Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYRóWNANIE śCIAN POD PłYTKI - czym ?

dodi

Recommended Posts

ja mam róznice w pionie między górą a dołem 1,5 cm wiec czym to wyrównać ?

Weź za mordę wykonawcę i nim to wyrównaj.

Półtorej cm to ja mam w bloku (jak nie więcej). W swoim domu to tego akurat pilnowałem, żeby ściany pod kafelki mieć proste (i kąty też).

Wyrównuj na zaprawie a nie na kleju. Zbyt gruba warstwa kleju prowadzi do odklejających się płytek - przećwiczone w moim mieszkaniu.

czyli rotbant tezmoze byc? ale przeciez to zaprawy gipsowe, czy nie bedzie problemu z wilgocią?

dodi

Może być nawet MP75. Zarówno przy tynkach tradycyjnych, gipsowych czy zielonych płytach gipsowych zalecane jest wykonanie izolacji. Następnie wodoszczelne fugi , silikony.Więc nie widzę problemu.

czyli rotbant tezmoze byc? ale przeciez to zaprawy gipsowe, czy nie bedzie problemu z wilgocią?

dodi

Może być nawet MP75. Zarówno przy tynkach tradycyjnych, gipsowych czy zielonych płytach gipsowych zalecane jest wykonanie izolacji. Następnie wodoszczelne fugi , silikony.Więc nie widzę problem

• 2 weeks później...

dodi

Może być nawet MP75. Zarówno przy tynkach tradycyjnych, gipsowych czy zielonych płytach gipsowych zalecane jest wykonanie izolacji. Następnie wodoszczelne fugi , silikony.Więc nie widzę problem

Co masz na myśli wykonanie izolacji? folię w płynie?

dodi

• 10 years później...

Pozwole sobie odkopac temat, moze ktos odpowie :)

Remontuja wlasnie stara sciane kominowa - skulem tynk, teraz mam resztki roznych tynkow,

cegly, beton etc. Typowa mieszanka :) Nierownosci siegaja na oko 2cm.

Poniewaz chce na tej scianie nakleic ozdobne "cegly", to musze ja najpierw wyrownac.

Polecicie jakas gotowa mieszanke do grubosci 2cm, zeby trzymala jak nalezy i nie

spadla mi z plytkami za pol roku?

Z gory dzieki.

Jakub

Czesc

Zapomnialem napisac, ze nie chce kleic plyty - nie mam jakos zaufania do plyt klejonych na placki,

co innego scianki dzialowe czy strop, ale scian na placki nie chce. Bo nie ;-)

Watpliwosc glownie mialem taka czy tynk Knauff MP75 moze byc pod plytki - takim tynkuje

caly parter, w zasadzie juz koncze. Doczytalem, ze moze byc tylko trzeba zatrzec na ostro i zagruntowac

Tak wiec zrobie, bedzie MP75. Jesli plytki spadna dam znac ;)

Moze tylko wkleje siatke, zeby tynk bylo mocniejszy...

Pozdrofka :)

q