joan 09.01.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 No dobra - nie wystrzymałam i ja. Mam nowy piękny (jak dla mnie) domek. Stabilizację po budowie, komfort przestrzeni. Każde z dzieci swój pokój. Jest wygodna duża sofa z otomaną, kominek, wreszcie moge wypakowac moje dawno nie widziane płyty, usłyszeć miękkie tony ukochanej muzyki, zrobić kolację przy świecach, wziąc kąpiel w dwuosobowej wannie w pianie o zapachu- powiedzmy mandarynki,pistacji czy innej trawy cytrynowej. W sypialni duże łóżko, miękka, gruba wykładzina, z oknien połaciowych widzę gwiazdy. Jest pięknie , ale ja jestem już umęczona tym luksusem, który drażni moje zmysły - ten dom jest taki seksowny... Przez ostanie pół roku nie mieliśmy swojego mieszkania - spaliśmy kątem u teściów, brata, więc postanowiliśmy, że po przeprowadzce... A tu co? Mamy niewiele po trzydziestece (hormony nadal szaleją) - dzieci w miarę samodzielne - 6 i 11 lat. Obydwoje pracujemy. Waracamy z pracy zmęczeni, troche obowiązków domowych, kolacja..i po tym jak dzieci zasną snem twardym (ok.10.30) - sił starcza jedynie na relaks pasywny Do tego stres - żeby dziecko sie nie obudziło - i nie zastało rodziców w niedwuznacznej pozycji... Nie mamy dzrwi wewnętrznych - może stąd to spięcie... Najgorzej jest w weekend - wyspani, bez cisnienia - oddalibysmy się rozkoszom - ale- dzieci...ciągłe wizyty znajomych, rodziny... Jak dzieci zostają u dziadków Wyrywamy dla siebie parę chwil jak nastolatki z "wolną chatą". Jest w tym jakiś dreszczyk i owszem , ale marzę czymś więcej... tylko KIEDY??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zawsze, kiedy mamy na to ochotę. Dzieci za ścianą były zawsze :) So what ? Nie twierdzę, że należy im robić "lekcję poglądową" ale seks jest częścią życia - o której one się dowiedzą z Wami czy bez Was. Jeśli myślisz, że nie wiedzą - to się grubo mylisz. Moi synowie : "To my sobie przenocujemy u kolegi - a Wy , wiesz, będziecie mieli czas dla siebie" i tu uśmieszek :) Znajomi ? No to na drzewo ! Goście cieszą, gdy ich wizyta nam odpowiada, LUDZIE !!! Więcej asertywnosći !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.01.2007 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Moje dzieci wiedzą o tym że rodzice się kochają - całujemy się i przytulamy - czasem wygłupiamy się bardziej dwuznacznie na ich oczach -śmieją się z nas, ale nadal szczegóły to dla nich tajemnica..Nie wyobrażam sobie reakcji mojego syna na widok mamusi w pozycji X z aktywną przy tym rolą tatusia. Bo nie pisałam o szybkim seksie pod kołderką w pozycji klasycznej -dla sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Moje dzieci wiedzą o tym że rodzice się kochają - całujemy się i przytulamy - czasem wygłupiamy się bardziej dwuznacznie na ich oczach -śmieją się z nas, ale nadal szczegóły to dla nich tajemnica..Nie wyobrażam sobie reakcji mojego syna na widok mamusi w pozycji X z aktywną przy tym rolą tatusia. Bo nie pisałam o szybkim seksie pod kołderką w pozycji klasycznej -dla sportu A Twoje dzieci nie wiedzą, że do sypialni rodziców się nie wchodzi ??????? W tym wieku ?????????? A to przepraszam, ale chyba sama zrobiłaś sobie problem...MOje też nam nie dopingują, ale wiedzą co oznaczają zamknięte drzwi. Mój starszy syn usypia koło 24 - 1 w nocy - taki wiek. I nie oznacza to , że muszę "warsztat na strych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.01.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 chyba nie doczytałaś - nie mamy drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 chyba nie doczytałaś - nie mamy drzwi :) To wystarczy kupić 1 sztukę :) Sorry Joan, bez drzwi się nie da :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.01.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 warsztat na strych - powiadasz? -Dzięki nefer za pomysł - strych mamy zamykany (właz) - nie wiem tylko czy da sie otworzyć od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 chyba nie doczytałaś - nie mamy drzwi to kupcie! jak brak seksu bez stresu nie jest dostateczna motywacja ... to Wy chyba nigdy tych drzwi sie nie dorobice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 09.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Noooo...... bez drzwi jednak nie da rady. Nerwy i stres tylko. Zostaje łazienka. Bo tam pewnie drzwi są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 warsztat na strych - powiadasz? -Dzięki nefer za pomysł - strych mamy zamykany (właz) - nie wiem tylko czy da sie otworzyć od środka Weźcie kanapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 09.01.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 warsztat na strych - powiadasz? -Dzięki nefer za pomysł - strych mamy zamykany (właz) - nie wiem tylko czy da sie otworzyć od środka Weźcie kanapki I telefon kom. W razie czego zadzwonicie po straż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 09.01.2007 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 W łazience nie ma - jest zasłonka - drzwi są zamówione od miesiąca - bedą za ok. dwa. W sumie to można wstać o 3-ciej, 4-tej, 5-tej - ale jestem tak nieprzytomna że o tej porze nie rozpoznaję własnejgo męża i za chęć przerwania mi snu (przyjemnego, a jak ) mam ochote mu nieźle wlać. Zmęczenie po pracy , ciągłe niewyspanie to mój ogromny problem - brak dzrwi przelewa tylko kielich goryczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zawsze, kiedy mamy na to ochotę. Dzieci za ścianą były zawsze :) So what ? Nie twierdzę, że należy im robić "lekcję poglądową" ale seks jest częścią życia - o której one się dowiedzą z Wami czy bez Was. Jeśli myślisz, że nie wiedzą - to się grubo mylisz. Moi synowie : "To my sobie przenocujemy u kolegi - a Wy , wiesz, będziecie mieli czas dla siebie" i tu uśmieszek :) Znajomi ? No to na drzewo ! Goście cieszą, gdy ich wizyta nam odpowiada, LUDZIE !!! Więcej asertywnosći !!! Nefer troche Ci zazdroszcze bo i w tym temacie masz duże doswiadczenie.I jak zawsze trzeba sie do tego jakoś dopasować.Otóż ja sie zbuntuje i powiem ,że u nas "intymnologia" jest tematem nie do końca zamknietym ale tak wyważonym ,że kazdy wie gdzie jego miejsce.Tak troche opisujesz te swoje domowe usmieszki typu sexs jak : chłopcy! idąc na impre nie zapomnijcie wziąść baloników i tu uśmieszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zawsze, kiedy mamy na to ochotę. Dzieci za ścianą były zawsze :) So what ? Nie twierdzę, że należy im robić "lekcję poglądową" ale seks jest częścią życia - o której one się dowiedzą z Wami czy bez Was. Jeśli myślisz, że nie wiedzą - to się grubo mylisz. Moi synowie : "To my sobie przenocujemy u kolegi - a Wy , wiesz, będziecie mieli czas dla siebie" i tu uśmieszek :) Znajomi ? No to na drzewo ! Goście cieszą, gdy ich wizyta nam odpowiada, LUDZIE !!! Więcej asertywnosći !!! Nefer troche Ci zazdroszcze bo i w tym temacie masz duże doswiadczenie.I jak zawsze trzeba sie do tego jakoś dopasować.Otóż ja sie zbuntuje i powiem ,że u nas "intymnologia" jest tematem nie do końca zamknietym ale tak wyważonym ,że kazdy wie gdzie jego miejsce.Tak troche opisujesz te swoje domowe usmieszki typu sexs jak : chłopcy! idąc na impre nie zapomnijcie wziąść baloników i tu uśmieszek . Oczywiście wszystko trzeba dopasować - dzieci są różne. Kiedys usłyszałam niezły tekst : jeśli dzieicko jest na tyle dorosłe by pytać to jest na tyle dorosłe by dostać odpowiedź. U nas sex nigdy nie był tematem tabu. Moi synowie o wielu rzeczach rozmawiają bez oporów ( lub z niewielkimi). Ja ich nie blokuję. Wolę,żeby niektóre rzeczy stały się jasne zanim staną się problemem A dzieci mają oczy i uszy i swoje wiedzą :) Tylko rodzicom się czasem wydeje, że to niemożliwe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.01.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Najlepiej to robić po ćmoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Najlepiej to robić po ćmoku... znaczy jak......cmokając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Joan, a nie da się dzieci tak na weekend wyeksportować z domu? My mamy czwórkę, a warsztat jak najbardziej na chodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zawsze, kiedy mamy na to ochotę. Dzieci za ścianą były zawsze :) So what ? Nie twierdzę, że należy im robić "lekcję poglądową" ale seks jest częścią życia - o której one się dowiedzą z Wami czy bez Was. Jeśli myślisz, że nie wiedzą - to się grubo mylisz. Moi synowie : "To my sobie przenocujemy u kolegi - a Wy , wiesz, będziecie mieli czas dla siebie" i tu uśmieszek :) Znajomi ? No to na drzewo ! Goście cieszą, gdy ich wizyta nam odpowiada, LUDZIE !!! Więcej asertywnosći !!! Nefer troche Ci zazdroszcze bo i w tym temacie masz duże doswiadczenie.I jak zawsze trzeba sie do tego jakoś dopasować.Otóż ja sie zbuntuje i powiem ,że u nas "intymnologia" jest tematem nie do końca zamknietym ale tak wyważonym ,że kazdy wie gdzie jego miejsce.Tak troche opisujesz te swoje domowe usmieszki typu sexs jak : chłopcy! idąc na impre nie zapomnijcie wziąść baloników i tu uśmieszek . Oczywiście wszystko trzeba dopasować - dzieci są różne. Kiedys usłyszałam niezły tekst : jeśli dzieicko jest na tyle dorosłe by pytać to jest na tyle dorosłe by dostać odpowiedź. U nas sex nigdy nie był tematem tabu. Moi synowie o wielu rzeczach rozmawiają bez oporów ( lub z niewielkimi). Ja ich nie blokuję. Wolę,żeby niektóre rzeczy stały się jasne zanim staną się problemem A dzieci mają oczy i uszy i swoje wiedzą :) Tylko rodzicom się czasem wydeje, że to niemożliwe :) Skoro Twoje facety: Moi synowie o wielu rzeczach rozmawiają bez oporów ( lub z niewielkimi). Ja ich nie blokuję..Moje dzieci też rozmawiaja o różnych rzeczach ale wybacz mi przez wzgląd na Twoja osobę jest to temat ktory powinien pozostac gdy wiek nazwijmy to wiek metrykalny nie jest zgodny z hormonalnym.W mojej rodzinie sexs to nie tabu ale wszysy domownicy starają sie nie lapać w dwuznacznych sytuacjach.Powiem,że jest to przez nas kontrolowane i kazdy przygotowany jest na pewną ewentualność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.01.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Najlepiej to robić po ćmoku... znaczy jak......cmokając nie ma jak cmokanko po ćmoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 no ladne rzezcy Forum nanm sie zmienia - tam o pronografi gdzie indziej o rozmiarach jeszcze w innym miejscu dochodzi sie do konca (co by to nie znaczylo ) a tu kiedy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts