Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Postanowienia noworoczne

Paweł76

Recommended Posts

Na początku każdego roku, juz od lat, zapisuję sobie moje postanowienia noworoczne w kalendarzu :p. A w ostatni dzień roku odczytuje te wcześniejsze i sprawdzam, co mi się udało a co nie.

Hmm moje postanowienie na nowy rok wspolne z mężem:rozpocząć budowę domku lub KUPIC DOM ...to juz takie wielkie postanowienie ale chcielibyśmy już w roku 2007.... hmmm zobaczymy a z takich malych postanowien...ide od stycznia na aerobik zobaczymy... :lol:

to tak w tym klimacie (a moze bardziej w tym dowcipie ktory napisal Paweł76 :wink: :lol: )

Niedawno znalazlam jakies swoje stare zapiski - min wlasnie wykonane pod koniec grudnia (mialam ok 16 lat )

Pierwszy punkt (z dluuugiej listy ) brzmiał mniej wiecej : Znalesc chlopaka :wink: , kalendarz z nastepnego roku ma nagryzmolone : Znalesc NORMALNEGO chlopaka :wink: :lol: :lol: :lol:

Kalendarz z jeszcze nastepnego roku nie ma juz zadnego zapisku dotyczacego plci przeciwnej wiec albo znalazlam albo sie zalamalam totalnie :wink: :lol: :lol: :lol:

Na początku każdego roku, juz od lat, zapisuję sobie moje postanowienia noworoczne w kalendarzu :p. A w ostatni dzień roku odczytuje te wcześniejsze i sprawdzam, co mi się udało a co nie.

Hmm moje postanowienie na nowy rok wspolne z mężem:rozpocząć budowę domku lub KUPIC DOM ...to juz takie wielkie postanowienie ale chcielibyśmy już w roku 2007.... hmmm zobaczymy a z takich malych postanowien...ide od stycznia na aerobik zobaczymy... :lol:

to tak w tym klimacie (a moze bardziej w tym dowcipie ktory napisal Paweł76 :wink: :lol: )

Niedawno znalazlam jakies swoje stare zapiski - min wlasnie wykonane pod koniec grudnia (mialam ok 16 lat )

Pierwszy punkt (z dluuugiej listy ) brzmiał mniej wiecej : Znalesc chlopaka :wink: , kalendarz z nastepnego roku ma nagryzmolone : Znalesc NORMALNEGO chlopaka :wink: :lol: :lol: :lol:

Kalendarz z jeszcze nastepnego roku nie ma juz zadnego zapisku dotyczacego plci przeciwnej wiec albo znalazlam albo sie zalamalam totalnie :wink: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

kiedys sobie postanowilam , ze obetne wlosy na krotko

potem zmienilam , ze do pasa

potem , ze do ramion

po latach je obcielam ( do ramion ) , ale juz bez postanowien :lol:

Z jeżdżeniem samochodem szło mi jako tako, ale budowa mnie zmusiła do częstych podróży w różne miejsca no to się doszkoliłam tak jakoś samo.

Pomimo kilku osób , w tym dobrych pływaków jako nauczycieli dalej nie umiem pływać. Mam taki plan, jak czas i finanse pozwolą , chcę zapisać się na kurs nauki pływania , albo jakieś indywidualne lekcje sobie zafunduję. Jak zapłacę to będę miała większą mobilizację żeby się nauczyć.

nie mam postanowień noworocznych -coby zestresowaną nie wchodzić w Nowy Rok :wink:

No i na darmo się nie wysilać, nie?

Pływam, samochodem jeżdżę, nie palę, domek mam (udało się :o ), to jakie posanowienia? Że będę mieć więcej porządku, o nie - to taki sters jak się nie uda!

Może, że uda mi się w końcu być lepszą matką dla mych dzieci? Ale to w końcu wyjdzie tak, jak w tym dowcipie: Mańka, myjemy, czy robimy nowe?

Jadac dzisiaj rano do pracy czytalem w gazecie o noworocznych przesadach :lol: I tak:

* w Nowy Rok nalezy wczesnie wstac zeby zapewnic sobie pracowity i dochodowy rok Cool

* w zadnych wypadku nie wolno robic prania a to dlatego, ze ktos w rodzinie "zostanie zmyty" Confused

* wszystkie dlugi powinny byc splacone przed koncem roku; nie wolno tez pozyczac niczego tego dnia bo inaczej bedziecie pozyczac caly rok Twisted Evil

* caly dom powinnien byc wysprzatany, odkurzony i wszystkie smieci wyniesione tylnymi drzwiamy (jesli takie mamy Wink ) przed Nowym Rokiem. Nie powinno sie odkurzac w Nowy Rok bo mozna szczescie wymiesc z domu

* O polnocy wszystkie drzwi i okna powinny byc otwarte, zeby Stary Rok wyszedl z domu

• 9 months później...