Jose33 16.12.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Deprim dostępny jest bez recepty, znacznie poprawia nastrój, działa po dwóch tygodniach- tak głosi reklama.Czy może ktoś z was zażywa ten specyfik?Jeśli tak to niech napisze czy to faktycznie tak dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.12.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 A co masz za klopoty , ze sie chcesz tak wspomagac? Moze sie wygadaj i ulzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.12.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 na oddział, do naszego szpitala, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 20.12.2006 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 zaraz zaraz do żadnego szpitala nie idę:)aż tak źle ze mną nie jest ale czemu by się nie wspomóc chemicznie kiedy jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.12.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 to ziolowe, zaszkodzić nie powinno. Łyknij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 20.12.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Majka (miałem już wcześniej zapytać) - jest coś na czym się nie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.12.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a mi sie wydaje ze to pic na wode jak sa prawdziwe problemy z nastrojem, samopoczuciem itp. to ziolka nie mpomoga tylko juz cos porzadnego przepisanego przez lekarza jesli stany nerwicowe sa wzglednie male to... szkoda kasy na takie "cus" chociaz... moze efekt placebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 21.12.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 chociaz... moze efekt placebo A to dla psychiki bardzo ważne. Też mam takie ziołowe pod ręką - trochę łagodzą stres. Akurat nie deprim, bo to z dziurawcem, ale coś tam innego. Mnie akurat tyle wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magk6 21.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Nie zawsze trzeba od razu sięgać po silną chemię. Ja stosowałam deprim i uważam, że jest niezły. Działa szybko, trochę uspokajająco, trochę antydepresyjnie. Nie upośledza precyzji ruchów, nie powoduje senności. Ale czy i jak na kogoś podziała, to zależy od indywidualnych cech układu nerwowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 21.12.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 a mi sie wydaje ze to pic na wode jak sa prawdziwe problemy z nastrojem, samopoczuciem itp. to ziolka nie mpomoga tylko juz cos porzadnego przepisanego przez lekarza jesli stany nerwicowe sa wzglednie male to... szkoda kasy na takie "cus" chociaz... moze efekt placebo Też tak kiedyś myślałam i wyedukowana poprzez "mondre" programy telewizyjne, gdzie "mondrzy' psychiatrzy się "mondrowali", że depresja jest całkowicie uleczalna, że teraz, kiedy takie dobre leki są nie ma sensu się latami męczyć Wysłałam więc tatę do poradni zdrowia psychicznego, bo zdarzało mu się kilka razy do roku mieć obniżony nastrój, takie typowe objawy depresji, ale nie bardzo zawansowanej. Trwało to za każdym razem jakiś tydzień. Psychiatra oczywiscie od razu leki, bo stwierdził że ma nerwicę, depresję i inne bla bla bla. efekt jest taki, że po 3 mies poprawy nastąpiło ogromne pogorszenie, więc zmiana leków (już parokrotna), coraz większe dawki, do tego też na sen, bo zaczęły się problemy ze snem...... W tej chwili, po 2 latach leczenia, tata jest w stanie o wiele gorszym niż przed, jest uzalżniony od leków, ma problemy ze snem, huśtawki nastrojów, szumy w uszach, i inne. Bardzo żałuje, że trafił do tej poradni. Teraz też raczej doradzałabym tacie Deprim, czy inne ziółka niż te wspaniałe, nowoczesne psychotropy. Dodam, że taka sama historia przydarzyła się mojej przyjaciółce. Zaczęła się leczyć z powodódów lekkich stanów depresyjnych, a w tej chwili też silne leki, tabsy na sen, tabsy na rozbudzenie, na szumy w uszach, na lęki i fobie. Zaczyna właśnie jakąś terapię zbiorową, bo jest uzależniona od leków i pragnie ię od tego uwolnić. A zaczęło się od lekkich stanów depresyjnych Jeszcze a propo leków ziołowych, brałam Persen w sytuacji stresowej (patrz: Depresja w nowym domu ) i mnie pomogło. Leki mocniejsze to moim zdaniem ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.12.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Majka (miałem już wcześniej zapytać) - jest coś na czym się nie znasz? prawdopodobnie na większości się nie znam. Jak widzisz temat został początkowo potraktowany żartobliwie. Tak jak działa w.w Deprim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.12.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No i dodatkowo antydepresanty powodują tycie....znam z autopsji . Nie wiem czy takie ziołowe typu "pic na wode fotomontaż" też, bo ja brałam silniejsze leki . A w ogóle czasami mi się wydaje że to leczenie farmaceutykami to na dłuższą metę złe wyjście.Bardziej polecam psychoterapię, bo problem trzeba zgnieść u źródła, tylko to tak naprawdę pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 06.01.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Dobra już mi lepiej ,nie będe żadnej chemii kupował nawet tej bez recepty bo jeszcze sie uzależnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 06.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Dobra już mi lepiej ,nie będe żadnej chemii kupował nawet tej bez recepty bo jeszcze sie uzależnie:) no to właź do szpitala na moje oko nadajesz się potrzebujemy świeżej krwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts