Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój projekt kuchni- uwagi

acca5

Recommended Posts

Wiem, że kiedyś róznych porad udzielała rrmi.

Mogłaby ci coś doradzić - o ile jeszcze żyje.

Pomyliles mnie Panie z wiadoma osoba :D

Ja na takich rzeczach znam sie jak swinia na gwiazdach nawet tutaj przypadkiem zajrzalam , bo akurat o kuchni tez mysle :D

A może masz dwa wcielenia :lol:

Więcej wiary w siebie :p

Jedyny błąd , jaki widze to umiejscowienie stolika.

Stoi na drodze między zlewem a lodówką ( !!! )

Jak się domyślam, już sie tak zakochałaś w tym stoliku-blaciku ze trudno ci spojrzec na to obiektywnie - ale wierz mi , ze po kilku dniach użytkowania kuchni będziesz miała siniaki od kantów stolika.

Stolik na środek kuchni, żeby optycznie "zamykał" strefe kuchenna.

I ładniej, i wygodniej.

Aprropos kuchni azurro - piekne, to fakt. Sama do nich wzdycham!

Ale jeżeli chodzi o ergonomie, to w azurro jest ona na 2 miejscu. Na 1 miejscu jest efekt wizualny. Tak więc bardzo się nie sugeruj ich pomysłami ;)

Jedyny błąd , jaki widze to umiejscowienie stolika.

Stoi na drodze między zlewem a lodówką ( !!! )

Jak się domyślam, już sie tak zakochałaś w tym stoliku-blaciku ze trudno ci spojrzec na to obiektywnie - ale wierz mi , ze po kilku dniach użytkowania kuchni będziesz miała siniaki od kantów stolika.

Stolik na środek kuchni, żeby optycznie "zamykał" strefe kuchenna.

I ładniej, i wygodniej.

Popieram! Po kilku dniach robienia dodatkowych kilometrów wokół stolika będziesz go klęła i marzyła o jego przesunięciu i wygładzeniu rogów. :lol: :wink:

Macie racje z tym stolikiem, w projekcie pierwotnym go nie ma bo obok jest wykusz i w nim duzy stół, ale mój mąz pomyslał,ze chce jakis stolik w kuchni i stad taki pomysł, ktory ma byc kompromisem między moim nie dla stolika wolno stojącego i jego chęci posiadania jakiegos malutkiego.No chyba ,że wymysle blat- taka małą wyspe na srodku kuchni- ale tu boje sie zagracenia. lubie przestrzeń.

No chyba ,że wymysle blat- taka małą wyspe na srodku kuchni- ale tu boje sie zagracenia. lubie przestrzeń.

Własnie to jest doskonałe rozwiązanie- coś pomiedzy stolikiem, blatem i wyspą- czyli KOMPROMIS ;;)

Wystarczy, ze zrobisz taki blat:

http://images1.fotosik.pl/292/2393655ffc85b83b.jpg

ale na 2 "nogach", dołem nie zbudowany i ustawisz na środku kuchni.

będziesz miała dodatkowy blat do wyjmowania rzeczy z lodówki, będzie można szykowac jedzenie przodem do salonU - same zalety.

Najlepiej, jakby ten blat byl w kolorze podłogi- tak jakby wyrastał z podlogi - wtedy wizualnie bedzie lekki.

jeszcze kwestia wygody , stół powinien mieć ok 75 cm i ''normalne'' krzesła

a te podwyższone taborety w moim odczuciu nie mają nic wspólnego z wygodą

do niedawna tez bylam tego zdania

ale ostatnio mialam okazje siedziec przy takim stoło-blacie kuchennym na tych specjalnych podniesionych krzeslach i powiem szczerze, ze wg mnie jest to swietne i b.wygodne rozwiazanie

nie sa to przeciez krzesla barowe, wiec nie ma problemy z wiszacymi nogami

siedzi sie na nich wygodnie i u siebie chyba tez cos takiego zrobimy

pozdrawiam

Czy myślisz o czyms takim jak to :

ustawione na srodku na podobnych nogachz fajnym grubym blatem, czy przytulony do jakiegos boku/ Zaznaczam ,że nie od strony półokrągłej ściany bo tu jest wejście.

Jeżeli pytanie do mnie- to widziałabym taki blacik jak wkleiłam wyżej,ustawiony na srodku kuchni ( 120 cm od szafek z każdej strony)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da559cb71286a4af.html

Przestawiłam zlew na srodek, w polowie drogi miedzy kuchenką a lodówką - zobacz jak to teraz wszystko bedzie hulać :)

Ale to nie zgadza sie z moja koncepcja- żadnego stolika na srodku, może tak, przepraszam za kiepska jakość

http://images1.fotosik.pl/309/6f0f362787a58f88m.jpg

super to wrysowałaś - myśle ze takie rozwiazanie bedzie ładne i wygodne!

Zyskałaś przy okazji fajne miejsce na wyjmowanie rzeczy z piekarnika i kuchenki mikrofalowej.

Czy myślisz o czyms takim jak to :

ustawione na srodku na podobnych nogachz fajnym grubym blatem, czy przytulony do jakiegos boku/ Zaznaczam ,że nie od strony półokrągłej ściany bo tu jest wejście.

Jeżeli pytanie do mnie- to widziałabym taki blacik jak wkleiłam wyżej,ustawiony na srodku kuchni ( 120 cm od szafek z każdej strony)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da559cb71286a4af.html

Przestawiłam zlew na srodek, w polowie drogi miedzy kuchenką a lodówką - zobacz jak to teraz wszystko bedzie hulać :)

nic nie widac :(

acca5

Wersja poprawiona ze "stolikiem" z boku jest moim zdaniem o wiele ciekawsza od poprzedniej. Stworzyłaś przez to fajny blat, a funkcja towarzyskiej kawusi jest zawsze na miejscu.

Popieram też wypowiedzi przedmówców co do szuflad.

Moim zdaniem każdy mebel na środku kuchni - oczywiście poza wyspą - tworzy zawsze przeszkodę.

Pozdrawiam

Amtla