sylwia13 18.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mam pytanie do posiadaczy ogrzewania podłogowego w całym domu. Czy ogrzewanie podłogowe w sypialniach wpływa na konfort spania i jakie są plusy i minusy tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Ja mam u siebie 100% podłogówki i zamierzam długo, pożyć, bo słyszałem, że podłogówka skraca znacznie życie Na poważnie dla mnie jest OK chociaż są pewno i tacy co narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 18.01.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 No właśnie, bo panuje przekonanie, że podłogówka w sypialni jest niezdrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 18.01.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Ja mam u siebie 100% podłogówki i zamierzam długo, pożyć, bo słyszałem, że podłogówka skraca znacznie życie Na poważnie dla mnie jest OK chociaż są pewno i tacy co narzekają. A mogłabym wiedzieć ile metrów i jaki koszt, jaki piec i kominek macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Niezdrowy jest jeszcze alkohol, palenie tytoniu, narkotyki i coś jeszcze A porównywałaś do podłogówki spanie z głową obok gorącego grzejnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 18.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jak podłogówka to w całym domu. ja nie zrobiłam w sypialniach i żałuję. Nie można chodzić boso po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam Ja mam u siebie 100% podłogówki i zamierzam długo, pożyć, bo słyszałem, że podłogówka skraca znacznie życie Na poważnie dla mnie jest OK chociaż są pewno i tacy co narzekają. A mogłabym wiedzieć ile metrów i jaki koszt, jaki piec i kominek macie. 200 m2, kocioł kondensacyjny+solary do podgrzewu CO i cwu+rekuperator+GWC+planowany kocioł na drewno jak sprawdze komin O jaki koszt Ci chodzi? Kominka nie mam (nie planowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 18.01.2007 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 koszt położenia podłogówki(mat + robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jak przeprowadzamy teraz "castingi"z fachowcami od ogrzewania to wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach. Dziwne, że większość ludzi którzy mają PC robią ogrzewanie podłogowe w całym domu.Ja też bym chciała komnek z PW i podłogówkę w całym domu, ale sie ... cały czas zastanawiam. U nas ułozenie podłogówki to koszt ok. 20 zł./m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 18.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 18.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 SNCF napisał zachowuja sie zwykle jak mohery ojciec dyrektor kazal tak i tak ma kazdy miec Heheheh a to dobre. Podpisuje się pod tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 18.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 smialo mozna robic podlogowke w calym domu, jezeli chodzi o to ze jest niezdrowa to brednie ... a komfort jest najlepszy ze wszystkim mozliwych.. niema goracego buchajacego wysuszajacego powietrze kaloryfera ani kratki od dgb, kurz niewzbija sie od goraca w gore !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 koszt położenia podłogówki(mat + robocizna) Sylwia skarbeńku ja jestem instalatorem wszystko robię więc sam. Szczegóły to może na priva? jeśli chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ... wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach . bo sami nie maja a nie chca miec kolejnego domu do zazdrości poza wyjatkami, ja zauwazam iz na ten temat nie mozna rozmawiac z osobami powyzej 35lat zachowuja sie zwykle jak mohery ojciec dyrektor kazal tak i tak ma kazdy miec Sorki, bo mam więcej niż 35 lat a się wypowiadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.01.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ... wszyscy są bardzo mądrzy i mówią, że nie daje się podłogówki w sypialniach . bo sami nie maja a nie chca miec kolejnego domu do zazdrości poza wyjatkami, ja zauwazam iz na ten temat nie mozna rozmawiac z osobami powyzej 35lat zachowuja sie zwykle jak mohery ojciec dyrektor kazal tak i tak ma kazdy miec Sorki, bo mam więcej niż 35 lat a się wypowiadałem SNCF dobrze napisał uśmiałam się Ale Grzesiek13 to wyjątek pozytywny wyjątek podoba mi się to co pisze Moje pytanko brzmi: czy przy kominku z PW ( i wspomagająco do tego kocioł Elektryczny "ELTERM") można zrobić podłogówkę??? Czy już teraz trzeba wiedzieć gdzie mają stać meble i czy w tych miejscach NIE WOLNO robić podłogówki? (nie piszę tu o kuchni bo tam to meble na 100 lat )??? A jak za 5 lat będę chciała zrobić przemeblowanie w pokojach? sylwia13 i jak decyzje odnośnie połogówki w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ale sie zawstydziłem Generalnie wychodzę z założenia, że podłogówka może być wszędzie. Z wyjątków to podobno pod lodówką, meblami, wanną, brodzikiem. Pisze podobno, bo mnie to nie przeszkadza, a biorąc pod uwagę fakt, że temperatura podłogi wynosi 27-35 st. C to nie przesadzajmy z tym pozostawianiem miejsc. Jestem zwolennikiem podłogówki i czekam na zlinczowanie od grzejnikowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 18.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 WitamMam podłogówkę w całym domu. Do tego kominek z pw i panele solarne. Koszty ogrzewania niskie. Fachowiec chciał skasować za instalację ok 25 tys, ale chciał abym dał mu projekt bo nigdy nie łączył instalacji w takim systemie (oczywiście bez wylewania płyty). Projekt, wylanie płyty i całą resztę zrobiłem sam. Już 3 lata system działa bez problemu. W kilku miejscach pisałem o kosztach, jak trzeba to odszukam.Pozdrawiam Leon z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 U mnie podłogówka w całym domu i też mam 35+ no dobra - plusik Beretu moherowego niet a i ojca R. nie słucham...No to mogę się wypowiadać, czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 anSi - możesz!! Grzesiu, napisz, jesli możesz, ile mniej więcej powinno wyjsć materiału (tzn. jaki jest jego koszt) podłogówki (Kisan) na m2 (nie mówię o rozdzielaczach, tylko o rurkach. A wracajac do tematu - u mnie podłogówka też będzie wszędzie. Na razie się nie wypowiadam, ale mam nadzieję, że wreszcie mi będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 18.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Grzesiu, napisz, jesli możesz, ile mniej więcej powinno wyjsć materiału (tzn. jaki jest jego koszt) podłogówki (Kisan) na m2 (nie mówię o rozdzielaczach, tylko o rurkach. Masz wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts