Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zrobić córeczkę? ;-)

_ZBYCH_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dooobra! To ja - jako matka CZTERECH DZIEWCZYNEK (dwie singielki i bliźniaczki)- się wypowiem.

Z teorii, którą ja znam (i ktoś już wcześniej o tym pisał) wynika rzecz następująca: żeby mieć dziewczynkę należy się kochać przed owulacją, ponieważ hromosomy X dłużej żyją (ale są wolniejsze w porównaniu z Y-greakmi) i one mogą "poczekać" na owulację.

Natomiast na chłopaka - trzeba się wstrzelić w owulację, bo Y-greki są mniejsze, szybsze i docierają do "celu" przed X-sami (o ile te już nie czekają tam wcześniej na dojrzewające jajeczko).

PS. Te bliźniaczki u nas... są wpadnięte :oops: :oops: :lol:. Do tej pory - a małe w marcu skończą 4 latka - składałam to na karb tablek anty. Ale przedwczoraj moja mam wyciągnęła drzewo genealogiczne swojej rodziny i zobaczyłam, że mój pradziadek miał 2 razy bliźniaki wśród swojego rodzeństwa: dwie dziewczyni, z których jedna zmarła przy urodzeniu i parkę - "dziewczynka" żyła 91 lat!!

Ja znam teorię o której pisała Baru, z tym że z drobną modyfikacją. Plemniki z chromosomem Y są lżejsze i szybsze, więc mają większą szansę w momencie owulacji. Plemniki z X są bardziej żywotne, więc szansa na dziewczynkę jest sporo większa na 2 dni (tak +/-) PRZED i na 1-2 dni PO owulacji (plemniki w organizmie kobiety mogą przeżyć jakieś 48godzin, tak przynajmniej uczono mnie w liceum :wink: ). Zaprzyjaźniony biolog wspominał mi też coś kiedyś o najonizowaniu związanym z odżywianiem, o którym ktoś z Was pisał na pierwszej stronie, które może stworzyć bardziej przyjazne środowisko dla jednego bądź drugiego typu plemników.

Hej! Potwierdzam teoię BARU (sprawdzona- udało się).

Plemniki chłopcy są szybkie ale słabsze(krócej żyją). Dlatego najłatwiej starać się o syna w samą owulację. Plemniki- dziewczynki są wolniejsze ale za to bardziej wytrzymałe i dłużej żyją(podobno 72 godziny, tj ok 3 dni). Dlatego o corkę należy się starać najlepiej 3, 4 dni przed owulają.- nie później bo wtdy wyprzedzą plemniki męskie i te żeńskie jak dotrą to będzie już po wszystkim. Ale oczywiście od każdej reguły jest wyjątek.... Próbujcie- nam sie udało! Mamy pierwszego syna (chociaz nie był w ten sposób planowany) i druga (jak najbardiej planowaną) córeczkę.

...U mnie 2 dziewczynki. Obie zaprzeczaja tym prawdom, bo:

1) z orgazmem

.

Oj Dominia nie chwal się :lol:

... zgodnie z fazami księzyca 8)

Już nie pamiętam jak to było i w jakiej fazie ale szukaj w tym kierunku 8)

Znaczy się ze jak ??

Trzeba patrzeć na księżyc ?

...

Ja mam dwie córki :) Rzeczywiście poczęte przed owulacją :)

Ile dni przed 1, 7 czy 14 ?? :lol:

Bo ja pamiętam ile :o :roll:

Aga ty teraz to jak będziesz coś poczybnać to może po owulacji 8) 8)

Przydałby sie braciszek dziewczynom, co :wink: 8) 8) 8)

8) 8) 8)

Dziewczyny by chciały a najbardziej ta starsza, która zawsze chciała braciszka :)

Tylko My z mężem chyba już nie chcemy :) Taki mały człwowieczek wywraca życie do góry nogami :) Choć nigdy nie ukrywałam i nie ukrywam że bardzo chciałabym m ieć synka - ale jak wiadomo nie można mieć wszystkiego :wink: :)

• 3 weeks później...