19501719500414 19.01.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Pewnie. 1950. Pisałeś kiedyś, że pracowaleś w górnictwie do emerytury? Czyż nie tak? ależ oczywiście, nie wypieram się tego, ale jedno drugiego nie wyklucza, i to co napisałem jest szczerą prawdą, chcesz, przeskanuję Ci moje papiery, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 19.01.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A ja Ci powiem swoją mantrę: Nawet najlepiej zrobiona podłogówka może w wielu przypadkach już istniejacych schorzeń układu krążenia bardzo zaszkodzić a w bardzo wielu sytuacjach może rozwój chorób krążęniowych przyspieszyć. I mówię to jako lekarz. a w wielu innych przypadkach, może opóźnić choroby układu oddechowego, alergiczne itd. każdy kij ma 2 końce jak elektyfikowali wioski to też niektórzy protestowali jak wchodziły telewizory kolorowe też było to samo dobrze zrobiona podłogówka nie szkodzi więcej niz siedzenie przed monitorem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.01.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Bogusław, sorry ale dajesz się wpuszczać jak dziecko. Dzisiejszej nocy, gdybym był chory na serce to bym zszedł na zawał jak walnęło w okna, ale czy to znaczy, że wiatr szkodzi na zdrowie 1950, nie każdy wie jaki obowiązuje wiek emerytalny w gónictwie więc chyba musisz poinformować A dla reszty, proszę nie podpuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.01.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 dobrze zrobiona podłogówka nie szkodzi więcej niz siedzenie przed monitorem w wielu innych przypadkach, może opóźnić choroby układu oddechowego, alergiczne itd. No proszę. Jest medyczny autorytet. Czyżbyś skończył akademię? No to podyskutujmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.01.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 No to dawaj fotograf ! Jak się ma podwyższona temperatura okolicy kończyn dolnych do wzmożenia przepływów poprzez układ żylny powierzchniowy? Jak się ma wzmożony przepływ poprzez naczynia tętnicze powierzchniowe kończyn dolnych do wzrostu oporów przepływu na obwodzie i co za tym idzie do wzrostu ciśnienia rozkurczowego krwi ? Co to znaczy "opóźnić choroby układu oddechowego?" i alergiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.01.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dzisiejszej nocy, gdybym był chory na serce to bym zszedł na zawał jak walnęło w okna, mice na zawał nie umiera się ze strachu tylko z powodu długotrwałego lub trwałego zamknięcia przepływu krwi przez naczynia wieńcowe. Zawał jest to proces rozwijającej się martwicy mięśnia sercowego wskutek niedokrwienia mięsnia poza miejscem niedrożności. Ze strachu wskutek zużycia adrenaliny umierają np. małpy, ktore zoczą węża...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 19.01.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 No to dawaj fotograf ! Jak się ma podwyższona temperatura okolicy kończyn dolnych weź znajdz kogoś, kto ma zrobioną dobrze podłogówke i temperatura podłogi nie przekracza 25-28 stopni - jak już znajdziesz to kup 15 termometrów i powieś na ścianie co 10 cm od podłogi w góre potem napisz co widziałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.01.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A ile stopni celcjusza wynosi "podwyższona temperatura" ? W tym tkwi rozwiązanie Nigdy, mimo wielu zapytań w tym zakresie nie odpowiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 19.01.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A ile stopni celcjusza wynosi "podwyższona temperatura" ? W tym tkwi rozwiązanie Nigdy, mimo wielu zapytań w tym zakresie nie odpowiedziałeś przecież jak podłogówka ma nawet 30 w porywach a nogi 36,6 no to jest podwyższona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.01.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Nie pleć znowu bzdur sSiwy. Odpowiadałem kilka razy, tylko nie potrafisz lub nie chcesz zrozumieć. To już nie jest moja wina. Każdy człowiek jest inny. Każdy też ma inny aktualny stan serca, naczyń. Ludzie mają też różną wagę. Są rozmaicie ubrani. Pdałem definicję podwyższonej, szkodzącej temperatury w możliwie najszerszym stopniu uniwersalną. Podałem ja kilka razy. Poszukaj ją sobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 19.01.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Szkoda się fotograf powtarzać. Tłumaczyłem to bardzo, bardzo powoli i bardzo dokladnie.....http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84616&highlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 19.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Szkoda się fotograf powtarzać. Tłumaczyłem to bardzo, bardzo powoli i bardzo dokladnie..... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84616&highlight wytłumacz jak podłoga o temperaturze 30 stopni podniesie temperature nóg, które mają 36,6 stopni a dostaniesz nobla z fizyki... dla mnie eot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.01.2007 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Przewrotnie. Instalacja elektryczna jest szkodliwa dla zdrowia, a nawet życia. I nie muszę tu stawiać autorytetu lekarskiego aby to potwierdzić, bo każdy słyszał lub zna co najmniej jeden taki przypadk. Twierdzenie takie jest tylko wtedy prawomocne, jeśli dodamy do tego stwierdzenie "źle wykonana" i "może być". Co do "podwyższonej temperatury" nigdy nie podałeć w "stopniach celcjusza" tylko kwitujęc "kiedy system termoregulacji człowieka przechodzi w stan awaryjny", a na pytanie kiedy przechodzi w taki stan odpisywałeś "kiedy jest podwyższona temperatura". Zaznaczam, że nie są to Twoje cytaty dosłowne. Moim zdaniem można określić, że system termoregulacji człowieka przechodzi w stan "awaryjny" w zakresach temperatur, których nie możemy określić jako komfortowe - czyli inaczej jeśli człowiek znajduje sie w mikroklimacie zimnym lub goracym - z zastrzeżeniem, że są to wartości osobnicze. Mam rację? Tak na marginesie. Epitety, którymi mnie co jakiś czas obrzucasz spływają po mnie i nie zniże sie do Twojego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 20.01.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Gwoli sprawiedliwości. Fotograf - przykład z termometrami jest zły. Wisząc na ścianie "przekłamują" i to znacznie. Jest metoda pomiarowa i okreslone zasady pomiaru rozkładu temperatur w pomieszczeniu. Najprościej (najbardziej przybliżona) bedzie temperatura mierzona na środku pokoju termometrami podwieszonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 20.01.2007 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Szkoda się fotograf powtarzać. Tłumaczyłem to bardzo, bardzo powoli i bardzo dokladnie..... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84616&highlight wytłumacz jak podłoga o temperaturze 30 stopni podniesie temperature nóg, które mają 36,6 stopni a dostaniesz nobla z fizyki... dla mnie eot to nie ma podnosić kurcze blade temperatury nóg, chyba , ze chcesz mieć tzw. gorączkę. To ma oddawać ciepło to otoczenia z niższą temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 20.01.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Mam bardzo dobre poczucie humoru. Ty natomiast przegiąłeś..... Nie promuję regulusów lecz próbuję obalać mity na ich i nie tylko na ich temat. Okazywało się bowiem zazwyczaj, że większość ich krytyków nigdy ich nie widziało fizycznie nie mówiąc o dłuższej obserwacji ich podczas pracy. Protestuję przeciwko bezkrytycznemu i jednostronnemu stawianiu wielu tez. Na tezy skrajne jednostronne , formułuję skrajne antytezy, rownież jednostronne. Znam stan wiedzy i poziom samozadowolenia wielu "insztalatorów". Wiem jak trudno jest im si,e przyzna c do własnej niewiedzy czy też swojego nawet najoczywistszego błędu...... Nie lansuję tezy o chorobotwórczości lecz wskazuję na jej potencjalne działanie we wskazanym kierunku. Czynniki ryzyka nakładają się wzajemnie. Na plan pierwszy wysuwają się czynniki modne. O niektórych zapomina się lub się ich nie zauważa. ja u siebie i wielu moich klientów nie zauważyło zmian zdrowotnych u siebie ( nadciśnienie?), aogrzewania podłogowe mają od nastu lat. A jakie są Panie kolego pierwsze objawy nadciśnienia? Boguś my instalatorzy przeciwdziałamy nadciśnieniu montując naczynia przeponowe, zawory bezpieczeństwa,regulatory ciścienia, reduktory ciśnienia. Co do praktyk niektórych lekarzy bym się wolał nie wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 20.01.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 przepraszam, że tak późno ale musze się bronic tzn szukac argumentów potwierdzającym mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem instalując podłogówkę w całym domu ( to taki mechanizm znany pod hasłem 'każda sójka...) wszystkie dalsze wywody przy założeniu poprawnie zbudowanego i ocieplonego domu (ocieplenie scian 15cm wełna, podłoga i sufit odpowiednio więcej) i poprawnie wyregulowanej podłogówki (temp pow podłogi nie przekraczająca 26C a w strefach brzegowych i łazienkach 30C). Jak się ma podwyższona temperatura okolicy kończyn dolnych do wzmożenia przepływów poprzez układ żylny powierzchniowy? zdefiniuj 'podwyższona'. Zasadniczo podwyższenie odczuwalne przez organizm powoduje rozszerzenie naczyń (spadek oporów przepływu) ... Jak się ma wzmożony przepływ poprzez naczynia tętnicze powierzchniowe kończyn dolnych do wzrostu oporów przepływu na obwodzie i co za tym idzie do wzrostu ciśnienia rozkurczowego krwi ? ...przez co spada ciśnienie w reszcie układu hydraulicznego Oczywiście pod warunkiem, że układ autoregulacji temperatury osobnika zauwazy te zmianę (tzn osobnik nie jest ubrany w osłonke adiabatyczna zwana w środowisku jako spodnie ew kapcie ) i pod warunkiem, ze nie ma innego (zmodyfikowanego doswiadczeniem) programu sterowania (ciała ludzkie posiada takie zdolności co bywa niekiedy zwane odruchami bezwarunkowymi). ciepła podłoga w domu nieco przypomina ciepła polane w lesie ew ciepły piasek na plazy (no moze jest nieco chłodniejsza) fotograf wytłumacz jak podłoga o temperaturze 30 stopni podniesie temperature nóg, które mają 36,6 stopni a dostaniesz nobla z fizyki... to jest dośc proste bo temp ciała ludzkiego jest mierzona w pewnych okreslonych miejscach (przez wzgląd na niel;etnich nie bede suie tutaj rozpisywał ) a odkryta powierzchnia nogi ma tak naprawde różne temperatury w zaleznosci od bilansu cieplengo skóry tzn temp otoczenia, szybkości oddawania ciepła i zdolnosci dostarczania ciepła przez organizm. Dośc często ta temp jest sporo niższa niz 30C. Co skądinąd bywa wykoerzystywane przez organizm do chłodzenia procesora i pompy bogusław: A jakie są Panie kolego pierwsze objawy nadciśnienia? zazwyczaj to wiek, rosnący brzuszek, uprawianie intensywnych sportów przed televizorem i czetych spocerów do lodówki tzn wszystkich powodów dla których nasza pompa moze sobie mniej pracowac a w układzie odkładac się kamień. Nie lansuję tezy o chorobotwórczości lecz wskazuję na jej potencjalne działanie we wskazanym kierunku. Czynniki ryzyka nakładają się wzajemnie. Na plan pierwszy wysuwają się czynniki modne. O niektórych zapomina się lub się ich nie zauważa. czytając Twoje posty mozna by odniesc wrażenie że się nieco nawet zaperzyłes w swoich zapędach. Czy wiesz, że to tez podnosi ciśnienie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 20.01.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Szkoda się powtarzać. Groch o ścianę. Tłumczylem bardzo. bardzo powoli i bardzo bardzo dokladnie... Wasze komentarze są najlepszą miarą Waszej wiedzy. Chcecie to brać "na chłopski rozum" I tu leży błąd. Poczytajcie. Tam wszystko pisze....... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=84616&highlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 20.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Nie lansuję tezy o chorobotwórczości lecz wskazuję na jej potencjalne działanie we wskazanym kierunku. Czynniki ryzyka nakładają się wzajemnie. Na plan pierwszy wysuwają się czynniki modne. O niektórych zapomina się lub się ich nie zauważa. Cytat: ja u siebie i wielu moich klientów nie zauważyło zmian zdrowotnych u siebie ( nadciśnienie?), aogrzewania podłogowe mają od nastu lat. A jakie są Panie kolego pierwsze objawy nadciśnienia? Grzegorz13. Mam na myśli ciśnienie tętnicze jako jednostkę chorobową a nie sposób wykonywania zawodu instalatora czy też lekarza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 20.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Gościk pisze: to nie ma podnosić kurcze blade temperatury nóg, chyba , ze chcesz mieć tzw. gorączkę. To ma oddawać ciepło to otoczenia z niższą temperaturą. Brawo Gościk ! W końcu ktoś zaczyna łapać o co chodzi.. Brawo ! Jak pisał słusznie 1950. Czytać, czytać do skutku. Aż nagle wszystko ułoży się w logiczną całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts