Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena na ekofiber

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 5 months później...
Robiłem w lecie. Ok.200m2 na 40cm.-9000zł. Ekofiber, firma z Czeladzi.

Trochę odgrzeję wpis.

Można dostać jakieś namiary na tą firmę?

Wychodzi jakieś 1,12 zł za 1cm grubości, ja mam do położenia jakieś 300m i gruboć 30cm pod dachem.

Może ktoś inny zna dobrą i rozsądną firmę co by pod Kraków przyjechała?

Na allegro widzę teraz ceny 1,5 za 1cm, ale potrzebuję też wiedzieć, komu zaufać - może ktoś kogoś poleci?

:)

Ja wiem jak działa google, allegro też jakoś obsługuję.

Problem polega na tym, że firm jest zawsze na dziesiątki / setki, ale dobrych jest znacznie mniej.

Zresztą, nie wszystkie dobre firmy są w internecie i mają własne strony.

Ale faktycznie tu niema co mieszać jeżeli ta z netu to ta sama, jeśli tak, to jest mi wstyd z mojego lenistwa: :bash:

Wielkie dzięki,

Pozdrawiam

:)

Ja wiem jak działa google, allegro też jakoś obsługuję.

Problem polega na tym, że firm jest zawsze na dziesiątki / setki, ale dobrych jest znacznie mniej.

Zresztą, nie wszystkie dobre firmy są w internecie i mają własne strony.

Ale faktycznie tu niema co mieszać jeżeli ta z netu to ta sama, jeśli tak, to jest mi wstyd z mojego lenistwa: :bash:

Wielkie dzięki,

Pozdrawiam

Tak. Polecam panią Wolską.

• 2 months później...

Witam,

Wysłałam parę maili z prośbą o przesłanie oferty na wykonanie ocieplenia stropu, m.in. do firm które tutaj się przewijały.

Powiedzcie proszę na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze konkretnej firmy?

Czytam że są różne produkty-ekofiber, isocel, thermocel etc. Czy mam prosić o karty techniczne i porównywać skład?

Pozdrawiam :)

Otrzymałam pierwsza wycenę.

Materiał o współczynniku 0,040-0,041, warstwa 30 cm, cena brutto ponad 10 tysięcy złotych.

Taniej położę 30 cm Super Maty, o tej samej grubości, o współczynniku 0,033.

Zwykły płaski strop, nic nadzwyczajnego do ułożenia, miejsca wszystkie bardzo łatwo dostępne, więc mostki będą pewnie minimalne. Tak sądzę.

Więc, jaki jest jeszcze argument za tym aby jednak zdecydować się na droższą celulozę?

Oraz, czy prawdą jest, że nie trzeba tam stosować paroizolacji pod spód, ani paroprzepuszczalnej folii na wierzch? Czy celuloza nie osiada pod wpływem gromadzącego się na niej kurzu? Bo ponoć wełna owszem, dlatego ją niektórzy przykrywają.

• 4 weeks później...

No i czy zmieniłaś zdanie, czyli czy znalazłaś sensownych cenowo wykonawców? BTW czy możesz podać ile wychodzi za m2 w Twoich wycenach?

Otrzymałam pierwsza wycenę.

Materiał o współczynniku 0,040-0,041, warstwa 30 cm, cena brutto ponad 10 tysięcy złotych.

Taniej położę 30 cm Super Maty, o tej samej grubości, o współczynniku 0,033.

Zwykły płaski strop, nic nadzwyczajnego do ułożenia, miejsca wszystkie bardzo łatwo dostępne, więc mostki będą pewnie minimalne. Tak sądzę.

Więc, jaki jest jeszcze argument za tym aby jednak zdecydować się na droższą celulozę?

Oraz, czy prawdą jest, że nie trzeba tam stosować paroizolacji pod spód, ani paroprzepuszczalnej folii na wierzch? Czy celuloza nie osiada pod wpływem gromadzącego się na niej kurzu? Bo ponoć wełna owszem, dlatego ją niektórzy przykrywają.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Polecana Pani Wolska mnie olała, stwierdziła że ocieplić skosów się nie da przy dachu 35 stopni i to nie ma sensu...

W Krk firma chce za tyle zrobić, że starczyłoby na 2 dachy ;)

W końcu znalazłem wykonawcę z pod Radomia, nie wiem jak robi ale cen bardzo ok i raczej zaryzykuję

Co najciekawsze, na 10 zapytań otrzymałem jedynie 4 albo 5 wycen, reszta nawet łaskawie się nie odezwała :jawdrop:

Polecana Pani Wolska mnie olała, stwierdziła że ocieplić skosów się nie da przy dachu 35 stopni i to nie ma sensu...

W Krk firma chce za tyle zrobić, że starczyłoby na 2 dachy ;)

W końcu znalazłem wykonawcę z pod Radomia, nie wiem jak robi ale cen bardzo ok i raczej zaryzykuję

Co najciekawsze, na 10 zapytań otrzymałem jedynie 4 albo 5 wycen, reszta nawet łaskawie się nie odezwała :jawdrop:

Potwierdzam podejście Wolskiej jak u kolegi. Ja czekam na cenę worka już drugi miesiąc, szkoda czasu na Panią W :)

A tak na marginesie jakie macie ceny za woreczek ?

Potrzebuje około 250 worków.