Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrzewanie podłogowe w całym domu

sylwia13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

SNCF troszkę przesadził z tymi łapówkarzami, bo są i porządni w tej branży do których sie Ty zaliczasz.

Boguś wyluzuj.

SNCF wszystkich lekarzy wsadził do jednego wora.

Stawka za dyżur wychodzi 8 PLN/godz. Pracowałbyś za takie pieniądze kosztem rodziny?

Jak pracujesz w szpitalu dyżury masz obowiazkowo.

Za późno koleżko.....

SNCF troszkę przesadził z tymi łapówkarzami, bo są i porządni w tej branży do których sie Ty zaliczasz.

Boguś wyluzuj.

SNCF wszystkich lekarzy wsadził do jednego wora.

Stawka za dyżur wychodzi 8 PLN/godz. Pracowałbyś za takie pieniądze kosztem rodziny?

Jak pracujesz w szpitalu dyżury masz obowiazkowo.

Za późno koleżko.....

Boguś troszkę chumoru zawsze się przyda. Podejdź troszkę na luzie w pewnych tematach. Sprawa regulusów jest tu wszystkim znana, a w szczególności Twój niezmordowany zapał w ich promowanie.

Twierdzisz, że podłogówka może powodować takie czy inne kwestie chorobowe ( nadciśnienie), tyle, że wszyscy zainteresowani by chcieli dowiedzieć się o jakiś przeprowadzonych badaniach, innych dowodach.

Boguś ja u siebie i wielu moich klientów nie zauważyło zmian zdrowotnych u siebie ( nadciśnienie?), aogrzewania podłogowe mają od nastu lat.

Mam bardzo dobre poczucie humoru.

Ty natomiast przegiąłeś.....

Nie promuję regulusów lecz próbuję obalać mity na ich i nie tylko na ich temat.

Okazywało się bowiem zazwyczaj, że większość ich krytyków nigdy ich nie widziało fizycznie nie mówiąc o dłuższej obserwacji ich podczas pracy.

Protestuję przeciwko bezkrytycznemu i jednostronnemu stawianiu wielu tez.

Na tezy skrajne jednostronne , formułuję skrajne antytezy, rownież jednostronne.

Znam stan wiedzy i poziom samozadowolenia wielu "insztalatorów".

Wiem jak trudno jest im si,e przyzna c do własnej niewiedzy czy też swojego nawet najoczywistszego błędu......

Nie lansuję tezy o chorobotwórczości lecz wskazuję na jej potencjalne działanie we wskazanym kierunku.

Czynniki ryzyka nakładają się wzajemnie. Na plan pierwszy wysuwają się czynniki modne. O niektórych zapomina się lub się ich nie zauważa.

ja u siebie i wielu moich klientów nie zauważyło zmian zdrowotnych u siebie ( nadciśnienie?), aogrzewania podłogowe mają od nastu lat.

A jakie są Panie kolego pierwsze objawy nadciśnienia?

Dajcie spokój :-? Gdyby podłogówa rzeczywiście byłaby taka niezdrowa w codzienej eksploatacji to napewno tyle osób by jej nie zakładalo, a skoro nie ma rzeczywistych dowodów które by na 95 % potwierdzały iz jest to niezdrowe i ze od niej sie nie umiera - to nadaje sie do zainstalowania :wink: no tak czy nie . Skłaniam sie do tego by zainstalowac pod. w całym domu , wydam więcej kasy niż na instalację mieszna ale pózniej będę płacic mniej za ogrzewanie .No tak czy nie? A Panowie Czasami zachowujecie sie jak dzieci :wink: :D Pozdrawiam

Dajcie spokój :-? Gdyby podłogówa rzeczywiście byłaby taka niezdrowa w codzienej eksploatacji to napewno tyle osób by jej nie zakładalo, a skoro nie ma rzeczywistych dowodów które by na 95 % potwierdzały iz jest to niezdrowe i ze od niej sie nie umiera - to nadaje sie do zainstalowania :wink: no tak czy nie . Skłaniam sie do tego by zainstalowac pod. w całym domu , wydam więcej kasy niż na instalację mieszna ale pózniej będę płacic mniej za ogrzewanie .No tak czy nie? A Panowie Czasami zachowujecie sie jak dzieci :wink: :D Pozdrawiam

masz rację casandra75 :lol:

widzisz bogusław podłogówka jak każda inna rzecz może zaszkodzić,

gorzoła w nadmiarze też szkodzi,

podłogówka i powtarzam to na tym forum jak mantrę, będzie szkodzić gdy będzie źle zrobiona,

poświęć dla mnie czas, dużo czasu i prześledź moje posty od początku,

pod 1950 oraz 1950 jako gość, (bo po tym jak redakcja mnie zbanowała to już nie przywrócili poprzednich postów) powinno tego być w sumie około 3 tyś,

jeśli w którymś z postów na temat podłogówki napisałem, że w każdym przypadku podłogówka jest cacy to jestem gotowy zjeść myszkę,

zawsze pisałem o temperaturach maksymalnych podłogi i o wyliczaniu podłogówki,

jeżeli będzie zrobiona zgodnie z zasadami sztuki to na pewno będzie bardzo dobrym, lepszym od grzejników sposobem ogrzewania,

dlaczego napisałem bardzo dobrym a nie najlepszym,

uważam bowiem, że ścienne jest lepsze od podłogówki,

ale to jeszcze jest rarytas,

co do zawodu,

jestem technikiem instalacji sanitarnych, wykonawcą prowadzącym własną firmę, wykonującym różne śmieszne instalacje,

acha, poza wszystkimi uprawnieniami, mam jeszcze papiery mistrzowskie w zawodzie,

usatyfakcjonowałem Cię?

Pewnie.

1950. Pisałeś kiedyś, że pracowaleś w górnictwie do emerytury?

Czyż nie tak?

podłogówka i powtarzam to na tym forum jak mantrę, będzie szkodzić gdy będzie źle zrobiona,

A ja Ci powiem swoją mantrę:

Nawet najlepiej zrobiona podłogówka może w wielu przypadkach już istniejacych schorzeń układu krążenia bardzo zaszkodzić a w bardzo wielu sytuacjach może rozwój chorób krążęniowych przyspieszyć.

I mówię to jako lekarz.

Moje wykształcenie i doświadczenie zawodowe daje mi takie prawo.

I możesz być profesorem zwyczajnym od instalacji a ja swojego zdania, ktorego jestem pewien nie zmienię. :roll:

I jeśli twierdzisz ,że wystarczy dobrze wykonać podlogówkę by wszystko było cacy to nie jesteś dla mnie wiarygodny, bo jako laikowi w dziedzinie bezpieczeństwa zdrowotnego przy Twoim braku znajomości mechanizmów etiologii i epidemiologii schorzeń tak twierdzić Ci po prostu nie wolno.

Wiem, że wszystko można spartolić, ale dwóch lewych rąk nie mam, wiele potrafię zrobić, albo myślę, że potrafię :) . Czy to wystarczy, żeby się wogóle za to zabierać?

to jest realistyczna wypowiedź: prawda jest taka, że obliczenia podłogówki to żadna wielka filozofia ale też i taka, że jesli sie pomylisz to praktycznie nie masz mozliwości tegio skorygować. To jedna z tzw robót zakrytych. Stąd moja rada - skorzystaj z projektanta z doświadczeniem ireferencjami - to zaoszczędzi Ci wiele kłopotów. Ja tak zrobiłem i teraz ciesze sie bo wiem, że wszystko ma szanse działac OK.

Naprawde po zabetonowaniu tych rurek staja sie cholernie trudno dostepne :)

pozdrawiam