diablica102 21.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 fajowo to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.01.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 U mnie salon będzie miał ponad 30 metrów będzie tam: wypoczynek z ławą, kominek, mebelki na TV i kino, oraz stół na 8 osób. I nic poza tym.W kuchni (ponad 12 m) prawie zamkniętej (bo są ścianki i jest wejście 120 cm) będą meble i stoliczek do zjedzenia śniadania bez chodzenia do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 21.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ile na ile powinien mięć salon zamknięty (bez szaleństw)? Ma być w nim stół na 6 osób i komplet wypoczynkowy, kredens, regał na książki, RTV, jakaś szafka. Sądzę że 58m2 spełnia wymagania http://dopuser.republika.pl/Salon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 to ja chyba mam nieprzyzwoicie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 21.01.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja mam 43m salon otwarty z dwóch stron na niespełna 30m hol i 12 m kuchnię. Mam taki układ salonu, że przydałoby się kilka metrów więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 21.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 U mnie będzie 39 m. Początkowo zdawało mi się, że to bardzo dużo, ale teraz wydaje mi się, że to w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 21.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 O rany, ale macie wielkie te salony! U mnie tylko 31 m, i w dodatku kuchnia zamknięta. Na razie wydaje mi się, że bedzie ok, bo meble tylko wypoczynkowe (pod ścianami akurat wypadają), sprzęt grający, TV, stół na 6 osób i kominek. Aha, jakaś komoda czy coś takiego na przechowywanie i częściowa ekspozycję serwisu Rosenthala. Generalnie środek salonu wolny. Ale może się mylę i mój salon okaże się norą Na szczęście sufit jest dość wysoko - 2,86 czy 2,89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 21.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 U mnie salon będzie miał 32 m plus 11 m otwarta kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 21.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Mój, po przebudowie, będzie miał prawie 67 metrów - ale na tej przestrzeni znajduje się częściowo wydzielona jadalnia i schody na gorę - do części prywatnej domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 21.01.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 O rany, ale macie wielkie te salony! U mnie tylko 31 m, i w dodatku kuchnia zamknięta. Na razie wydaje mi się, że bedzie ok, bo meble tylko wypoczynkowe (pod ścianami akurat wypadają), sprzęt grający, TV, stół na 6 osób i kominek. Aha, jakaś komoda czy coś takiego na przechowywanie i częściowa ekspozycję serwisu Rosenthala. Generalnie środek salonu wolny. Ale może się mylę i mój salon okaże się norą Na szczęście sufit jest dość wysoko - 2,86 czy 2,89. Twój salon na pewno nie okaże się norą Jest wystarczający, oczywiście jak ta komoda nie okaże się jakąś wielką szafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.01.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 W nowym domku salon bedzie mial 42m (pow. uzytkowa calego domu ma 119m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 21.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 O rany, ale macie wielkie te salony! U mnie tylko 31 m, i w dodatku kuchnia zamknięta. Na razie wydaje mi się, że bedzie ok, bo meble tylko wypoczynkowe (pod ścianami akurat wypadają), sprzęt grający, TV, stół na 6 osób i kominek. Aha, jakaś komoda czy coś takiego na przechowywanie i częściowa ekspozycję serwisu Rosenthala. Generalnie środek salonu wolny. Ale może się mylę i mój salon okaże się norą Na szczęście sufit jest dość wysoko - 2,86 czy 2,89. Twój salon na pewno nie okaże się norą Jest wystarczający, oczywiście jak ta komoda nie okaże się jakąś wielką szafą Nie, nie bedzie duża. Zresztą dam ją chyba gdzieś za stołem, w rogu. Ale interesujące te wyniki są - większość ma sporo, pow. 40 m. A myślałam, że tutaj ludzie budują niewielkie domy. Chyba, że poczuli się zaszczuci - i nie chcą się przyznać A tak przy okazji - byłam kiedys u znajomej, która miala olbrzymi dom - nie kojarzę, jak duży był, ale taki rozłożysty Kuchnia połączona była z jadalnią, a ta z salonem. Taki prawie otwarty układ. Niestety dom nie robił dobrego wrażenia - jadalnia była tak duża, że zwykły stół wyglądałby idiotycznie, musieli zamawiać jakiś olbrzymi. w salonie meble tak jakoś ginęły w tej przestrzeni. Nie tylko ja miałam takie wrażenie, oni też. Dom sprzedali i zdecydowali się na mniejszy, a już na pewno z mniejszym salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.01.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja mam zabójczą wielkość ! 25 m Dominikams 31 m to lotnisko Ja myśle ze w rzeczywistosci roznie to wyglada , wiele zalezy od rozkladu tych pomieszczen salon-jadalnia-kuchnia. Mnostwo ludzi ma salon ponad 40 m ale ma tez w nim wygospodarowane miejsce na jadalnie, a przynajmniej stół przy którym beda spozywac posiłki. Bedzie git Bedziemy se chwalic jak bedzie sprzątnko Bedziemy jęczeć jak sie cała rodzinka stłoczy Kurcze kiedyś to były imprezki rodzinne, teraz jak tylko ktos ma przyjac 15 osob to juz knajpe wynajmuje (mam na mysli komunie i takie tam imprezki). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 22.01.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 sam salon 25 m kw (jest tu tylko wieeelka sofa i wieeelkie okno - kominek w ścianie) ale łączy się bezpośrednio z jadalnią (15 m kw) obok otwarta kuchnia 16 m kw - i obok ppokój - kolejne 15 m kw. Więcej nie potrzeba. Wszystko zalezy od układu - połączeń, funkcjonalności pomieszczeń. Znajomi maja 40 m kw salonu i jakoś tak zimno tam i nieprzytulnie, i echo - sami zresztą narzekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.01.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nasz salon też ma chyba niespełna 30 m2 jeśliby policzyć po obwodzie, ale nigdy tego nie robiliśmy bo salon tworzy część całej "dziennej przestrzeni" razem holem, i gabinetem (wszędzie te same panele) oraz półotwartą (można powiedzieć) kuchnią. Na imprezy rzeczywiście przydałoby się więcej miejsca - jak rozłożymy stół na 12 osób to już nie ma takiego luzu (chociaż jest ok) ale my na co dzień nie narzekamy - chyba tylko jak przychodzi kolej mycia podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Rezi, ile masz metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 22.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 no to u mnie dotychczas 36 m2,a w nowym domu 67 m2 salon + 20 m2 otwartej na salon jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 no to u mnie dotychczas 36 m2, a w nowym domu 67 m2 salon + 20 m2 otwartej na salon jadalni. WOW! Aggi pokaż! Naprawde nie potrafie sobie wyobrazic takich przestrzeni. A rodzinka liczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.01.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Salon z kuchnio-jadalnią otwarta na niego to prawie dokładnie 50m2 Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 22.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 no to u mnie dotychczas 36 m2, a w nowym domu 67 m2 salon + 20 m2 otwartej na salon jadalni. ...a kamerdynera tez będziesz mieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts