Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena na ekofiber

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ceny na celulozę (z usługą) zależą mocno min. od ilości i rodzaju przegrody. Także proponuję podawać przy cenach:

- jaka powierzchnia,

- jaka grubość (początkowa, zwykle na płaskim chyba celuloza "klapnie" min. z 5%),

- jaka przegroda (pozioma, skos, ściana),

- czy cena z VAT, i jakim (8%?, 23%?)

- czy z dojazdem (jaka odległość w 1 str)

- jaka celuloza (producent, lambda)

- jakie miasto (lub rejon Polski)

U mnie 204m2 o gr.40cm- 9000zł. (ekofiber).

witam jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość . Buduje dom szkieletowy i zamierzam go ocieplić celulozą z firmy derowerek z nimi naj rozsądniej się rozmawiało ale materiału tanio nie maja bo za kilo celulozy 4 zł sprowadzana z niemiec wszystkie potrzebne atesty maja ruszam na wiosnę.Ocieplane będę miał 400 m2 ściany 23cm a dach 30 cm .Pozdrawiam

witam jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość . Buduje dom szkieletowy i zamierzam go ocieplić celulozą z firmy derowerek z nimi naj rozsądniej się rozmawiało ale materiału tanio nie maja bo za kilo celulozy 4 zł sprowadzana z niemiec wszystkie potrzebne atesty maja ruszam na wiosnę.Ocieplane będę miał 400 m2 ściany 23cm a dach 30 cm .Pozdrawiam

4zł za 1kg wydaje się mało, ale:

stropodachy, poddasza nieużytkowe - 30÷35 kg/m3,

połacie dachowe - 45÷50 kg/m3,

ściany - 60÷65 kg/m3.

Czyli dla ścian 60 x 4 = 240zł - 260zł

240x0,23 = 55 zł za 1m2, a to sam koszt materiału!

Sporo, 400 x 55 = 22 000 za ocieplenie ścian, a w wariancie pesymistycznym 24 000

Ja się nie znam na technologi szkieletowej, ale wydaje mi się że taniej można to zrobić z takimi samymi parametrami jak nie lepszymi.

4zł za 1kg wydaje się mało, ale:

stropodachy, poddasza nieużytkowe - 30÷35 kg/m3,

połacie dachowe - 45÷50 kg/m3,

ściany - 60÷65 kg/m3.

Czyli dla ścian 60 x 4 = 240zł - 260zł

240x0,23 = 55 zł za 1m2, a to sam koszt materiału!

Sporo, 400 x 55 = 22 000 za ocieplenie ścian, a w wariancie pesymistycznym 24 000

Ja się nie znam na technologi szkieletowej, ale wydaje mi się że taniej można to zrobić z takimi samymi parametrami jak nie lepszymi.

Wykonawca policzył 4 tony na cały dom włącznie z ścianami działowymi i dał mi cenę 4 zł za kg a za wykonanie 4,5 tyś myślę że zmieszczę się w kwocie 20 tyś.Wełna szklana czy mineralna widziałem co się z tym dzieje po paru latach a o porządnym ułożeniu wełny nie wspomnę żadna ekipa nie zrobi tego porządnie trzeba stać i pilnować ja za takie coś dziękuje.

• 5 months później...
  • 4 weeks później...
Czy ktoś z Was zasypywał przedścianki z GK (lub inne pionowe przestrzenie) celulozą? Będę miał sypaną celulozę na sufit GK, i chciałbym aby przy okazji firma mi wsypała ten granulat w przedścianki (nie dużo, ze 50m2 x 5cm, jako dodatkowa izolacja akustyczna). Poprosiłem dwie firmy o wycenienie takiej dodatkowej (oprócz 140m2 x 30cm stropu) usługi, i o ile jedna firma oszacowała mi to z grubsza na 2x więcej (od kubika, tj. ca. 300zł) niż strop (wiadomo, inna gęstość), to druga (ta do której usług bardziej się skłaniam, AW-term) zaśpiewała 500 zł/kubik :( Miał ktoś tutaj wykonywaną taką usługę?

• 4 weeks później...