nazwa12 26.08.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Duża dzialka,duży salon,duże kuchnie,duży taras,podlogówka w calym domu,okna dachowe szt 6 wszystkie pomieszczenia są super doświetlone. Jesień,zima uwielbiam jak mam napalone w kominkach itd itd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 26.08.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Princesawydaje mi się, że w początkowej fazie budowy wszystko cieszy, każda cegła, każdy kabelek. Zwłaszcza, tak jak napisałaś, ktoś pragnie się wyrwać z małej blokowej klitki.Dopiero z czasem, mieszkając i użytkując, dostrzega się wady. Wychowałam się w domu z piętrem, potem kilkanaście miesięcy mieszkałam bloku. Podobnie mąż. Byłam (byliśmy) zafascynowana poddaszem i skosami. Ale jak tylko pojawił się dach i ściany działowe, zrozumiałam jaki wielki błąd popełniliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 26.08.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 karolakr25 pewnie masz rację, ale co zrobić drugi będzie lepszy, trzeci idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 08.09.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ja od siebie dopiszę - montujcie sobie rygle i pochwyty (ślepe klamki) w drzwiach balkonowych/tarasowych. Ja dokładałem bo zapomniałem o nich. Dzięki nim można wyjść i zatrzasnąć drzwi - a na dodatek da się przez nie potem wrócić . Bez tego drzwi zawsze sobie dyndają zgodnie z kierunkiem przeciągów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 08.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 bardzo ciekawy temat,dajcie jeszcze coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.09.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Mnie najbardziej cieszy brak kaloryferów (poza jedną drabinką w łazience), prysznic bez brodzika, spiżarka przy kuchni, łączniki światła na wysokości zwisającej dłoni, no i garaż z przejściem do domu I trochę innych wynalazków też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 08.09.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ja najbardziej cieszę się z tego, że mamy dom parterowy (na poddaszu jest tylko niewielkie pomieszczenie na graty i reku). Teraz zwłaszcza - jestem w 8 miesiącu ciąży:) Poza tym - metraż (108m2 bez garażu), w sam raz, idealnie jak dla nas, jest przytulnie, domowo, nie salonowo. Standardowo już - podłogówka w całym domu, genialne.Pompa ciepła i rekuperacja - podjęcie decyzji nie było proste, ale efekt i koszty potwierdzają, że była to jedna z najlepszych poważnych decyzji przy budowie naszego domku:)Zmiękczacz wody.Zadaszony ganek i duży taras.Płytki drewnopodobne w salonie i jadalni.Blat kamienny w łazience, a pod nim szuflady na kosmetyki, itp. i rzeczy do prania.Przemyślana i bardzo praktyczna kuchnia + granitowy blat - super rozwiązanie.Stiuk wenecki na ścianach w korytarzu - zero śladów, zwłaszcza rączek dzieci:) Jedyne, czego mi brakuje, to spiżarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiako 09.09.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Najbardziej z piwnicy- a w niej z pralni, suszarni, spiżarni, pokoju kąpielowego, winiarni i magazynowni na narty i inne sprzęty:))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 aneta - trochę za wcześnie na pisanie w tym wątku. Tutaj piszą ci, którzy się wybudowali i mają doświadczenie w korzystaniu z udogodnień, a nie którzy zachwycają się wybranym przez siebie projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 uwagi na temat konkretnego projektu uzyskasz w innym dziale - "Projekty domów i architektura - zobacz jak inni budowali według Twojego projektu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 24.11.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Na pewno powielę w następnym domu:- ogrzewanie podłogowe , bardzo żałuję że nie zrobiłam go na piętrze ale w następnym domu będzie już wszędzie - bezpośrednie przejście z garażu do wiatrołapu - pralnio-suszarnia - duże okna i fixy - kuchnia otwarta na salon- w łazience duża wanna + prysznic - narożny zlew w kuchni i płyta indukcyjna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolciaost 25.11.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 powielam opinię powyżej ogrzewanie podłogowe to istna wygoda - uwielbiam no i ogromna wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 02.12.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 po mieszkaniu 1,5 roku w nowym domu jestem zadowolona z:- spiżarni przy kuchni- pralnio-suszarni (pralka nie "graci" łazienki)- zabudowany schowek pod schodami (trzymamy tam wąż odkurzacza centralnego i są regały na zimne napoje np piwo,winko) - garderoby na poddaszu- strychu nad poddaszem- wykusza w którym stoi duży stół z krzesłami a za oknem jest piękny widok na ogród- odkurzacza centralnego - z dużego tarasu i huśtawki ogrodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.12.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 od kilku tygodni chwalę sobie odkurzacz centralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 02.12.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 przypomniało mi się jeszcze iż powiele na pewno w nowym domu : - oświetlenie schodowe co drugi stopień - szerokie parapety wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Tzn szersze o ile od szerokośći ona? A może głębokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 04.12.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 ogrzewanie podlogowe ogrzewaniem podlogowym, ale grzejnikow nie ma co zarzucać. Dają dodatkowe mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 ogrzewanie podlogowe ogrzewaniem podlogowym, ale grzejnikow nie ma co zarzucać. Dają dodatkowe mozliwosci. Czy oprócz suszenia prania coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.12.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 W łazience jakaś drabinka z podłączoną dodatkowo grzałką na okres letni to podstawa, ale żelastwo pod parapetem to już raczej chyba pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Hm drabinka może tak, ale po co od razu ja podłączać do prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts