kuleczka 18.12.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Wiem, że kiedyś róznych porad udzielała rrmi. Mogłaby ci coś doradzić - o ile jeszcze żyje. Pomyliles mnie Panie z wiadoma osoba Ja na takich rzeczach znam sie jak swinia na gwiazdach nawet tutaj przypadkiem zajrzalam , bo akurat o kuchni tez mysle A może masz dwa wcielenia Więcej wiary w siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 19.12.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Jedyny błąd , jaki widze to umiejscowienie stolika. Stoi na drodze między zlewem a lodówką ( !!! ) Jak się domyślam, już sie tak zakochałaś w tym stoliku-blaciku ze trudno ci spojrzec na to obiektywnie - ale wierz mi , ze po kilku dniach użytkowania kuchni będziesz miała siniaki od kantów stolika. Stolik na środek kuchni, żeby optycznie "zamykał" strefe kuchenna. I ładniej, i wygodniej. Aprropos kuchni azurro - piekne, to fakt. Sama do nich wzdycham! Ale jeżeli chodzi o ergonomie, to w azurro jest ona na 2 miejscu. Na 1 miejscu jest efekt wizualny. Tak więc bardzo się nie sugeruj ich pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 19.12.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Jedyny błąd , jaki widze to umiejscowienie stolika. Stoi na drodze między zlewem a lodówką ( !!! ) Jak się domyślam, już sie tak zakochałaś w tym stoliku-blaciku ze trudno ci spojrzec na to obiektywnie - ale wierz mi , ze po kilku dniach użytkowania kuchni będziesz miała siniaki od kantów stolika. Stolik na środek kuchni, żeby optycznie "zamykał" strefe kuchenna. I ładniej, i wygodniej. Popieram! Po kilku dniach robienia dodatkowych kilometrów wokół stolika będziesz go klęła i marzyła o jego przesunięciu i wygładzeniu rogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 19.12.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 ciesze sie że mam poparcie co do stolika , a już myślałem ze mam jakieś krzywe spojrzenie na sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.12.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Macie racje z tym stolikiem, w projekcie pierwotnym go nie ma bo obok jest wykusz i w nim duzy stół, ale mój mąz pomyslał,ze chce jakis stolik w kuchni i stad taki pomysł, ktory ma byc kompromisem między moim nie dla stolika wolno stojącego i jego chęci posiadania jakiegos malutkiego.No chyba ,że wymysle blat- taka małą wyspe na srodku kuchni- ale tu boje sie zagracenia. lubie przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 19.12.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 No chyba ,że wymysle blat- taka małą wyspe na srodku kuchni- ale tu boje sie zagracenia. lubie przestrzeń. Własnie to jest doskonałe rozwiązanie- coś pomiedzy stolikiem, blatem i wyspą- czyli KOMPROMIS ; Wystarczy, ze zrobisz taki blat: http://images1.fotosik.pl/292/2393655ffc85b83b.jpg ale na 2 "nogach", dołem nie zbudowany i ustawisz na środku kuchni. będziesz miała dodatkowy blat do wyjmowania rzeczy z lodówki, będzie można szykowac jedzenie przodem do salonU - same zalety. Najlepiej, jakby ten blat byl w kolorze podłogi- tak jakby wyrastał z podlogi - wtedy wizualnie bedzie lekki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 20.12.2006 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 jeszcze kwestia wygody , stół powinien mieć ok 75 cm i ''normalne'' krzesła a te podwyższone taborety w moim odczuciu nie mają nic wspólnego z wygodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.12.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 jeszcze kwestia wygody , stół powinien mieć ok 75 cm i ''normalne'' krzesła a te podwyższone taborety w moim odczuciu nie mają nic wspólnego z wygodą do niedawna tez bylam tego zdania ale ostatnio mialam okazje siedziec przy takim stoło-blacie kuchennym na tych specjalnych podniesionych krzeslach i powiem szczerze, ze wg mnie jest to swietne i b.wygodne rozwiazanie nie sa to przeciez krzesla barowe, wiec nie ma problemy z wiszacymi nogami siedzi sie na nich wygodnie i u siebie chyba tez cos takiego zrobimy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.12.2006 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Czy myślisz o czyms takim jak to : http://images3.fotosik.pl/300/18fd23fd0706fad6m.jpg ustawione na srodku na podobnych nogachz fajnym grubym blatem, czy przytulony do jakiegos boku/ Zaznaczam ,że nie od strony półokrągłej ściany bo tu jest wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 20.12.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Czy myślisz o czyms takim jak to : ustawione na srodku na podobnych nogachz fajnym grubym blatem, czy przytulony do jakiegos boku/ Zaznaczam ,że nie od strony półokrągłej ściany bo tu jest wejście. Jeżeli pytanie do mnie- to widziałabym taki blacik jak wkleiłam wyżej,ustawiony na srodku kuchni ( 120 cm od szafek z każdej strony) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da559cb71286a4af.html Przestawiłam zlew na srodek, w polowie drogi miedzy kuchenką a lodówką - zobacz jak to teraz wszystko bedzie hulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.12.2006 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Ale to nie zgadza sie z moja koncepcja- żadnego stolika na srodku, może tak, przepraszam za kiepska jakośćhttp://images1.fotosik.pl/309/6f0f362787a58f88m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 20.12.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Ale to nie zgadza sie z moja koncepcja- żadnego stolika na srodku, może tak, przepraszam za kiepska jakość http://images1.fotosik.pl/309/6f0f362787a58f88m.jpg super to wrysowałaś - myśle ze takie rozwiazanie bedzie ładne i wygodne! Zyskałaś przy okazji fajne miejsce na wyjmowanie rzeczy z piekarnika i kuchenki mikrofalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.12.2006 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 I zawsze z drugiej strony moge dostawić krzeslo barowe. Musze te koncepcje przedstawic mężowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.12.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Czy myślisz o czyms takim jak to : ustawione na srodku na podobnych nogachz fajnym grubym blatem, czy przytulony do jakiegos boku/ Zaznaczam ,że nie od strony półokrągłej ściany bo tu jest wejście. Jeżeli pytanie do mnie- to widziałabym taki blacik jak wkleiłam wyżej,ustawiony na srodku kuchni ( 120 cm od szafek z każdej strony) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da559cb71286a4af.html Przestawiłam zlew na srodek, w polowie drogi miedzy kuchenką a lodówką - zobacz jak to teraz wszystko bedzie hulać nic nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.12.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 acca5 Wersja poprawiona ze "stolikiem" z boku jest moim zdaniem o wiele ciekawsza od poprzedniej. Stworzyłaś przez to fajny blat, a funkcja towarzyskiej kawusi jest zawsze na miejscu. Popieram też wypowiedzi przedmówców co do szuflad. Moim zdaniem każdy mebel na środku kuchni - oczywiście poza wyspą - tworzy zawsze przeszkodę. Pozdrawiam Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 22.12.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 a może bardziej elegancko wyglądałby ten stolik zamontowany do tej ściany okrągłej ?np w lini przekątnej do rogu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.12.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Niestety od tej strony wchodzi sie do kuchni, a dodatkowo scianka ta bedzie wykonczona stara cegłą i chcialabym aby była elementem ozdobnym kuchni i nie przykrytym niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts