AnetkaS 02.03.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witaj Anusik dziekuję Ci za odpowiedź odnośnie rekuperatora. My chyba jednak pozostawimy kominy, mój Mąż nie może sie przekonać, że przy wentylacji mechanicznej nie będa one potrzebne. Piękna jest Wasza Oliwka, śledzę systematycznie, podziwiam i zazdroszczę Czy mogłabyś napisać jaką masz grubość styropianu na podłodze. I jaka jest gruba wylewka. A, i jaką masz wysokośc pomieszczeń na dole. Chciałbym dać 15 cm styropianu a nie chciałabym żeby wysokość się zmniejszyła (w projekcie jest 270 cm). I jeszcze na jakiej wysokości od podłogi masz okna na parterze? Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 02.03.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Dzięki... My również mysleliśmy o 15cm styropianu, ale w związku z tym, że mamy na dole podłogówkę musiało przyjść 7cm posadzki, więc na styropian zostało 13cm... reszta wymiarów taka jak w projekcie... Anetko, a Ty nie zakładasz dziennika...? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 02.03.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Anusik, dziekuję za super szybką odpowiedź. Czyli jak dałabym 13 cm styropianu (a też zamierzamy mieć ogrzewanie podłogowe) to okna będą na 86 cm a cała wysokość na parterze to 270cm? No to mogę te 2 cm ewentualnie odpuścić. A dziennik założę już niebawem. pozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 09.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Pięknie wygląda domek Mam pytanie co to za płytki na kominku i te w salonie? Pozdrawiam, Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 09.03.2008 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zelofx napisał Cytat W tym roku zaczynamy budować Oliwkę i mam prośbę. Zelaznym punktem naszego ogrzewania będzie rekuperator. Możesz przesłać/pokazać jak rozwiązaliście ułożenie przewodów i gdzie jest umieszczony wymiennik ? Oczywiście gratuluję także pięknego domu - nie ukrywam, że dzięki Twojemu dziennikowi też w jakimś stopniu przyczyniliście nas do decyzji o Oliwce Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Dziękujemy za te miłe słowa... A swoją drogą ten dziennik to fajna sprawa... zachęcam do pisania... zawsze można do pewnych spraw wrócić - i napewno jak skończymy budowę, to go sobie wydrukujemy... Wymiennik mamy umieszczony w pomieszczeniu nad garażem... na ścianie sąsiadującej z łazienkę (zdjęcie w dzienniku) kanały poprowadzone są poddaszem ... wysłałam nr tel. mojego męża na prv - On jest zdecydowanie lepiej zorientowany w temacie... paula_mario Cytat Pięknie wygląda domek Mam pytanie co to za płytki na kominku i te w salonie? dzięki... - U Was również jak zdążyłam się zorientować praca wre... - płytki - to kolekcja Paradyża - Mistral - beż - polerowane - podłoga, zaś kominek to Mistral - nero - ale matowe - wszystkie w wymiarze 30 X 60 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 10.03.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Dzięki Anusik za nowe zdjęcia. Fajna ta Wasza Oliwka. To my prosiliśmy o zdjęcia zabudowy kanałów wentylacyjnych od rekuperatora. Wielkie dzięki. Nawet w porządku to wygląda. Pewnie też pozostawimy nie zmienianą wysokość pomieszczeń. A rekuperator to w którym macie pomieszczeniu. Wiem, że na piętrze, ale czy jest to pokój nad garażem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 10.03.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Rekuperator jest właśnie w pomieszczeniu nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.03.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Anusik Wasz domek pięknieje z każdym dniem Codziennie zaglądam do Waszego dziennika i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia. I trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę. Oby się udało w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 17.03.2008 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 \ napisał: Anusik Wasz domek pięknieje z każdym dniem Codziennie zaglądam do Waszego dziennika i z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia. I trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę. Oby się udało w terminie [/quote Dziękujemy, też za siebie trzymamy kciuki bo jak zajeżdżamy codziennie na budowę to jesteśmy przerażeni że już tylko miesiąc a tu jeszcze w domu zimno !!!! i tak strasznie dużo do zrobienia.... I TYLE MALOWANIA !!!!! - a tu wszystko trzeba pomalować samemu.......narazie jeszcze pełni optymizmu pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.03.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 WESOŁYCH ŚWIĄT! http://images30.fotosik.pl/180/c16e1ade8c1c6502.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 22.03.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Bardzo dziękujemy!!! Również życzonka dla wszystkich!! Alleluja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 04.04.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Anusik, jak Ci fajnie, (wiem, wiem, masz teraz tak naprawdę urwanie głowy ), za parę dni będziesz mieszkała w swoim domku. To musi być cudowne uczucie, wiedzieć, ża już za chwilę, za chwileczkę...... Ja dopiero w poniedziałek składam wniosek o pozwolenie. Mam nadzieję, że w lipcu będziemy mogli ruszyć. Czekam z niecierpliowścią na nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 04.04.2008 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 No dzięki!!! Roboty co niemiara... właśnie wróciliśmy z działki... zjedliśmy kolacje, ja kąpie dzieciaki, a Tomek jechał jeszcze coś pomalować... ale miło się patrzy jak wszystko się zmienia i pięknieje... Ciebie również to niebawem czeka, czas tak szybko leci... , że ani się obejrzysz, a już będzie lipiec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M ichał SZYMAŃSKI 06.04.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 WitamyJestesmy przed wyborem schodów a wasz kolor nam sie bardzo podoba.Mozna by sie dowiedziec z jakiego drzewa są te schody i jakim kolorem lakieru były malowane (jesli były).W jakim regionie budujecie?Jeśli to nie tajemnica to jaki koszt był tych schodów?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 06.04.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Nasze schody wykonane są z jesionu i pomalowane na orzech - ich koszt zamknął się w kwocie 8,4 tys. Pozdrawiamy z Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M ichał SZYMAŃSKI 07.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dziękujemy za odpowiedź. Wykonwcą schodów była jakaś duża firma czy niewielka firma stolarska?Pozdrawiamy z Lubuskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 07.04.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Schody robił nam stolarz, który ma swój warsztat i pracuje w nim sam A w sumie mamy niedaleko do Lubuskiego jakieś 50km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 13.04.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Fajna ta Wasza Oliwka! Szukam projketu dla nas i trafilam na Twoj Dziennik. Mam pytania: ta scianka skosna nad wanna na poddaszu nie jest za nisko?Wydaje sie , ze jakby ktos wchodzil do wanny, to uderzy sie w glowe Drugie: Czy te okna polaciowe sa potrzebne w takiej ilosci ?Bo przeciez sa na scianie szczytowej-nie wystarcza? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 13.04.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam! Jeśli idzie o wanne... to na razie na sucho sprawdzaliśmy wyjście i wejście, ale wydaje się nam, że z tej prawej strony można swobodnie wyjść z wanny, bez nabicia guza... Przeglądając wątek dotyczący Oliwki można się zorientować, że większość podwyższa ściankę kolankową... my tego nie zrobiliśmy, ale na pewno takie posunięce zwiększyłoby komfort wychodzenia z wanny W stosunku do projektu nie zmieniliśmy zbyt dużo jest naprawdę jasno...a o to przede wszystkim chodziło...!!! Dodaliśmy okno dachowe w pokoju północnym... Pozdrawiamy i życzymy trafnego wyboru projektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.05.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 anusik, czym macie nawiezioną drogę przed domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts