jamles 19.01.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wg. badań przeprowadzonych przez moją koleżankę - trzeba mieć coś wspólnego z elektryką, żeby mieć córę(córki). ten warunek Zbych napewno spełnia ja też, chociaż drugi jest syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.01.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 a ja bym chciała drugą córeczkę... też chciałem nie wyszło A mi wyyyszlo i mam http://www.rippenschneiderforum.de/images/smilies/dance.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.01.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 No dooobra! To ja - jako matka CZTERECH DZIEWCZYNEK (dwie singielki i bliźniaczki)- się wypowiem. Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację. Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko). PS. Te bliźniaczki u nas... są wpadnięte . Do tej pory - a małe w marcu skończą 4 latka - składałam to na karb tablek anty. Ale przedwczoraj moja mam wyciągnęła drzewo genealogiczne swojej rodziny i zobaczyłam, że mój pradziadek miał 2 razy bliźniaki wśród swojego rodzeństwa: dwie dziewczyni, z których jedna zmarła przy urodzeniu i parkę - "dziewczynka" żyła 91 lat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 20.01.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 A bo ja wiem?? Może dlatego, że Y-greki padły na placu boju w nisprzyjających warunkach, a mocniejsze X-sy jednak dotarły do celu??PS. Ja napisałam, że znam taką TEORIĘ. Nie pisałam, że tak JEST NAPEWNO. Więc nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 20.01.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.01.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 No dooobra! To ja - jako matka CZTERECH DZIEWCZYNEK (dwie singielki i bliźniaczki)- się wypowiem. matko, ileż szczęścia na raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 21.01.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja znam teorię o której pisała Baru, z tym że z drobną modyfikacją. Plemniki z chromosomem Y są lżejsze i szybsze, więc mają większą szansę w momencie owulacji. Plemniki z X są bardziej żywotne, więc szansa na dziewczynkę jest sporo większa na 2 dni (tak +/-) PRZED i na 1-2 dni PO owulacji (plemniki w organizmie kobiety mogą przeżyć jakieś 48godzin, tak przynajmniej uczono mnie w liceum ). Zaprzyjaźniony biolog wspominał mi też coś kiedyś o najonizowaniu związanym z odżywianiem, o którym ktoś z Was pisał na pierwszej stronie, które może stworzyć bardziej przyjazne środowisko dla jednego bądź drugiego typu plemników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka1719501486 21.01.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hej! Potwierdzam teoię BARU (sprawdzona- udało się).Plemniki chłopcy są szybkie ale słabsze(krócej żyją). Dlatego najłatwiej starać się o syna w samą owulację. Plemniki- dziewczynki są wolniejsze ale za to bardziej wytrzymałe i dłużej żyją(podobno 72 godziny, tj ok 3 dni). Dlatego o corkę należy się starać najlepiej 3, 4 dni przed owulają.- nie później bo wtdy wyprzedzą plemniki męskie i te żeńskie jak dotrą to będzie już po wszystkim. Ale oczywiście od każdej reguły jest wyjątek.... Próbujcie- nam sie udało! Mamy pierwszego syna (chociaz nie był w ten sposób planowany) i druga (jak najbardiej planowaną) córeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.01.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ...U mnie 2 dziewczynki. Obie zaprzeczaja tym prawdom, bo: 1) z orgazmem . Oj Dominia nie chwal się ... zgodnie z fazami księzyca Już nie pamiętam jak to było i w jakiej fazie ale szukaj w tym kierunku Znaczy się ze jak ?? Trzeba patrzeć na księżyc ? ... Ja mam dwie córki Rzeczywiście poczęte przed owulacją Ile dni przed 1, 7 czy 14 ?? Bo ja pamiętam ile Aga ty teraz to jak będziesz coś poczybnać to może po owulacji Przydałby sie braciszek dziewczynom, co Dziewczyny by chciały a najbardziej ta starsza, która zawsze chciała braciszka Tylko My z mężem chyba już nie chcemy Taki mały człwowieczek wywraca życie do góry nogami Choć nigdy nie ukrywałam i nie ukrywam że bardzo chciałabym m ieć synka - ale jak wiadomo nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 23.01.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 podobno do końca i w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 23.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Sprawa dziewczynki jest prosta bo tylko "u prawdziwego zucha pierwsza jest dziewucha" zresztą przy drugiej i nastepnych jest podobnie gdzyż "u prawdziwego zucha druga jest tez dziewucha" (powiem nieskromnie że mam dwie dziewczyny) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 23.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ojjj inwestor!! Co to jest DWIE dziewuchy?? Cztery to już coś Kto da więcej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.01.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ojjj inwestor!! Co to jest DWIE dziewuchy?? Cztery to już coś Kto da więcej?? Baru a wspomnij ile samic jest u Was w domu... Inwestor to sie załamiesz .... Jeden chłop - reszta kobity.... sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 24.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Sebastian!!! Chcesz se nagrabić?? Jakby policzyć Nadię to ekmmm... stosunek pci jest u nas następujący: 6:1:2X0 Kto zgadnie co to 2X0?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Sebastian!!! Chcesz se nagrabić?? Jakby policzyć Nadię to ekmmm... stosunek pci jest u nas następujący: 6:1:2X0 Kto zgadnie co to 2X0?? Ja podpowiem ze to sierściuchy.... ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 24.01.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Eeee Sebastian!To miała być zagadka dla tych co mnie nie znają!! A Ty im ułatwiasz zadanie!! Ehhhhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 24.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No dobra nikt nie zaglądnął to i nie podpowiadam już Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 24.01.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.02.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 http://portalwiedzy.onet.pl/4868,11123,1390558,czasopisma.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts