Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak duże macie salony?

anla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie salon będzie miał ponad 30 metrów będzie tam: wypoczynek z ławą, kominek, mebelki na TV i kino, oraz stół na 8 osób. I nic poza tym.

W kuchni (ponad 12 m) prawie zamkniętej (bo są ścianki i jest wejście 120 cm) będą meble i stoliczek do zjedzenia śniadania bez chodzenia do salonu.

O rany, ale macie wielkie te salony! :o

U mnie tylko 31 m, i w dodatku kuchnia zamknięta. Na razie wydaje mi się, że bedzie ok, bo meble tylko wypoczynkowe (pod ścianami akurat wypadają), sprzęt grający, TV, stół na 6 osób i kominek. Aha, jakaś komoda czy coś takiego na przechowywanie i częściowa ekspozycję serwisu Rosenthala. Generalnie środek salonu wolny.

Ale może się mylę i mój salon okaże się norą :o

Na szczęście sufit jest dość wysoko - 2,86 czy 2,89.

U mnie tylko 31 m, i w dodatku kuchnia zamknięta. Na razie wydaje mi się, że bedzie ok, bo meble tylko wypoczynkowe (pod ścianami akurat wypadają), sprzęt grający, TV, stół na 6 osób i kominek. Aha, jakaś komoda czy coś takiego na przechowywanie i częściowa ekspozycję serwisu Rosenthala. Generalnie środek salonu wolny.

Twój salon na pewno nie okaże się norą :) :)

Jest wystarczający, oczywiście jak ta komoda nie okaże się jakąś wielką szafą :wink:

Twój salon na pewno nie okaże się norą :) :)

Jest wystarczający, oczywiście jak ta komoda nie okaże się jakąś wielką szafą :wink:

Nie, nie bedzie duża. Zresztą dam ją chyba gdzieś za stołem, w rogu.

Ale interesujące te wyniki są - większość ma sporo, pow. 40 m. A myślałam, że tutaj ludzie budują niewielkie domy.

Chyba, że poczuli się zaszczuci - i nie chcą się przyznać :roll: :(

A tak przy okazji - byłam kiedys u znajomej, która miala olbrzymi dom - nie kojarzę, jak duży był, ale taki rozłożysty :wink:

Kuchnia połączona była z jadalnią, a ta z salonem. Taki prawie otwarty układ. Niestety dom nie robił dobrego wrażenia - jadalnia była tak duża, że zwykły stół wyglądałby idiotycznie, musieli zamawiać jakiś olbrzymi. w salonie meble tak jakoś ginęły w tej przestrzeni.

Nie tylko ja miałam takie wrażenie, oni też. Dom sprzedali i zdecydowali się na mniejszy, a już na pewno z mniejszym salonem :lol:

Ja mam zabójczą wielkość !

25 m :lol:

Dominikams 31 m to lotnisko :wink:

Ja myśle ze w rzeczywistosci roznie to wyglada , wiele zalezy od rozkladu tych pomieszczen salon-jadalnia-kuchnia. Mnostwo ludzi ma salon ponad 40 m ale ma tez w nim wygospodarowane miejsce na jadalnie, a przynajmniej stół przy którym beda spozywac posiłki.

Bedzie git :D

Bedziemy se chwalic jak bedzie sprzątnko :lol:

Bedziemy jęczeć jak sie cała rodzinka stłoczy :wink:

Kurcze kiedyś to były imprezki rodzinne, teraz jak tylko ktos ma przyjac 15 osob to juz knajpe wynajmuje (mam na mysli komunie i takie tam imprezki).

Pozdrawiam

sam salon 25 m kw (jest tu tylko wieeelka sofa i wieeelkie okno - kominek w ścianie) ale łączy się bezpośrednio z jadalnią (15 m kw) obok otwarta kuchnia 16 m kw - i obok ppokój - kolejne 15 m kw. Więcej nie potrzeba. Wszystko zalezy od układu - połączeń, funkcjonalności pomieszczeń. Znajomi maja 40 m kw salonu i jakoś tak zimno tam i nieprzytulnie, i echo - sami zresztą narzekają...

Nasz salon też ma chyba niespełna 30 m2 jeśliby policzyć po obwodzie, ale nigdy tego nie robiliśmy bo salon tworzy część całej "dziennej przestrzeni" razem holem, i gabinetem (wszędzie te same panele) oraz półotwartą (można powiedzieć) kuchnią. Na imprezy rzeczywiście przydałoby się więcej miejsca - jak rozłożymy stół na 12 osób to już nie ma takiego luzu (chociaż jest ok) ale my na co dzień nie narzekamy - chyba tylko jak przychodzi kolej mycia podłóg :roll: :wink: