Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 454
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wszystko fajnie ale:

na parterze polokragla sciana - nie wiem po co? :-? nie ma ta "polokraglosc" zadnego uzasadnienia ... i nie nawiazuje kompletnie do niczego w bryle budynku.... hmmm to mialo pewnie byc oryginalne? :wink:

no chyba zeby trudniej bylo ja wymurowac a potem polozyc podloge czy listwy.... a raczej dlatego ze sie "tak akurat narysowało i fajnie wyglada" :lol: " ok - kwestia gustu - moze sie podobac moze sie nie podobac ...,

przy okazji - wiatrolap wielkosci budki telefonicznej z zaprojektowana tam szafa wnekowa i wejsciem z garazu (juz widze sierczystego dubla tymi drzwiami w wypieta czesc ciala jakiegos domownika ktory akurat zdejmowal w buty.... :lol: :lol: :lol: )- wzbudza we mnie lekki niepokoj o przyszlych mieszkancow ;)

tym bardziej tego nie rozumiem bo z garazu mozna wysc i przez pom gospodarcze i przez wiarolap (co przy jego wielkosci jest bez sensu ) po co 2 wyjscia z garazu - :o - to juz pytanie do autora :lol:

http://www.krajobrazy.com.pl/domki/verona/verona_rzut1b.gif

nooo ale tu na poddaszu... :lol: nie wiem jak długo projektant myslal nad tym rozwiazaniem :lol: :lol: :lol: (zaznaczone na niebiesko) uchhh ... ale jest siarczyste :wink: :lol:

"genialnosc" i "praktycznosc" rozwiazania tego "zakamarka" pod skosem powalila mnie (wszak pociagniecie pok 17 do konca bylo by zbyt oczywiste i banalne :lol: :lol: :lol: , co z tego ze najlogiczniejsze? :wink: ) , podobnie jak widze rozwiazano pom nr 14 (czemu nie pociagnieto w lewo pom 15 - pozostanie tajemnica (bo teraz to sie nawet na garderobe nie nadaje ) :wink:

no i na koniec - cudny słup (? :o ) w pom.17 porażajacy finezja :wink: :lol:

http://images4.fotosik.pl/39/e0866bac5a2636b1.jpg

aha...a pozatym to ok - fajny projekt :wink: :D :lol:

a tak serio...-- szkolne , wrecz smieszne bledy :-? :D - na szczescie łatwe do naprostowania przy adaptacji :wink:

ale cala bryła ciekawa - i przy niewielkich przerobkach - calkiem nieglupi projekt moze byc ;)

jeszcze widze pare :-? moze nie bledow ale...denerwujacych drobiazgow....

- ale juz nie chce sie znęcac :wink:

aha - wycofuje sie z krytyki slupa w 17 :wink: - bo to jakis stryszek - wiec sie nie czepiam :wink: (choc uzasadnienia konstrukcyjnego pewnie nie ma...)

.

Witam. Wielkie dzięki za tak gruntowną analizę VERONY :).

Jeżeli chodzi o projekt to spodobała nam się (mnie i żonie....oczywiście w odwrotnej kolejności :wink: ) bryła. Co do półokrągłości....chyba zostanie :D......znikną na pewno jedne drzwi od garażu.....a jeżeli chodzi o ścianki na górze to zmiany nastąpią w praniu (tzn. jak będzie strop i dach). Zielonooka - mam do Ciebie prośbę.....jeżeli to nie kłopot to chętnie bym przeczytał o tych denerwujących drobiazgach.

Pozdrawiam miło

My również kupiliśmy ten projekt (w wersji lustrzanej). Jako jeden z niewielu oferuje 2 dodatkowe pokoje na dole nie mówiąc o garderobie i spiżarce przy w sumie akceptowalnej powierzchni 160 m kw. Co do "półokrągłości" - jest naprawdę oryginalna i bardzo ładnie komponuje się z sylwetką domu i tarasem od południa (mój kolega plastyk również to potwierdza) Nie uwierzę że nie jest przeszkodą nie do pokonania przy murowaniu czy podłodze :-)

Odpowiadając na pytanie Z. południe mamy od storny tarasu przy półogrągłym zakończeniu jak na widoku 2 w poniższym linku: javascript:displayWindow('projekt_odbicie.php?id=194&nazwa_projektu=VERONA','635','510')

Co do góry - faktycznie zaaranzowana jest niezbyt dobrze - ale zmienimy to trochę. Zastanawiamy sie równiez nad podniesieniem dachu do góry. Jedne drzwi z garażu do zamurowania.

Również będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi przed rozpoczęciem budowy.

• 4 weeks później...

hhhhhhhmm narazie walczymy z geodetą. :evil: .........powoli się rozglądamy za ekipą budowlaną, więc kosztorys może będzie wkrótce...o ile uda nam się załtwić sprawę papierkową może w tym roku uda nam się zrobić fundamenty. A na wiosnę ruszymy pełną parą (o ile wszyscy murarze nie wyjadą za granicę :lol: )

PS W jakich okolicach (województwie) budujecie Veronę?

• 2 weeks później...