Gość 80mariusz80 01.02.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Właśnie wystąpiłem o skasowanie konta. Pozdrawiam i powodzenia. Ja już zakończyłem. Dziękuję za towarzystwo : ) Ja też skasowałem profil. Niedawno odebrałem numer na dom. Po 7 latach od budowy oficjalnie jesteśmy zameldowani. Jeszcze mamy trochę pracy, głównie na zewnątrz,ale to małe piwo. Dom wybudowałem, troje pociech w nim wesoło baraszkuje, sad posadziłem - odchodzę z podniesionym czołem A co najważniejsze - oddychamy pełną piersią, bez żadnych długów i kredytów. Opłacało się oszczędzać! Trzymajcie się i życzę wszystkim budującym żeby pracy szły - nomen omen - jak po lodzie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandraipawel 16.04.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Witam my jesteśmy w trakcie budowy domu z projektu w rododendronach 6 G2A - etap stanu surowego otwartego oraz wyboru okien i dachu, niedługo tez pora na instalacje elektryczną. Projekt zmienialiśmy skracając garaż o 0,5m (warunki zabudowy) i nieco zmieniając rozkład pomieszczeń na poddaszu (teraz bardziej jak w wersji 6 g2n), poniewaz ten oryginalny byl dosc malo funkcjonalny (tylko dwa pokoje na poddaszu!). W kwestii dachowki jestesmy zdecydowani na kolor antracyt i zastanawiamy sie miedzy Creatonem (premion - barwiona w masie albo titania - niebarwiona w masie) oraz Koramic alegra 9 (niebarwiona w masie). Żadna z blach niestety nie ma tak ladnego antracytowego koloru a z czarna troche strach ze wzgledu na nagrzewanie... A Wy jakie dachowki wykorzystywaliscie na swoich dachach? Czy uwazacie ze jakas z firm jest lepsza jakosciowo? No i co z tym barwieniem w masie...? Widzialam na niektorych dachach w koszach (a u nas sa dwa), ze widac potem ten rudy kolor jesli ekipa dobrze nie zamaluje miejsc ciec. Ciekawa jestem jak wrazenia kogos, kto juz ma to za soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 18.04.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 u mnie na dachu dachówka Euronit (obecnie Creaton) model "eska", kolor grafit. W galerii znajdziesz kilka zdjęć. Jak dla mnie - te trzy lata temu gdy się decydowałem na zakup - była znacząca różnica między cementową a ceramiczną. Teraz pewnie tak dużej różnicy nie ma.. poza tym - cementowe są również płaskie (z Creaton`a). Dachówka jak dachówka - wygląda dobrze, jestem zadowolony z zakupu - ale to dopiero drugi rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 20.05.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 z okazji wiosny taras "zasadzony" - wybór padł na trzmielinę. Na brzegach w "wersji" opadających gałązek; dwie środkowe do przycinania na kule. Trzmielina jest zimo zielona więc będzie kolorowo cały rok, do tego pięknie kwitnie Wszystkie drzewka szczepione na wysokości około 1,4 metra Stan na dzisiaj: docelowo mają przyjąć wielkość jak i szerokość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.05.2017 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 widok z zew - cokoły gotowe.. jeszcze obrzeża (kamyczek). łazienka na dole z szybą (prysznic): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.05.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 podłogi, drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.05.2017 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 są już też klamki (już myślałem że zgubiłem...) i pierwsi mieszkańcy ( w końcu żyją ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 28.06.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 jest i kuchnia, białe frony połysk lakierowany. uchwyty frezowane (bez ramek alu); blat oraz boki Dąb sonoma. Biała płyta indukcyjna (electorlux) oraz biały okap (Amica) piekarnik i mikrofala czarne w słupku (Samsung) Zlew narożny kolor antracyt- Blanco 9E Na ścianie między blatem a wiszącymi szafkami (okapem) za chwile dojdzie czerwona cegła (stara cegła naturalna, nie gipsowe płytki z Castoramy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1509 07.07.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Witam, czy jest na forum ktoś kto buduje dom w rododendronach 6 w województwie podkarpackim? Projekt już kupiony ale chętnie obejrzałbym dom w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logout 25.07.2017 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Jest w woj małopolskim Wybudowany !! zamieszkany !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość alienmc 16.08.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 No to można mieszkać Powodzenia wszystkim budującym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 19.09.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Witam Forumowiczów,dość dawno mnie tu nie było, ale postanowiłem zapytać tu na forum "Rodka" czy ktoś z was może zmieniał bramę garażową na okno tarasowe?Po 6 latach mieszkania w "Rodku 6p" stwierdziłem, że garaż już mi nie jest potrzebny i chciałem wymienić bramę na okno tarasowe, lecz nie wiem jak to będzie wyglądało estetycznie i czy okno ma być dwu czy trzy skrzydłowe? Może ktoś co takiego już robił i ma jakieś fotki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kostek92 22.01.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Proszę o pomoc. Czy mógłby ktoś mi wysłać zestawienie konstrukcji dachu dom w rododendronach 6 jest mi bardzo potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaZi 19.02.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Także będę wdzięczna za zestawienie konstrukcji dachu. Ja buduje 6N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitaMateusz 25.04.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam. Wybudowalismy Dom w rododendronach 6 ver 3;) Jedną ze zmian było pozbycie się pokoju na dole co powiększyło salon. Teraz cale czas się zastanawiamy jak go urządzić (gdzie kanapa, gdzie tv:(... ) Czy ktoś tak ma u siebie i jak się z tym uporal. Prosimy o zdjecia:) Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez Anita/Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lap.lukasz 22.11.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Witam Proszę o pomoc i ocenę zmian jakie planuję dokonać w projekcie w w rododendronach 6 (G2A) https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-rododendronach-6-g2a-m515596d13d627 Główne założenia co do domu: - dach dwuspadowy z kalenica równoległą, wjazd na działkę od strony południowo-wschodniej - kuchnia od ulicy - na dole dodatkowy pokój - połączenie wiatrołapu z garażem, bez przechodzenia przez kotłownie, pralnie. - na górze 2 pokoje + 1 sypialnia z garderobą + 1 mały pokój do pracy + łazienka + pralnia. Zmiany jakie widziałbym w tym projekcik, chociaż nie wiem czy to jeszcze będzie adaptacja czy już nowy projekt. - przeniesie kotłowni na tył garażu do pomieszczenia gospodarczego 9, dzieki temu będę miał duży wiatrołap i garderobę - likwidacja stopnia w wiatrołapie lub przeniesienie go do garażu - powiększenie spiżarni kosztem szafy wnękowej w wiatrołapie oraz połączenie spiżarni z kominkiem. - zmiana okna w kuchni na okno narożne - całkowicie przeszklony wykusz - likwidacja okna narożnego w salonie (przy wyjściu na taras) i powiększenie jego w kierunku pokoju - jeżeli chodzi o piętro to zmiana ustawiania ścian tak aby z lewej strony były dwa takie same pokoje - czy jest możliwość zmienić położenie słupów które wypadną na srodku pokoi ? - przy takim ustawieniu pokoi likwidacja komina, chyba ze da się go gdzieś przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2020 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 a gdzie będziesz wieszać kurtki?po likwidacji pralni w wiatrołapie będziesz miał schody - idealne miejsce by się wywalić, bo tam jest bardzo ciasno. projekt jest kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts