Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza przygoda z Oliwką - komentarze

anusik

Recommended Posts

Witaj Anusik

dziekuję Ci za odpowiedź odnośnie rekuperatora.

My chyba jednak pozostawimy kominy, mój Mąż nie może sie przekonać, że przy wentylacji mechanicznej nie będa one potrzebne.

Piękna jest Wasza Oliwka, śledzę systematycznie, podziwiam i zazdroszczę :D

Czy mogłabyś napisać jaką masz grubość styropianu na podłodze. I jaka jest gruba wylewka. A, i jaką masz wysokośc pomieszczeń na dole. Chciałbym dać 15 cm styropianu a nie chciałabym żeby wysokość się zmniejszyła (w projekcie jest 270 cm). I jeszcze na jakiej wysokości od podłogi masz okna na parterze?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

pozdrawiam

Aneta

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki... :D

My również mysleliśmy o 15cm styropianu, ale w związku z tym, że mamy na dole podłogówkę musiało przyjść 7cm posadzki, więc na styropian zostało 13cm... reszta wymiarów taka jak w projekcie... :)

Anetko, a Ty nie zakładasz dziennika...?

Pozdrawiam

Ania

Zelofx

napisał

Cytat
W tym roku zaczynamy budować Oliwkę i mam prośbę.

Zelaznym punktem naszego ogrzewania będzie rekuperator.

Możesz przesłać/pokazać jak rozwiązaliście ułożenie przewodów i gdzie jest umieszczony wymiennik ?

Oczywiście gratuluję także pięknego domu - nie ukrywam, że dzięki Twojemu dziennikowi też w jakimś stopniu przyczyniliście nas do decyzji o Oliwce

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Dziękujemy za te miłe słowa... A swoją drogą ten dziennik to fajna sprawa... :) zachęcam do pisania... :) zawsze można do pewnych spraw wrócić - i napewno jak skończymy budowę, to go sobie wydrukujemy... :D

Wymiennik mamy umieszczony w pomieszczeniu nad garażem... na ścianie sąsiadującej z łazienkę (zdjęcie w dzienniku) kanały poprowadzone są poddaszem ... wysłałam nr tel. mojego męża na prv - On jest zdecydowanie lepiej zorientowany w temacie... :wink:

paula_mario

Cytat
Pięknie wygląda domek Mam pytanie co to za płytki na kominku i te w salonie?

dzięki... - U Was również jak zdążyłam się zorientować praca wre... :D

- płytki - to kolekcja Paradyża - Mistral - beż - polerowane - podłoga, zaś kominek to Mistral - nero - ale matowe - wszystkie w wymiarze 30 X 60

Pozdrawiam

Dzięki Anusik za nowe zdjęcia. Fajna ta Wasza Oliwka. To my prosiliśmy o zdjęcia zabudowy kanałów wentylacyjnych od rekuperatora. Wielkie dzięki. Nawet w porządku to wygląda. Pewnie też pozostawimy nie zmienianą wysokość pomieszczeń.

A rekuperator to w którym macie pomieszczeniu. Wiem, że na piętrze, ale czy jest to pokój nad garażem??

\ napisał:
Anusik

Wasz domek pięknieje z każdym dniem :)

Codziennie zaglądam do Waszego dziennika i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia. I trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę. Oby się udało w terminie :)[/quote

Dziękujemy, też za siebie trzymamy kciuki :D bo jak zajeżdżamy codziennie na budowę to jesteśmy przerażeni że już tylko miesiąc a tu jeszcze w domu zimno !!!! i tak strasznie dużo do zrobienia.... I TYLE MALOWANIA !!!!! - a tu wszystko trzeba pomalować samemu.......narazie jeszcze pełni optymizmu pozdrawiamy

• 2 weeks później...

Anusik,

jak Ci fajnie, (wiem, wiem, masz teraz tak naprawdę urwanie głowy :lol: ), za parę dni będziesz mieszkała w swoim domku. To musi być cudowne uczucie, wiedzieć, ża już za chwilę, za chwileczkę...... :D

Ja dopiero w poniedziałek składam wniosek o pozwolenie. Mam nadzieję, że w lipcu będziemy mogli ruszyć.

Czekam z niecierpliowścią na nowe fotki :lol:

No dzięki!!! :) Roboty co niemiara... właśnie wróciliśmy z działki... zjedliśmy kolacje, ja kąpie dzieciaki, a Tomek jechał jeszcze coś pomalować... ale miło się patrzy jak wszystko się zmienia i pięknieje... :D Ciebie również to niebawem czeka, czas tak szybko leci... , że ani się obejrzysz, a już będzie lipiec :o :wink: Pozdrawiam

Fajna ta Wasza Oliwka! :D

Szukam projketu dla nas i trafilam na Twoj Dziennik.

Mam pytania:

ta scianka skosna nad wanna na poddaszu nie jest za nisko?Wydaje sie , ze jakby ktos wchodzil do wanny, to uderzy sie w glowe :roll:

Drugie:

Czy te okna polaciowe sa potrzebne w takiej ilosci ?Bo przeciez sa na scianie szczytowej-nie wystarcza?

pozdrawiam

Witam!

Jeśli idzie o wanne... to na razie na sucho sprawdzaliśmy :D wyjście i wejście, ale wydaje się nam, że z tej prawej strony można swobodnie wyjść z wanny, bez nabicia guza... :wink: Przeglądając wątek dotyczący Oliwki można się zorientować, że większość podwyższa ściankę kolankową... my tego nie zrobiliśmy, ale na pewno takie posunięce zwiększyłoby komfort wychodzenia z wanny :D

W stosunku do projektu nie zmieniliśmy zbyt dużo :wink: jest naprawdę jasno...a o to przede wszystkim chodziło...!!! Dodaliśmy okno dachowe w pokoju północnym...

Pozdrawiamy i życzymy trafnego wyboru projektu!!!

• 3 weeks później...