Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój "Dzień Świra" czyli....

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

....jak odkręcam słoik lub otwieram towar spożywczy ....zawsze wącham :-?

....zawsze 8)

A ja w sklepie wącham warzywa , zwłaszcza pomidory .

Jak nie mają odpowiedniego zapachu w życiu nie kupię :lol:

moj byly zawsze wachal jedzenie zanim cos zjadl :evil:

nie dalo sie go nawet otruc , musialam sie rozejsc :D

i nigdy nie wracal z pracy prosto do domu ....,pewnie mial jakiegos swira (a nawet wiecej niz jednego ) :roll: :wink:

Jak mam kilka identycznych rzeczy do wyboru (kilka krzeseł, kilka łyżek w szufladzie, kilka dróg, którymi moge gdzies dojść), to nigdy nie wybieram na "chybił trafił", ani nawet podświadomie. Zawsze musze wymyśleć, argument, dlaczego dokonałam właśnie takiego wyboru.

Faktycznie zarabisty watek :lol: :lol: :lol: Jak milo sie poczuc nie tak odosobniana w swoim swirowaniu :lol: :

- delicje jak wszyscy (o co chodzi z tymi delicjami wsrod swirow? :o :lol: )

- siku zawsze przed wyjsciem z domu i najczesciej po dotarciu na miejsce po godzinie znowu

- nie zasne bez stoperow w uszach, bez zakroplonych oczu, chusteczek i wody niegazowanej przy lozku- oczwiscie mimo stoperow wszystkie dzwieki a juz najbardziej tykajace zagary nie moga istniec,

- nie moge sie przelamac do uzywania polskich znakow na forum

- zadne zyjatka w sypialni nie maja sznas na przezycie

- nigdy nie zabijam pajakow tylko prosze meza zeby je wyniosl w szklance na dwor, jak jestem sama to wciagam je odkurzaczem bo naiwnie wierze, ze wyjda przez rure

- jedzenie na talerzu musi byc ulozone w odpowiedni sposob (np. z przodu miesko, z lewej ziemniaki a z prawej sorowka), bo inaczej mam duzy problem z zabraniem sie do jedzenia i wszystko ukladam po swojemu

- swir meza- nie pozmywa naczyn jesli nie sa ulozone w zlewie wg jego schematu, ktory jest nie do odgadniecia = ja nie ukladam naczyn w zlewie, ale to akurat lubie :wink: ; druga rzecz- wacha wszystko przed zjedzeniem.

W ogole to chyba za duzo mam tych swirow, bo to tylko namiastka :lol:

- nie zasne bez stoperow w uszach, bez zakroplonych oczu, chusteczek i wody niegazowanej przy lozku- oczwiscie mimo stoperow wszystkie dzwieki a juz najbardziej tykajace zagary nie moga istniec,

-

Kiedyś musiało być cicho jak zasypiałam. Potem mieszkałam przez rok w centrum Londynu, z nieszczelnymi oknami i chińczykiem na górze, który spał w dzień a w nocy tupał. Najpierw nauczyłam się używać stoperów a potem... przywykłam. Teraz zasypiam nawet przy telewizorze i imprezie sąsiadów. Trening czyni mistrza :lol:

Ja bardzo wiele rzeczy wącham, nie tylko spożywczych ;-)

a ty mały świntuszku..... :wink: :D :wink:

Sebo8877

wiedziałam, że ktoś się uczepi ;-)

ubrania w sklepie wącham (dyskretnie, w przymierzalni ;-) ), szampony, odzywki, płyny do kąpieli, wyprane ubrania tez wącham ;-) książki ;-) itp.

czyli reasumując - wąchasz na 100% wszystko to co do buzi :):):): :wink:

A tak na powaznie - mam taka sama kobietę w domu - nic nie ujdzie jej węchowi - w perfumeri mam dość po 2-3 perfumach a moja wącha i wącha ich tysiące i każe mi coś jej podpowiedziec bo nie wie który wybrac...

sebo8877

to jest tak zwane "myslenie magiczne"

tez cos takiego uskuteczniam.... :lol: (np. jak pierwsza dojde do skrzyzowania niz ten facet w zielonej kurtce...to coś tam...itp.)

myslenie magiczne jest bardzo charakterystyczne dla malych dzieci... ale wiem ze duzo doroslych cos takiego ma (tylko nie zawsze sie przyznaje :wink: )

No to ja chyba też jestem jakiś "magiczny" :wink:

ale wiem ze duzo doroslych cos takiego ma (tylko nie zawsze sie przyznaje )

No to ja też się przyznam..tylko uświadomiłam to sobie dopiero po przeczytaniu tego tekstu...

Ja mam tak, ze np jak przechodzę przez ulicę i widzę zbliżający się samochód to mówię sobie, że coś tam dobrego mnie spotka, jak zdążę spokojnie przejść zanim samochód mnie minie, a z kolei jak będę musiała podbiec to coś mi się nie powiedzie...