Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających w 2007 i 2008 :) Szczecin i okolice

Małgolinka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy występował ktoś z Was o warunki zabudowy w gminie Goleniów. Ja czekam już ze 2 m-ce o nic.

Jak wyglądają dalsze procedury w gminie. Chodzi mi o czas wydania pozwolenia na budowę itp.

Pozdrawiam

A ja kupiłem działkę w Kliniskach [gmina Goleniów :wink: ] posiadającą już warunki zabudowy więc ... też się nie odzywam choć wątek śledzę :wink:

Witam

Poszukuje blaszaka/kontenera/garazu itp aby postawic na budowie do trzymania narzedzi/materialow.

Ma ktos juz na zbyciu ?

Fantom

Szczecin/Dobra

Sam jakis czas szukałem - w koncu zdecydowalem się na nowy z :

http://www.blaszaki.com. Ceny konkurencyjne dla tych na allegro. Niestety na używkę z naszej okolicy nie trafiłem.

Witam

Poszukuje blaszaka/kontenera/garazu itp aby postawic na budowie do trzymania narzedzi/materialow.

Ma ktos juz na zbyciu ?

Fantom

Szczecin/Dobra

http://www.blaszaki.com. Ceny konkurencyjne dla tych na allegro. Niestety na używkę z naszej okolicy nie trafiłem.

I za ile wyszlo ?

W Szczecinie znalazlem nowe za 1600 zl. Uzywki z przewiezieniem i montazem (takie jak z Zawadzkiego) po jakies 800 zl.

Fantom

Witam

Ma ktos juz na zbyciu ?

Fantom

Szczecin/Dobra

I za ile wyszlo ?

W Szczecinie znalazlem nowe za 1600 zl. Uzywki z przewiezieniem i montazem (takie jak z Zawadzkiego) po jakies 800 zl.

Z transportem i montażem taka sama cena jak powyżej. A skąd te używki - mozna prosić o jakiś namiar na priv.

Fantom

Witam

Ma ktos juz na zbyciu ?

Fantom

Szczecin/Dobra

I za ile wyszlo ?

Z transportem i montażem taka sama cena jak powyżej. A skąd te używki - mozna prosić o jakiś namiar na priv.

Fantom

Na Zawadzkiego na garazach mozna spisac z 4 numery do gosci skupujacych i od nich odkupic z dowozem.

Ja przez przypadek akurat tam przejezdzalem i jedni pakowali na lawete. Wiec od razu zagadalem i pol godziny pozniej mialem ten garaz u siebie na dzialce :)

Fantom

Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki.

Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za :

- podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki)

- podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki)

- zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza)

Fantom

Szczecin/Dobra

Za podłączenie wody w maju 2007 przez Zachodniopomorskie Wodociągi: ok. 5 m + studnia z dwoma licznikami i wszystkimi papierami do odbioru włącznie - 4250,68 brutto.

Robiłem teraz przyłącze elektryczne - od skrzynki elektrycznej na granicy dzialki około 20 m kabla docelowo już zakopanego ( z zapasem do domu ) + skrzynka budowlana z oddzielnym zabezpieczeniem na altanę + 70 m zęwnetrznego kabla do podłączenia altany + wszytskie dokumenty az do odbioru włącznie - 5500 zł

Humus przede mną. Za koparkę do szamba - bardzo awaryjnie ściagąna ( w jeden dzień ) zapłaciłem 100 zł za godzinę. Wiem, że można taniej, ale byłem postawiony przez niedoszłego wykonawce w sytuacji podbramkowej.

Fantom

Szczecin/Dobra

Humus przede mną. Za koparkę do szamba - bardzo awaryjnie ściagąna ( w jeden dzień ) zapłaciłem 100 zł za godzinę. Wiem, że można taniej, ale byłem postawiony przez niedoszłego wykonawce w sytuacji podbramkowej.

No ja na razie najtaniej po 110 zl znalazlem :) Skad byla ta koparka ? Brali tez dodatkowo za dojazd czy w godziny wliczane ?

Fantom

Fantom

Szczecin/Dobra

No ja na razie najtaniej po 110 zl znalazlem :) Skad byla ta koparka ? Brali tez dodatkowo za dojazd czy w godziny wliczane ?

To taka mała firemka: ojciec i synowie, kiedyś mi plantowali mi ziemię pod rabaty i stad miałem do nich numer. Akurat kończyli robotę w Skarbimierzycach a to rzut beretem na moja działkę i tak sie trafiło. Myślałem, że to cena ekspresowa, bo na forum ogólnym podaja ceny od 80 zł. Poproś matan o listę - tam sa numery do koparkowych. O malo z jednego z nich nie skorzystałem - bardzo wyrozumiali i chętni do pomocy.

Moi koparkowi pojechali teraz gdzieś na duża robotę - więc nie podaje namiarów, bo wiem, że nie będą mieli czasu.

Fantom

a ja za koparkę płaciłam 70 zł ale to nie w waszej okolicy blisko gryfina jak ktos wie gdzie to jest

W Gryfinie mieszka moja ciocia i od czasu do czasu bywam. Bardzo fajne miasteczko, mili ludzie i gdyby nie ten fatalny dojazd do Szczecina - chętnie tam bym zamieszkał. No i ceny zupełnie inne niż w Szczecinie. Pozdrawiam. :lol:

Moj koparkowy bierze 90 za godzine plus oczywiscie za dojazd. Do mnie dojazd w kazda strone pol godzinki wiec wyszlo 90 extra. Pan sie nie obijal . Pracowal szybko i sprawnie. W jeden dzien nakopal rowow na 600m (2m glebokie) pod pompe ciepla. Potem to ladnie zakopal i wyrownal teren. jak ktos potrzebuje podam namiary na priv.

Moj koparkowy bierze 90 za godzine plus oczywiscie za dojazd. Do mnie dojazd w kazda strone pol godzinki wiec wyszlo 90 extra. Pan sie nie obijal . Pracowal szybko i sprawnie. W jeden dzien nakopal rowow na 600m (2m glebokie) pod pompe ciepla. Potem to ladnie zakopal i wyrownal teren. jak ktos potrzebuje podam namiary na priv.

Dobry koparkowy na wagę złota. Bardzo poproszę o namiary. Nieraz trzeba na "gwałtu rety " i wtedy każdy numer na wagę złota. Wąwelnica to rzut beretem ode mnie, więc i koparkowemu będzie w miarę blisko.

Kiedyś często biegałem i jeżdzilem rowerem ta drogą do Bezrzecza, chociaż Burki bardzo to utrudniały, ale od kiedy zrobili Wam porządna drogę, ludziska zaczeli tam jeździć jak wariaci, ruch znacznie sie zwiększyl i to już nie to samo. :cry:

Witam serdecznie forumowiczów.

Mam pytanko, więc pytam.

Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze korzysta z pompy ciepła?

Czy ktoś mógłby mi doradzić: gdzie pytać, o co pytać z czym to się je itd, itp.

Z góry dziękuję za "mądre" odpowiedzi i serdecznie wszystkich pozdrawiam. Tak nawiasem mówiąc to geolog powiedział, że działka jest GIT, jeśli chodzi o grunt ale na WZ dalej czekam bo Starostwo w Policach czegoś nie zrobiło. :evil: :evil: :evil:

Witam Grupę ;)

dopisuję sie do Was, bo zaczynam przygodę z budową wlasnego domu.

Będzie to "Dom w Tymianku 2' z pracowni ARCHON i będzie powstawał w Białuniu koło Goleniowa.

Plan jest taki, że zaczynamy w październiku i ciągniemy do surowego otwartego - z nadzieją na pogodę - do połowy grudnia.

Potem przerwa na wysychanie, osiadanie, utwardzanie, zageszczanie, oddychanie itp., itd aż do pierwszego wiosennego słonka. Wówczas startujemy z zamykaniem stanu otwartego ,wykończeniówką aż pod klucz. Cel ustawiony jest na 25 sierpnia 2009 - wprowadzka.

Wraz z postępem prac będę informował na bieżąco.

Czy ktoś z Was Szanowni Forumowicze korzysta z pompy ciepła?

Czy ktoś mógłby mi doradzić: gdzie pytać, o co pytać z czym to się je itd, itp.

I ja dołączam do pytania powyżej.

To jak to jest z tymi pompami ciepła?

Polecam: http://forum.muratordom.pl/pompa-ciepla-spostrzezenia-uwagi,t66186.htm