Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrzewanie podłogowe w całym domu

sylwia13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ja mam u siebie 100% podłogówki i zamierzam długo, pożyć, bo słyszałem, że podłogówka skraca znacznie życie :lol:

Na poważnie dla mnie jest OK chociaż są pewno i tacy co narzekają.

A mogłabym wiedzieć ile metrów i jaki koszt, jaki piec i kominek macie.

200 m2, kocioł kondensacyjny+solary do podgrzewu CO i cwu+rekuperator+GWC+planowany kocioł na drewno jak sprawdze komin

O jaki koszt Ci chodzi? Kominka nie mam (nie planowałem).

Jak przeprowadzamy teraz "castingi"z fachowcami od ogrzewania to wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach. Dziwne, że większość ludzi którzy mają PC robią ogrzewanie podłogowe w całym domu.

Ja też bym chciała komnek z PW i podłogówkę w całym domu, ale sie ... cały czas zastanawiam.

U nas ułozenie podłogówki to koszt ok. 20 zł./m2.

... wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach .

bo sami nie maja :)

a nie chca miec kolejnego domu do zazdrości

poza wyjatkami, ja zauwazam iz na ten temat nie mozna rozmawiac z osobami powyzej 35lat

zachowuja sie zwykle jak mohery :) ojciec dyrektor kazal tak i tak ma kazdy miec :)

Sorki, bo mam więcej niż 35 lat a się wypowiadałem :oops: :oops:

... wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach .

bo sami nie maja :)

a nie chca miec kolejnego domu do zazdrości

poza wyjatkami, ja zauwazam iz na ten temat nie mozna rozmawiac z osobami powyzej 35lat

zachowuja sie zwykle jak mohery :) ojciec dyrektor kazal tak i tak ma kazdy miec :)

Sorki, bo mam więcej niż 35 lat a się wypowiadałem :oops: :oops:

SNCF dobrze napisał :D uśmiałam się :D

Ale Grzesiek13 to wyjątek :D :D :D pozytywny wyjątek :D :D :D podoba mi się to co pisze :D :D :D

Moje pytanko brzmi: czy przy kominku z PW ( i wspomagająco do tego kocioł Elektryczny "ELTERM") można zrobić podłogówkę???

Czy już teraz trzeba wiedzieć gdzie mają stać meble i czy w tych miejscach NIE WOLNO robić podłogówki? (nie piszę tu o kuchni bo tam to meble na 100 lat :D )???

A jak za 5 lat będę chciała zrobić przemeblowanie w pokojach?

sylwia13 i jak decyzje odnośnie połogówki w całym domu?

Ale sie zawstydziłem :oops: :oops: :oops:

Generalnie wychodzę z założenia, że podłogówka może być wszędzie.

Z wyjątków to podobno pod lodówką, meblami, wanną, brodzikiem.

Pisze podobno, bo mnie to nie przeszkadza, a biorąc pod uwagę fakt, że temperatura podłogi wynosi 27-35 st. C to nie przesadzajmy z tym pozostawianiem miejsc.

Jestem zwolennikiem podłogówki i czekam na zlinczowanie od grzejnikowców :wink:

Witam

Mam podłogówkę w całym domu. Do tego kominek z pw i panele solarne. Koszty ogrzewania niskie. Fachowiec chciał skasować za instalację ok 25 tys, ale chciał abym dał mu projekt bo nigdy nie łączył instalacji w takim systemie (oczywiście bez wylewania płyty). Projekt, wylanie płyty i całą resztę zrobiłem sam. Już 3 lata system działa bez problemu. W kilku miejscach pisałem o kosztach, jak trzeba to odszukam.

Pozdrawiam Leon z Wrocławia.

U mnie podłogówka w całym domu i też mam 35+ :oops: no dobra - plusik :)

Beretu moherowego niet a i ojca R. nie słucham...No to mogę się wypowiadać, czy nie :roll: :)

anSi - możesz!! :D

Grzesiu, napisz, jesli możesz, ile mniej więcej powinno wyjsć materiału (tzn. jaki jest jego koszt) podłogówki (Kisan) na m2 (nie mówię o rozdzielaczach, tylko o rurkach.

A wracajac do tematu - u mnie podłogówka też będzie wszędzie. Na razie się nie wypowiadam, ale mam nadzieję, że wreszcie mi będzie ciepło :roll: