magalena 09.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 z tego że mimo oporu wewnętrznego i tysiąca wątpliwości dom stanął. Z kafli na calutkim dole. Z tego, że są w zmazy - tylko ten kto to myje wie czy są czyste czy nie. Z szarej fugi Przeżyłam parapetówkę- Sylwestra i jeszcze bardziej kocham kafle. Z desek na górze. Co na nie spojrzę to mi się ciepło na duszy robi. Są piękne i w nogi ciepło bez podłogówki. Z kominka. W końcu ludzkość przeżyła parę tysięcy lat w norach z ogniem. I to jej wystarczało. Kominek zamknięty - dla mnie wystarczająco kominkowy, a mam tylko robotę z rozpaleniem - potem to już sam żyje własnym życiem, a mnie interesuje tylko czy ŁADNIE się pali. Estetycznie znaczy się. Z blatu przy umywalce. Mam jedną łązienkę bez niego i już wiem, ze zawsze będzie mi się chciało zmienić poziom i pobiegac po schodach by wejść do tej, gdzie blat jest. Z prysznica bez brodzika. HURRA!!! Ten brodzik to kompletny niewypał jeśli chodzi o wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.01.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Z kominka ,relaks super Z wyspy w kuchni .Jest bardzo wygodna i Z dużego garażu w bryle domu z przejściem do domu . plus regały na przydasie, (bardzo potrzebne) i Z miejscem na drewno do kominka,że nie musze donosić z dworu w czasie mrozu.(To co jest przy kominku wystarcza na 2do 4dni) Pom gospodarczego na warsztacik przydomowy8m2 Z automatu przy bramie na pilota Z cetr.odkurzacza I że mam duuuużo świeżego powietrza, I mam zawsze gdzie zaparkować :D Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 19.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A ja się cieszę,że mam domek i własne miejsce parkingowe przez 24 godz/dobe. I jeszcze się cieszę, że mam drzewka, kwiatki, ulubione świerki serbskie i pieska na podwórku. Aha jeszcze mam przystojnego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.01.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 no i jeszcze sypialnia na dole domu obok łazienka - rewelka- z wyjściem na taras ( który będzie w tym roku)-okna dachowe z firmy Fakro ( duże) - mają naprawdę świetny współxczynnik ciepła - do dzisiaj śnieg" leży" na oknach a to ponoć znaczy że dobrze izolują ( ale nie wiem czy to jest wykładnik)-okna z zewnątrz ciemne( żadko myję) a w środku jednak białe- rolety zew. ( izolacja od wiatru , hałasu no i kurzu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 29.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Przeczytałam wiekszość waszych postów i bardzo wam zazdroszczę , że umiecie sie cieszyc z tego co wybudowaliście. Mnie niestety w moim nowym domu prawie nic sie nie podoba , widze same wady. Nie wiem nawet czy będę potrafiła w nim zamieszkac . No cóż . Miał byc Mercedes a wyszedł Ford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.01.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Napisz, co ci się tak bardzo nie podoba - może pomoże to innym uniknąć podobnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 29.01.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Przeczytałam wiekszość waszych postów i bardzo wam zazdroszczę , że umiecie sie cieszyc z tego co wybudowaliście. Mnie niestety w moim nowym domu prawie nic sie nie podoba , widze same wady. Nie wiem nawet czy będę potrafiła w nim zamieszkac . No cóż . Miał byc Mercedes a wyszedł Ford. Też tak miałam na poczatku Z czasem to się zmieni. Uwierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 29.01.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Kuleczka -dziekuję , faktycznie bede próbowała sie przyzwyczaić i oswoić z zupełnie nowym miejscem. No bo przecież reszta rodziny jest gotowa na przeprowadzkę. Teraz jestem na etapie wyboru podłóg, koloru ścian no i mebli. Może tym cos nadrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cora 29.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Droga Tuusko, nie martw się, nie tylko uda ci się naprawic "COS" ale dopiero teraz wnętrza nabiorą charakteru - jak pojawią się podłogi, kolory, meble, dodatki. A nawet jeśli sam układ pomieszczeń ci nie odpowiada, to mozna dodac jakies elementy, które te wnętrza zupełnie zmienią - może jakieś fajne mini-scianki, kolumny (np.z cegieł lub z kamienia lub z drewna), murowane kwietniki itp. Zerknij do wątku "Inspiracje z Hameryki" (chyba 4 strony wcześniej). Tam jest mnóóóstwo pomysłów i na pewno coś sobie wybierzesz i zobaczysz, ze w Twoim domku też będzie cudownie Jestem z Tobą. I tak jak Kuleczka napisała, myślę że wielu osobom może się niepodobac, to jak w rezultacie "wyszedł" ich dom, bo projekt na papierze to jedno, a rzeczywistosc to drugie....ale się nie poddawaj. To nie układ wnętrz i sciany przesądzają o przytulności miejsca, tylko własnie wystrój!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 04.02.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 szuflady, szuflady i jeszcze raz szuflady w meblach kuchennych ( że też kobiety tyle lat męczyły się ze schylaniem) My nawet śmieci mamy w szufladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 10.03.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Bardzo się cieszę że moje jasne fugi w kuchni ( gdzie często z błotem wpada pies) zabezpieczyłam impregnatem dzięki któremu mija kolejna zima a ja mam naprawdę jeszcze jasne fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 10.03.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dom nie wykończony ale i tak najbardziej podobają mi sie schody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 10.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Duduś - jakiego impregnatu używaliście do fug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 15.05.2007 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Małgonia- kupiłam najlepszy jaki mieli w Cerpolu butelka 250 -300 ml kosztowała ok. 40 zł ale niestety nazwy nie pamiętam Następna rzecz jakiej nie żałukję to duże okna - do póżnych godzin można nie zapalać światła , no i widoczki są piękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 15.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Może i ja dorzuce w tym temacie 1. OGRZEWANIE PODŁOGOWE- super rozwiązanie, komfortowo się czuję chodząc boso po podłodze, wychodząc z wanny czy przygotowując posiłki w kuchni. Gdybym budowała jeszcze raz to na pewno bym z tego nie zrezygnowała, mimo, ze nie jest to rozwiązanie tanie 2. KOMINEK Z PŁASZCZEM WODNYM - po pół godzinie wszystkie kaloryfery są ciepłe. U mnie nie ma problemu z tzw. obsługą, bo mam 3 mężczyzn w domu 3. BIDET- jak przypomnę sobie te kombinacje zanim go miałam to doceniam go jeszcze bardziej. Szkoda tylko, że jak sie chce usiąść przodem to trzeba rozbierać sie od pasa w dół 4.DWIE UMYWALKI - w łazience małżeńskiej. Rano nie przeszkadzamy sobie nawzajem. Mirek sie goli, a ja robię oko 5. SZAFY WNĘKOWE I GARDEROBA -chyba nie musze pisać o zaletach 6. ROZMIESZCZENIE POMIESZCZEŃ W DOMU- sypialnia na dole, pokoje synów na górze. Nie muszę biegać po schodach, wszystko mam pod ręką. Chłopcy za to mają swoje królestwo na poddaszu, a jak kiedyś opuszczą dom rodzinny, to góra będzie zamknięta i tylko lekko ogrzewana 7. DUŻY WIATROŁAP - kilka osób jednocześnie może tam przebywać nie trącając się nawzajem 8. ODKURZACZ CENTRALNY -! To duże ułatwienie w sprzątaniu. Dokładnie odkurza wszelki pył i nie muszę słuchać pracy silnika. Ma natomiast jedną wadę. Zbyt długi wąż. Mój jest 9 metrowy i przenoszenie go po schodach wymaga pewnej wprawy. Producenci tych odkurzaczy powinni wprowadzić węże krótsze z możliwością łączenia. Idealnie pasowałby mi wąż 3 i 6 m. Gdybm chciała poodurzać małe pomiesczenie w zupełności wystarczyłby ten 3m, a przy sprzątaniu większego 6 m albo 9 m. No i te szufelki przy podłodze to bombowe rozwiązanie. Wcale nie trzeba węża wyciągać a nawet się schylać 9. ZSYP - bardzo wygodne rozwiązanie w domkach pietrowych lub z poddaszem. Chłopcy wrzucają brudne rzeczy w łazience i trafiają one wprost do kosza w pralni na parterze. Myślę, ze w trakcie mieszakania dostrzegę jeszzce inne pozytywy i negatywy. Będę sukcesywnie zapisywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 18.05.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Tuuska Mnie niestety w moim nowym domu prawie nic sie nie podoba , widze same wady. Nie wiem nawet czy będę potrafiła w nim zamieszkac . No cóż . Miał byc Mercedes a wyszedł Ford. Fordem tez się fajnie jeżdzi .Głowa do góry Jak się nie ma co sie lubi, to sie lubi co się ma Pozdr. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719501862 18.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja już się nie mogę doczekać wieczorów na tarasie z widokiem na zachód słońca i las. Na razie kupiliśmy działkę, załatwiamy papierologię i planujemy. Ale za każdym razem jak jedziemy na naszą działeczkę, jesteśmy nią bardziej zachwyceni i mamy nowe pomysły na urządzenie domu i ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 już wierzę, że sie dubluje i NIE można tego usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.05.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 A ja się cieszę,że mam domek i własne miejsce parkingowe przez 24 godz/dobe. I jeszcze się cieszę, że mam drzewka, kwiatki, ulubione świerki serbskie i pieska na podwórku. Aha jeszcze mam przystojnego sąsiada. Mój domek jeszcze nie wykończony, ale podoba mi sie to, co jest, ogródek otoczenie, moje parapety, dachówka i...... trzech (3!!!!!!) przystojnych sąsiadów naprzeciwko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 19.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Ja jestem zadowolony z wszystkiego co dopilnowalem:) a reszta moze byc Ale najbardziej ciesza mnie okna z wbudowanymi roletami,to jest genialne i polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts