Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt ogrodu - wątek zbiorczy: czy warto? co zawiera? jak wykonać? ile kosztuje?

Czy masz projekt ogrodu?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz projekt ogrodu?

• Mam projekt stworzony samodzielnie przeze mnie
    • Mam projekt stworzony przez projektanta, do samodzielnej realizacji
    • Mam projekt stworzony przez projektanta i realizowany przez firmę
      0
    • Tworzę ogród bez projektu

Recommended Posts

witam.

jestem tuż po odebraniu projektu ogrodu- i polecam Panią która wykonywała projekt.

bardzo miła osoba- komunikatywna, słucha i dopytuje co kto lubi, przyjeżdza na spotkania z atlasami roslin- pokazuje wsyztsko co jak wygląda, widac, że bardzo kocha to co lubi..

na ostatnim spotkaniu był tez mój mąż- nie zna sie za bardzo na roslinahc i ogrodnictwie.. ale był pod wrażeniem profesjonalizmu projektantki.

wiadomo- są gusta i guściki.. mi sie mój projekt podoba- jest doalndie tak jak sobie wymarzyłam.. projektantka wykonała, doradziła rrosliny, odradziłą niektóre z moich pomysłów, dodałą cos od siebie..

łąduję baterię i wrzucam projekt do dziennia.

gdyby ktoś chciał skorzystać - namiary moge podac na priw.

Pani projektantka pracuje w okolicach wawy-nadarzyna, ale zgodziłą sie pojechać na działkę za legionowo (kolejne spotkania były juz w wawie)

• Odpowiedzi 602
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kto w końcu zrobił projekt Sienkiewiczówki w Krakowie,

pr____eni: http://www.projektzieleni.pl/portfolio.html

czy Katarzyna Mucha: http://www.katarzynamucha.pl/sienkiewiczowka ?

na pewno nie ja ;-)

Nie żartuję tym razem. Ten (taki?) sam projekt jest pokazany na dwóch różnych stronach internetowych.

Skoro mamy tu wątek, zresztą bardzo przydatny na temat kupowania i sprzedawania projektów, chciałabym wiedzieć w co gramy.

Kto w końcu zrobił projekt Sienkiewiczówki w Krakowie,

pr____eni: http://www.projektzieleni.pl/portfolio.html

czy Katarzyna Mucha: http://www.katarzynamucha.pl/sienkiewiczowka ?

na pewno nie ja ;-)

Nie żartuję tym razem. Ten (taki?) sam projekt jest pokazany na dwóch różnych stronach internetowych.

Skoro mamy tu wątek, zresztą bardzo przydatny na temat kupowania i sprzedawania projektów, chciałabym wiedzieć w co gramy.

Sloneczko, na http://www.katarzynamucha.pl/sienkiewiczowka jest napisane: projekt wykonany we współpracy z pracownią Projektzieleni.pl. :roll: I vice versa.

Sloneczko, na http://www.katarzynamucha.pl/sienkiewiczowka jest napisane: projekt wykonany we współpracy z pracownią Projektzieleni.pl. :roll: I vice versa.

Pewnie bardzo drobnym druczkiem jak dodatek na umowie kredytowej :D

Ale adresatki mnie normalnie olały. Dzięki, Małgoś :)

Nie ma sprawy. :wink: Tez mam oko wyostrzone na rozne takie. 8)

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Możecie podać namiary na sprawdzonego projektanta ogródów z okolicy Warszawy? Do zaprojektowania około 1700 m2. Projekt będzie pewnego rodzaju wyzwaniem, bo pomysł jest ciężki/drogi a trzeba będzie zaadoptować do warunków, możliwości i potrzeb.

Z góry dzięki za ewentualne namiary.

Pozdrawiam

P.R.

• 3 weeks później...

Podciągam.

:wink:

Bardzo proszę o polecenie projektanta ze Śląska.

Jestem z Wodzisławia.

Co prawda na rynku lokalnym jest parę takich firm, jednak nikt ze znajomych nie korzystał z tego typu usług i tak naprawdę nic mi nie wiadomo na temat wyników ich pracy.

Więc ryzykowna sprawa.

Z regułu wolę firmy z "polecenia".

Czy możecie polecić kogoś ?

• 2 months później...
Ja niestety tak jak Elfir, choć przysiegam sobie że na następny sezon będę mieć prawdziwe portfolio i profesjonalna stronę. Cóż , mój mąż jest projektantem stron, więc ze stroną będzie najtrudniej- on nie zrobi bo nie ma czasu, inni nie zrobią bo on wszystko storpeduje. Chyba że z kimś zrobię handel wymienny- ja mu ogród, on mi stronę.

Witam wszystkich forumowiczów :)

Jako że niedawno odkryłam to forum to postanowiłam sie przywitać.

Od nie dawna swoje wcześniej zdobyte doświadczenie w Wielkiej Brytanii i Polsce wykorzystuję w projektowaniu terenów zieleni. Z przyjemnością zaprojektuję ogród, taras, zielony dach czy doradzę co można zmienić w otoczeniu domu. Moje portfolio już rośnie (dosłownie i w przenośni) i czeka jak je sfotografuję.

Pozdrawiam serdecznie,

Agata Czarnecka

• 4 weeks później...

Witam,

ja w kolei chciałabym polecić siebie :) wszystkim osobom z Wrocławia i okolic, szukającym projektu w rozsądnej cenie / wykonania / wszelkiej pomocy w tematyce związanej z ogrodem. Strona internetowa w przygotowaniu :) .. niedługo będę mogła zaprezentować się w pełnej okazałości. Możliwość negocjacji cen! Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
Ja korzystałam z pomocy Pani Iwony z Krakowa. Jestem bardzo zadowolona i każdemu mogę ją polecić. Świetne pomysły i bardzo dobra współpraca. Można do niej dzwonić o każdej porze i zawsze jest chętna do pomocy i rady, nawet dla totalnie zielonych ogrodowo :) Tylko trzeba mieć na uwadze, że jest trochę zajęta (w sumie nic dziwnego) i umawiać się na projekt trochę wcześniej niż się planuje budowę ogrodu. Ale w sumie warto czekać! Ta Pani była z Kreatywnego Ogrodu jakby ktoś chciał posłuchać mojej dobrej rady i skorzystać :)

• 2 months później...

Szczerze polecam Panią Martynę P., która ogromnie pomogła mi przy ogrodzie ponad rok temu. Jest to stosunkowo młoda kobieta, ale niezwykle rzetelna i dokładna w tym, co robi-prosesjonalistka . Z jej pomocy mogą skorzystać wszystkie osoby z Warszawy oraz okolic. Udzieliła mi wielu napraawdę cennych rad..

poniżej podaję namiary do niej:

tel. 605614601 email: [email protected]

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs107.snc1/4614_1105214122290_1584893982_234427_7577019_n.jpg

Widzę, że jest tu wielu teoretyków. W praktyce projektowanie polskiego ogrodu wygląda tak:

Klient rysuje nogą w koło domu krawędzie ścieżek. Ja udzielam porad czy to będzie trzymało się kupy. Następmie dokładnie to wymiarujemy. Starannie układamy kamienie wybrane przez klienta z mojej ekspozycji. Potem przywozimy ziemię, zakopujemy rurki do nawodnienia, nakrywamy to agrowłókniną, robimy dziury, sadzimy rośliny. Na koniec wszystko zasypujemy korą lub grysem kamiennym. Gotowe. Czasami dostaję do ręki projekt znanego architekta, ale to rzadkość w naszych realiach. Na takich projetach łuki są wyrysowane co do milimetra no i jest tam masa lamp wpuszczanych w ziemię. Montowanie tego to koszmar, ale klient nasz Pan:)