Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi_de

Recommended Posts

To i ja się dołączę do gratulacji. Przyznam, że "przed" nie wiedziałem jakie to uczucie gdy otrzymuje się PNB :D A o stempelku prawomocności już nie wpomnę :D:D

bajdełej... Pytanko do "zielonej" (od końca ;) ) - czy "znaczek" w Twoim podpisie coś oznacza? Z czymś, a konkretnie z pewnym forum mi sie kojarzy, ale wolę się upewnić ;)

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bajdełej... Pytanko do "zielonej" (od końca ;) ) - czy "znaczek" w Twoim podpisie coś oznacza? Z czymś, a konkretnie z pewnym forum mi sie kojarzy, ale wolę się upewnić ;)

hmm... zastanawiam się o jaki znaczek chodzi w podpisie... tzn z czym może się kojarzyć.... :)

na forach różnych bywam, nicka nie zmieniam...podpisu tez nie,

jakby co zawsze można na priva ;)

a do Kasi_de - wypije Twoje zdrowie i obleje pozwolisz Twoje pozwolenie, bo swojego jeszcze nie mogę ;)

oblewaj kochana na zdrowie ;-)

może to jakiś pozytywny skutek dla mojej budowy przyniesie :lol:

Z aktualności - dom wytyczony, działka okazała się jeszcze węższa ;-)

Czekamy na decyzję w sprawie kredytu i uprawomocnienie pozwolenia. No i na wykonanie przyłącza wodnego, bo papierki do niego już mam wszystkie ;-)

Przepraszam Kasiu, że odpowiadam Zielonej w Twoich "komentarzach", ale wyjaśniam ogółowi... ten "tajemniczy" znaczek podobny jest do logo Autokącika:

http://erstudio.com.pl/_reszta/murator/ak.jpg

dziękuję za uwagę i bez odbioru.

pees. Kasia_de a decyzję nie zechcieli wystawić Ci z datą kilku dni wcześniejszą?

• 3 weeks później...

:) podpisik generalnie poprostu mi się taki zrobił, jeszcze stare dzieje ircowe że tak powiem ;)

a do Kasi ;)

ciesze się, że już się coś rusza na samej budowie a nie tylko z papierkami :))))

jak się już przez to przebrnie, to przynajmniej jakieś postępy widać,

bo mnie najbardziej wkurza że tyle się nazałatwiam a tylko kilka pieczątek i kartek papieru przybywa ;)

• 2 weeks później...

nasz inspektor uparł się na papę, kupiliśmy papę :lol:

nie ma już sensu szukać innego kredytu, jutro podpisuję umowę w Millenium, teraz problem jest innej natury - mam kredyt na działkę w Multibanku i muszę tam sprawy załatwiać szybko bo termin wypłaty j środków prze Millenium jest uzależniony od prężności pracowników Multibanku (jak długo będe czekać na zaświadczenie)

Kasiu, trzymaj sie kochana, wlasnie przeczytalam o waszych przejsciach. Co do folii lub papy - tez mialam dylemat, ale w koncu dalam gruba folie fundanentowa. Widze, ze lawy podobnie jak u nas - tez daliscie folie w wykop. I dobrze.

Przejscia z kredytem mielismy podobne, kredyt przyszedl po stanie zero. Bardzo wspolczuje i lacze sie w stresie z toba (u nas problemy ze skonczeniem oczyszczalni) , tzn. ze zwirem do poletka. Niby mozna korzystac normalnie, ale troche zaczyna podsmierdywac. Trzeba szybko zasypac tym zwirem, ale okazalo sie ze jest zanieczyszczony. Wczoraj tak sie wku..lam, ze zapowiedzialam, ze wyjezdzam na tydzien w pierwszej polowie lipca. W domu pieprznik, wszystko jest wszedzie, szafki powieszone krzywo, popsula sie klamka od drzwi tarasowych (moze i lepiej, bo przynajmniej nie ma ton piachu w salonie). Przynajmniej jest juz podlaczony zlew w kuchni i pralka, wiec nie musze zmywac i prac w brodziku.

Jak masz ochote popatrzec na pobojowisko na dzialce i w domu, to zapraszam. Trzymam za was kciuki.

D.

Aha - piwo tez stalo sie nieodlacznym elementem mojego zycia :roll:

Też się zdecydowałem na folię, tylko nie wiem czy dać jedną warstwę czy dwie.

Z tym stróżem to może być trudno. Pewnie pod pośredniakiem można by złapać tylko jak ocenić czy uczciwy?

Moja ekipa się przez pierwsze dwa tygodnie powstrzymywała od mieszkania na budowie, ale jak im odcięli kabel od betoniarki to teraz grzecznie siedzą, nawet ostatnio psa zainstalowali :)

• 4 weeks później...
ja się zabiję!!!!! :evil:

1. kredytu wciąż brak :cry:

2. ekipa skończyła stan "0" i poszła na trochę na inną budowę (dobrze, bo nie mamy już funduszy) :)

3. od dziś mieszkam na budowie, żeby mi moich cudownych niemieckich pustaków ktoś nie wywiózł 8) jak ktoś nie ma co robić wieczorem zapraszam na grilla ;-)

a tak na poważnie... gdzie znależć kogoś kto za w miarę niewygórowaną opłatą pomieszka na budowie (w namiocie) przez tydzień - półtora??? (jest grill, prysznic "polowy" i toi toi :lol: )

Ekipa tez mieszkała na budowie??:(

Nic dziwnego że dali dyla:(

jak mozna kimac na budowie??

• 2 weeks później...

No wlasnie Kasiu, co z tym Porothermem? Az myslalam, ze pomylilam dzienniki jak zobaczylam zdjecie :wink:

I jeszcze uwaga do janrenovte:

Nie ma nic dziwnego, ze ekipa mieszka na budowie, przeciez wiekszosc tak robi (po to maja baraki). Jak chlopaki mieliby przyjedzdzac po 100 km albo wiecej codziennie do pracy, to kiey by proacowali? Moi na przyklad mieli bardzo fajnie w swojej drewutni (sami sobie ja zreszta zrobili), az szkoda, ze musielismy ja rozebrac, taki miala fajny klimat :roll: 8) :wink:

widzę, że nie próbowałaś kupić wiosną silikatów, Dominiko ;-)

towar równie rzadko widywany jak Yeti i porządany jak eliksir młodości :lol: teraz już mogłam kupić, ale miałam juz zamówioną wcześcniej ceramikę. Gdybym wiedziała, że tak się sprawy potoczą, to nie spieszyłabym się z zakupem, ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana :x

• 2 months później...