieje czasu. Wracam do przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Też u siebie widuję oznaki ....ale rzadziej niż np. trzy miesiące temu-tendencja malejąca....aczkolwiek tak mam, że co najmniej z 3 razy dziennie na forum zajrzeć muszę . Nie walczę z tym, bo to forum jest skarbnicą wiedzy. Wiem, że kiedy mam jakiś dylemat budowlany odpowiedź zawsze tu znajdę....a jeśli nie to zakaładam nowy wątek i ktoś pomoże. No i fajni ludzie tu są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja rano loguję się w pracy i jestem zalogowana do 15....pracuję, pracuję, chwila przerwy i bach na forum, pracuję, pracuję i ...bach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Też u siebie widuję oznaki ....ale rzadziej niż np. trzy miesiące temu-tendencja malejąca....aczkolwiek tak mam, że co najmniej z 3 razy dziennie na forum zajrzeć muszę . Nie walczę z tym, bo to forum jest skarbnicą wiedzy. Wiem, że kiedy mam jakiś dylemat budowlany odpowiedź zawsze tu znajdę....a jeśli nie to zakaładam nowy wątek i ktoś pomoże. No i fajni ludzie tu są. i bardzo dobrze, tutaj 90% tak ma a tak w kwestii formalnej, kiedy naprawicie latrynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 16.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Też u siebie widuję oznaki ....ale rzadziej niż np. trzy miesiące temu-tendencja malejąca....aczkolwiek tak mam, że co najmniej z 3 razy dziennie na forum zajrzeć muszę . Nie walczę z tym, bo to forum jest skarbnicą wiedzy. Wiem, że kiedy mam jakiś dylemat budowlany odpowiedź zawsze tu znajdę....a jeśli nie to zakaładam nowy wątek i ktoś pomoże. No i fajni ludzie tu są. i bardzo dobrze, tutaj 90% tak ma a tak w kwestii formalnej, kiedy naprawicie latrynę to już te nową zdemolowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 16.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja rano loguję się w pracy i jestem zalogowana do 15....pracuję, pracuję, chwila przerwy i bach na forum, pracuję, pracuję i ...bach melomanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja już mówiłam wszem i wobec że latryny naprawiać nie będziemy bo tam się każdy gzi i co chwilę trza by zaś naprawiać....sale-izolatki do szekszu trza przewidzieć w budżecie na 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja już mówiłam wszem i wobec że latryny naprawiać nie będziemy bo tam się każdy gzi i co chwilę trza by zaś naprawiać....sale-izolatki do szekszu trza przewidzieć w budżecie na 2007 Śmiało moge powiedzieć ,że Ty to sie nawet uzależniłaś od latryny .Macie tam internet?A może mi jeszcze powiesz ,że uzależniłaś sie od foruma wlaśnie przez łącze ktore macie w latrynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.02.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 my się w latrynie i owszem łączymy....ale nie przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 my się w latrynie i owszem łączymy....ale nie przez internet Skąd mam to wiedziec bo kiedy tylko tam nie byłem to zapier.....em na szczocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 no tak, bo nowy stażem byleś...teraz to już moglibyśmy ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksusowy.yacht 16.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 uzależniłam się od.... forum muratora Też żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts