Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt ogrodu - wątek zbiorczy: czy warto? co zawiera? jak wykonać? ile kosztuje?

Czy masz projekt ogrodu?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz projekt ogrodu?

• Mam projekt stworzony samodzielnie przeze mnie
    • Mam projekt stworzony przez projektanta, do samodzielnej realizacji
    • Mam projekt stworzony przez projektanta i realizowany przez firmę
      0
    • Tworzę ogród bez projektu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 602
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na forum jest projektantka o nick-u Magnolia. Polecam.

Popieram w 100%. Miałam przyjemność korzystać z usług tej dziewczyny - forumowa Magnolia i jestem zachwycona jej praca i nią samą jako człowiekiem.

Ja akurat robiłam projekt "na odległość" ale po przesłaniu moich inspiracji, oczekiwań oraz opisaniu warunków u mnie panujących(gleba,usytuowanie itp) odległośc nie stanowiła problemu.

Forumowa Magnolia jest ciepłą osobą i zapewniam Was projekt ogrodu , który zrobiła jest projektem na miarę wielkich, sławnych architektów krajobrazu. Zresztą co będę zachwalać, wszystko będzie można z czasem podglądać na moim wątków.:)

Edytowane przez malkul

Witam,

ja z koleji mogę polecić Elfir, również robiła mi projekt na odległość, wysłałam zdjęcia i mniej więcej opisałam jak ja to widzę, efekt przerósł moje oczekiwania. Projekt jest idealny, zawiera wszystko co planowałam, a do tego tak wkomponowane :), mi nigdy takie pomysły nie przyszłyby do głowy. Wspaniały kontakt, do tego widać (na projekcie oczywiście ;)), że ta kobieta słucha, potrafi doradzić, wybić z głowy głupie pomysły. POLECAM!

Efektów jeszcze nie mogę pokazać bo realizację mam nadzieję zacząć na wiosnę ;).

• 2 weeks później...

Cyt. ;"

Popieram w 100%. Miałam przyjemność korzystać z usług tej dziewczyny - forumowa Magnolia i jestem zachwycona jej praca i nią samą jako człowiekiem. " - ja też popieram też w 100 % . Osoba , która umie wysłuchać , nie narzuca jakiś nierealnych pomysłów . Ma bardzo naturalistyczne podejście do ogrodów - nie tworzy sztucznych tworów ( oczywiście jeżeli nie pasują do danej działki , i jeżeli klient nie chce ) . Mimo młodego wieku czuć że ma doświadczenie ,umie logicznie wyjaśnić , jak trzeba - to zaproponować zamienniki - i do tego wszystkiego ma przystępne ceny :) ( chociaż nie wiem czy mogę takie opinie pisać )

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

"projstrukcja" - marketingowy słowotok mający ogłupic i zachwycić klienta. A być może także dowartościować "tfurcę" tego koszmarku językowego.

Młody geniusz tworzący to dzieło pewnie nawet nie wie że takie zlepki tworzyła komunistyczna władza w ZSRR. Np. imię Marlena było bardzo popularne - bo wiadomo - Marks i Lenin.

Gratuluje "tfurcy" tego koszmarka językowego:bash:

Raczej chodziło mi o porady czego z mężem mamy oczekiwać od projektanta? Taki poradnik niezależnie od nazwy na pewno by nas ucieszył i uspokoiły nas Wasze słowa, że prawie każdy coś takiego daje. W planach mamy wszystko w ogrodzie zrobić samemu, a wcześniej mieszkałam w bloku :) A mieliście wizualizację 3d? Dobre to jest?

Za namową męża kupiliśmy ten projekt z instrukcją. Damy znać jakie efekty :) Niezależnie od sensu nazwy tego produktu - oferta brzmi bardzo sensownie. A doświadczenia wielu znajomych pokazują, że jednak nie zawsze dzieje się tak jak piszecie, że projekt ma instrukcję, ale to pewnie zależy u kogo się zamawia.

Swoją drogą, jedna z forumowiczek kupiła sobie "projekt" przez jakiegoś "grupona". Zachwycona tym co dostała nie była...

Grupon to tylko pośrednik, więc nie można tak generalizować. To tak jakby ktoś stwierdził, że kupił coś przez telefon i było złe, a ktoś inny przez internet i dobre :) To tylko forma ogłoszenia i kontaktu. My kupiliśmy za pośrednictwem grupona wyjazd na weekend i było super.

• 3 weeks później...
No cóż, ja już robiłam ogrody m.in. w Warszawie, Inowrocławiu, teraz na warsztcie mam Gdańsk i Szczecin, a w kolejce czeka Kraków, Białogard i Polkowice :)

Wszystko z wizytą na miejscu.

Elfir, Twój powyższy wpis jest z 2009 r. Mam pytanie: czy wykonałaś projekt ogrodu w Białogardzie? Pytam, bo to moje okolice.