Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zrobić córeczkę? ;-)

_ZBYCH_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam syna i dwie córki, ale przepisu nie jestem Ci w stanie podać. Podobno: im rzadziej, tym większe szanse na córkę.

Podobno: bezpośrednio po owulacji,

W to wszystko nie wierzę.

Kocham swoje dzieci. Niezależnie od płci.

Moja żona coś na ten temat wie, ale teraz śpi. Jutro ją zaciągnę do komputera to może coś się dowiemy. Nie wiem czy celowała, ale się udało. Teściowa była położną i prowadziła jakieś statystyki, ale nic na ten temat nie wiem, bo mnie to nie interesowało. Ja robiłem swoje, zwyczajnie :oops:

Clopcy to XY , dziewczynki XX.

W twojej puli sa plemnki X i plemniki Y , w puli zony tylko komorki X , szanse na dziewczynke macie 50% teoretycznie.

Ale zobacz jak wyglada chromosom X a jak Y

http://www.biotechnolog.pl/foto_mat/chromY.jpg

Y jest mniejszy , a zatem plemniki z tym chromosomem pewnie sa lzejsze.

Plemniki jak je juz ten tego .... to zaczynaja wielki wyscig do czekajacej na nie komorki. No i tak sobie mysle, ze im dluzsza droga przed nimi tym bardziej zmecza sie te ciezsze czyli te z ktorych moglaby byc dziewczynka.

Aby wiec zwiekszyc szanse na dziewczynke nalezaloby skrocic maksymalnie dystatns czyli przesunac punkt startu .......hmmm inaczej mowiac pokombinuj z pozycjami :wink: .... Moment owulacji w swietle tej teorii tez moze miec znaczenie.

Potraktuj prosze moje rady z przymruzeniem oka. Na pewno nie zaszkodza. :wink:

Rzucilem okiem na link podany przez Kuleczke i wychodzi na to , ze cos w tym jest :wink:

Powodzenia. Zawsze mozna sie starac do skutku , to nawet jest patriotyczne bardzo.

Powodzenia. Zawsze mozna sie starac do skutku , to nawet jest patriotyczne bardzo.

Moi znajomi próbowali 5 razy, więcej już nie próbują.

Mają pięciu chłopaków.

Pozdrawiam

Mobby

a moj dziadek byl uparty, z tym , ze chcial syna i po pieciu corkach udalo mu sie dorobic trzech synow :o :p

Moja żona coś na ten temat wie, ale teraz śpi. Jutro ją zaciągnę do komputera to może coś się dowiemy. Nie wiem czy celowała, ale się udało. Teściowa była położną i prowadziła jakieś statystyki, ale nic na ten temat nie wiem, bo mnie to nie interesowało. Ja robiłem swoje, zwyczajnie :oops:

Dziękuję. Bardzo chętnie przeczytam, co na ten temat wie Twoja żona :D

Nie wiem jak zrobić córkę.Ale wiem jak zrobić bliźnięta.....bo mam.

Gratuluję! Za receptę na bliźniaki serdecznie dziękuję :wink: :lol:

Bardzo dziekuję kuleczko :D

Ciekawy artykuł.

Clopcy to XY , dziewczynki XX.

W twojej puli sa plemnki X i plemniki Y , w puli zony tylko komorki X , szanse na dziewczynke macie 50% teoretycznie.

...

Bardzo dziekuję za pouczający wykład :D

No dzięki, ale raczej nie o to mi chodzi :wink: :lol:

Moi znajomi próbowali 5 razy, więcej już nie próbują.

Mają pięciu chłopaków.

Pozdrawiam

Mobby

No właśnie tego chcę uniknąć :wink:

Jeden z moich sąsiadów też tak próbował i... ma pięciu synów, a po nich dwie córeczki :D

Drugi sąsiad próbował i... ma czterech synów i na tym koniec :(

Czekam na więcej :D :D :D