Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam

To musi faktycznie być przyjemne kompać się ....."pod ziemią :-)" w zapewne duzej wannie, a jeszcze jak ma hydronasaż to juz pełna rozkosz! Ja mam takie wanny ale tylko w swej ofercie sklepowej i jak rozmawiam z klientami to są w pełni zadowoleni ze swojego wyboru.

Pozdrawiam

Marek

• 7 months później...
Mamy narożną, dużą-dwuosobową, bez siedziska. Tak jak pisze Maluszek żeby ją umyć muszę wejść do wanny. Na szczęście przeważnie robi to mąż (za karę, bo ta wanna to jego pomysł :wink: ) Chciałam prostokątną właśnie ze względu na trudności z myciem narożnej. Jak dla mnie to jedyna wada, no może jeszcze, to że zajmuje więcej miejsca niż prosta wanna, ale ja mam dużą łazienkę więc tym się akurat nie kierowałam.

.... Bardzo nie podoba mi się siedzisko tj. miejsce na pupę w niektórych wannach narożnych. Po co to? Znajomi stawiają tam szampony i in. Siedzieć na siedzisku i moczyć nogi w wannie ? :o

Jeśli na siedzisku stawiają szampony i in (ne?) to oznacza, że do mycia równie wystarczająca dla nich była by miednica na podłodze. Gdyż oznacza to ile wody do tej wanny wlewają.

Cała przyjemność kąpieli w wannie polega właśnie na zanurzeniu się w gorącej wodzie pełnej musującej piany. Jeśli zaś w wannie nawet całej d... nie zanurzysz to co prawda cel higieniczny (przy mozolnym pracy ;) ) zostanie osiągnięty ale o komforcie nie ma co mówić.

Sorry za ton komentarza, ale coś na rzeczy jest.

Teraz bardziej serio. Zalety siedziska w wannie narożnej docenisz gdy będziesz starszy (co niechybnie kiedyś nastąpi) i będziesz miał trudności by wymyć sobie w pozycji leżącej stopy.

Zalety tej wanny docenisz może i wcześniej gdy urośnie Tobie brzuszek (czego Tobie nie życzę) i także nie będziesz mógł się zgiąć by swe nóżki należycie domyć.

A jak wiesz o nóżki też trzeba dbać.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
A ja kupiłam wannę 50X150 ze zwykłego snobizmu. Tak! Świetnie się w niej leżakuje, a dziecko "pływa" nawet w baseniku. Ale tak naprawdę doceniłam ją, kiedy po operacji nie mogłabym sobie "domyć stópek", gdyby wanna nie miała siedziska. Czasami nie trzeba czekać na starość. Kocham moją wannę!!!

Wanny narożne są różne, większość to wanny jednoosobowe, z odpływem z boku. My szukaliśmy wanny dwuosobowej z odpływem w środku na bocznej ścianie. Jest tak skonstruowana, że dwie osoby , nawet bardzo grube moga swobodnie zażywać rozkoszy kąpania, wody też nie wchodzi dużo, co z przyjemnością stwierdziliśmy po przetestowaniu. Jest bardzo fajna, jesli chodzi o użytkowanie, z jakoscią zobaczymy chyba dopiero po kilku latach. Nie była droga , zaplaciliśmy chyba 800 zlotych, wymiary 145x145, nazywa się Akapulko firmy Perline i mozna ja kupić w Castoramie. Piszę o tym, bo na początku również chcieliśmy wannę prostokątną, ale dwuosobową, bo dość mialem sytuacji, kiedy odpływ wody wbijał mi sie w plecy, ale wybór był bardzo mały. Można było sprowadzić z Włoch, ale cena była 2000. Zwróćcie uwagę na kurki odprowadzające wodę tych pośrodku jest mało,to są właśnie wanny dwuosobowe, symetryczne.