misiek31 25.10.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 dzieki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 27.10.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 mam pytanie do tych, którzy maja juz za soba tynki i wylewki jaka wyszła przy rozliczeniu powierzchnia ścian pod tynkiem, oczywiście razem z poddaszem.Oraz ile podłogi pod wylewki?chodzi mio oczywiście o m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 28.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To było już tak dawno ... 730-750 jeśli dobrze pamiętam.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 01.11.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 To było już tak dawno ... Kiedy to będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 02.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 do MAREK&KASIA widze że okna i drzwi abite dechami (na zdjęciach)czy szykujecie sie do snu zimowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 03.11.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 widze że okna i drzwi abite dechami (na zdjęciach) czy szykujecie sie do snu zimowego? Jeszcze parę drobiazgów typu ocieplenie fundamentów i obsypanie ziemią; jakiś prowizoryczny drenaż i czekamy do wiosny. W zimie szukanie okien i ... tynkarzy. Pozdr M A jak inni Veroniarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 04.11.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 u mnie za tydzień wchodzi elektryk, pod koniec listopada hudraulik robi wszyskie instalacje i odpala kotłownię i jak już będzie ciepło wchodzą w grudniu tynkarze i posadzkarze acha jutro montują alarm a w czwartek bramę garażową jak wszystko dobrze pójdzie przeprowadzka na święta Wielkanocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 06.11.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Prace pooooowoli postępują ...pzdrhttp://picasaweb.google.com/rsheki/PraceWykoCzeniowe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 09.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ShekiDlaczego tynk gipsowy a nie cementowo-wapienny?PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 11.11.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 I jeszcze: jaka grubośc styro na podłodze na górze? Akustyczny czy zwykły?. Na dole z tego co widzę 2 warstwy po 5 cm pod tym abizol na chudziaku, papa i na tym folia, tak? I ocieplenie zewnętrzne: jaka grubość? dwie warstwy czy jedna? A jak u pozostałych? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 13.11.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Przed położeniem tynku,zrobiłem małą sondę wśród znajomych posiadających domki już wybudowane,bądź w budowie.Większość ma tynk gipsowy,do którego z początku nastawiony byłem sceptycznie.Teraz,po zakończeniu wiem,że zrobiłem dobry wybór.Gładszy,cieplejszy,mniej kłopotliwy w kładzeniu i na koniec, twadry,czego najbardziej się obawiałem,mając przed oczyma zwykły gips budowlany. Na górze,zwykły,5 cm styropian.Dach : wełna mineralna, 18 cm i 5 cm. Ściany zewnętrzne : styropian elewacyjny 12 cm pod siatką i tynkiem.Tynk wykończeniowy na przyszły rok. Dół jak zauważyliście,z tym,że bez papy i abizolu.Chudziak - folia - styropian - posadzka.W pomieszczeniach z ogrzewaniem podłogowym, dodatkowo folia pod przewodami z ogrzewaniem. W domu ciepło,mimo rozpalania kominka tylko wieczorem.Miodzio ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 15.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Wielkie dzieki za info Męczy nas (mnie) jeszcze kwestia wentylacji. Mógłbys wrzucic zdjęcia pokazujące przebieg kanałów wentylacyjnych np z kuchni do kominków wentylacyjnych albo np z łazienki na dole do komina wetylacyjnego. Z tego co wiem nie może to iść w poziomie - jak to ukryć? I jak idą przewody na poddaszu. Aha wyślij jesli możesz adres pocztowy na priv. Mamy coś dla Ciebie Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 18.11.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Tak to wygląda u mnie http://lh6.google.com/rsheki/Rz_k_kJ041I/AAAAAAAAA7M/0tX-l-u297g/s144/P1010614.JPG http://lh6.google.com/rsheki/Rz_lHkJ042I/AAAAAAAAA7U/E1zO4I3F-Gw/s144/P1010615.JPG http://lh3.google.com/rsheki/Rz_lV0J044I/AAAAAAAAA7k/eI4y8WZFqqA/s144/P1010620.JPG http://lh4.google.com/rsheki/Rz_lcEJ045I/AAAAAAAAA7s/1xTKHT-I524/s144/P1010619.JPG http://lh5.google.com/rsheki/Rz_lPUJ043I/AAAAAAAAA7c/R3GyueG1KZo/s144/P1010618.JPG Jak widać wszystko jest schowane za ścianką kolankową Nie przewierciłem jeszcze otworów w stropie ale to pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 19.11.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dzięki a jeszcze rura wentylacji z łazienki na dole do komina? Da radę? Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 20.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Zimowa sceneria na południu Polski.Fotka z soboty. http://images31.fotosik.pl/51/9fc956a277a8e314m.jpg Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 20.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Wentylacji w dolnej łazience,brak.Będzie jak w projekcie,pozioma rura,połączona z kominem.Dzięki Wam dopatrzyłem się braku jednego kominka wentylacyjnego w garderobie. Ma się znaleźć na miejscu za tydzień > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 05.12.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 ... ....Podczas pomiaru powiedziałem wyraźnie : skrzydło lewe ma być połączone zawiasami z ościeżnicą i również zawiasami z ze skrzydłem środkowym.Po otwarciu lewego ze środkowym oraz prawego,miał powstać otwór na całą szerokość drzwi,czyli ok 270 cm.Zamiast tego mam wstawiony słupek między skrzydłem prawym a środkowym,na którym to słupku zamontowano zawiasy środkowego skrzydła.... Reklamowałem też okrągłe okno przy tarasie wejściowym.Jest ono otwierane w połowie i sam system otwierania nie spełnił moich oczekiwań.Okno zdemontowano,czekam na inne. ..., dziś inaczej rozwiązałbym sprawę okien parterowych.zamówiłbym w Wesie wszystkie oprócz obu okrągłych.Te można zrobić drewinane,obracane.Różnica w cenie nie byłaby pewnie porażająca,a efekt zupełnie inny. pzdr Jesteśmy na etapie wyboru okien. tez prawdopodobnie bedzie PVC 2xokleina. Sheki czy z perspektywy czasu podtrzymujesz swoją opinię o pełnym otwieraniu wszystkich 3 skrzydeł drzwi balkownowych. Słyszałem że takie rozwiązanie nie jest polecane (mogą sie odkształcać - szczególnie od południa). To samo dotyczy okrągłych. Jezeli plastik to raczej nieotwieralne. A jak z drewnianymi okrągłymi ? W jaki sposób są obracane? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 05.12.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 http://picasaweb.google.com/rsheki/PraceWykoCzeniowe02 Tak wygląda u mnie otwierane okno okrągłe z PCV.Drugie,jak pisałem wcześniej,nie otwierane.Dziś pewnie solidnie porównałbym ceny drewna i pcv.Przy niewielkiej różnicy,kupiłbym drewniane. Parę miesięcy po zamontowaniu drzwi tarasowych,muszę napisac,ze jestem umiarkowanie zadowolony.Sąsiad obok ma takie jaki mnie się marzyły,teraz narzeka na niestabilność podczas silnego wiatru,a takie potrafią u mnie wiać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 07.12.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Odbyliśmy dzis rajd po sklepach z oknami i okazuje się że żadna z tych firm nie produkuje tak małych okrągłych okien. Minimum otworu okiennego to 85-90 cm Za takie okna od 425 do ..1100 za sztukę Albo bedziemy kuć albo kupimy te dwa drewniane. Ciekawe ile kosztują ? Fajnie wyglądają okna Oknoplastu na najnowszym profilu platinium. Oczywiście to najdrozsza opcja stworzone przez włoskiego stylistę więc ..może bedą pasować do Verony Złoty dąb albo orzech. Prośba do szczęśliwych posiadaczy zamontowanych okien o wrzucenie fotek ale żeby bez taśm ochronnych były Z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 21.12.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH VERONY NIECH KOLEJNE ŚWIĘTA BĘDĄ JUZ W NOWYCH DOMACH PRZY KOMINKU http://images34.fotosik.pl/84/415cae4625451e5a.jpg Aha i wrzućcie proszę fotki z zamontowanymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts