Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A co, jak zostało nam 5 lat?

adam_mk

Recommended Posts

Skoro zostało nam 5 lat to trzeba przeżyć ten czas jakoś inaczej. :wink:

Ja bym tam nie wierzyła w przepowidnie Nostradamusa. Co prawda kilka rzeczy się sprawdziło. Ale to chyba on przepowiedział,że papieżem będzie czarnoskóry?

Czytałam jakiś czas temu "Kod Biblii"" czy jakoś tak. Naprawdę ciekawa lektura. Odkryto że w Biblii (oryginalnej po hebrajsku) pod specjalnym szyfrem ukryte są zdania o wydarzeniach z przeszłości i przepowiednie na czasy przyszłe. Jeszcze wszystkiego nie odszyfrowano, zaledwie znikomą część.

Naprawdę interesujące.

A jednak obecny papież ma w herbie sudańczyka :o

• Odpowiedzi 282
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Weźta nie straszta :evil:

Tak na poważnie, to trochę już tych końców przeżyłam, nie ma co się stresować

CO MA BYĆ TO BĘDZIE, A CO MA WISIEĆ NIE UTONIE czy jakoś tak :roll:

Właśnie "co ma byc to będzie" jak śpiewa Szymon Wydra, a swoją drogą prędzej czy później i tak kipniemy. Nikt nie jest wieczny...

Weźta nie straszta :evil:

Tak na poważnie, to trochę już tych końców przeżyłam, nie ma co się stresować

CO MA BYĆ TO BĘDZIE, A CO MA WISIEĆ NIE UTONIE czy jakoś tak :roll:

Właśnie "co ma byc to będzie" jak śpiewa Szymon Wydra, a swoją drogą prędzej czy później i tak kipniemy. Nikt nie jest wieczny...

I całe szczęście,

chociaż w kwestii "kipnięcia"

ja bym wolała później niż prędzej :wink:

"Sfinks, który teraz jest zwrócony na wschód, kiedyś wyznaczał kierunek zachód. Bo w wyniku przebiegunowania kierunki na Ziemi się zmieniły.

Ziemia w znaku Lwa, w chwili przebiegunowania, zmienia kierunek ruchu o 180 °. "

No przecież od czytania tego to zęby bolą... :roll:

Oj ludzie, ludzie. A według jakiego kalendarza to liczone, hę? Do dzisiaj uczeni nie mogą sobie dać rady z precyzyjnym oznaczeniem w historii początku naszej ery... :D

A czy ktoś się pokusi o definicję "końca świata"? Tak bum i po wszystkim - znowu do początku, czyli będzie mitologiczny "chaos"? A może to proces długotrwały - ale w jakiej niby skali ma być ta długotrwałość? A może... ten koniec świata już trwa - jakieś kilkaset lat? Jeżeli po jakimś katakliźmie na Ziemi (tfu, tfu) zostanie przy życiu 100 mln ludzi to można to już uznać za koniec świata czy jeszcze nie?

Prorok to ma klawe życie.... :D

Ja bym tam nie wierzyła w przepowidnie Nostradamusa. Co prawda kilka rzeczy się sprawdziło. Ale to chyba on przepowiedział,że papieżem będzie czarnoskóry?

Czytałam jakiś czas temu "Kod Biblii"" czy jakoś tak. Naprawdę ciekawa lektura. Odkryto że w Biblii (oryginalnej po hebrajsku) pod specjalnym szyfrem ukryte są zdania o wydarzeniach z przeszłości i przepowiednie na czasy przyszłe. Jeszcze wszystkiego nie odszyfrowano, zaledwie znikomą część.

Naprawdę interesujące.

Parę miesięcy temu, późnym wieczorem w TV (nie pamiętam kanału) oglądałem film który Amerykanie nakręcili w 1975 roku a który interpretował przepowiednie Nostradamusa na okres 1975 - 2000.

Ubawiłem sie setnie - jakie bzdury przepowiadał. :lol:

Wiecie co sie z tego sprawdziło ? .........- NIC.

DOKŁADNIE NIC !!!

"Kod Biblii" - to taka sama teoria jak "KOD DA VINCI". :wink:

Powstała dla zrobienia kasy.

Przyszłości nie można poznać bo jej JESZCZE NIE MA!!

Mam książkę pt. "Księga wróżb prawdziwych" z 1973 r. która traktuje o dorobkach technicznych ludzkości w 2000 r.

Niezłe jaja.

- telewizja hologramowa (postacie są jak zywe pomiędzy domownikami)

- urlopy na Księżycu.

itd. itd.

Szkoda tylko że nikt nie przewidział słuchawki telefonicznej bez kabla. :o

Że o telefonie komórkowym - nie wspomnę. :lol:

Tak mi się czasem wydaje, że z takiego pogromu, to my, Polacy, wyjdziemy obronną ręką!

Chaos mamy od lat w każdej dziedzinie! Zęby nas bolą nie tylko od czytania, bo nasza kasa chorych to chora kasa...

Człek już przywykł.....

Wiele spraw, które mniej wprawionych by zabiły nas nawet już nie dziwią...

Nowy naród wybrany?!!! :o :o :o

Nie wiem, co o tym myśleć! :roll:

Adam M.

• 2 months później...

Witam

Odświerzam wątek.

Powód jest.

Dali nam zrobić jakieś mistrzostwa 2012 roku.

Jakby nam co nie wyszło, to ten koniec świata to by był za karę! :roll:

A tu z wikipedii:

http://img260.imageshack.us/img260/5925/rok2012rk4.png