MAREKKASIA 17.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 No cóż - południo-wschodnia Polska to "zagłębie" produkcji pustaków ceramicznych, cegielnia na cegielni. Tak więc - tradycja po pierwsze. Po drugie nasz generalny wykonawca bardzo poleca (pewnie z wygody rzeczywiście podobno łatwo się z tego buduje - łatwo zatuszować niedorobki ) Wreszcie po trzecie cena - chyba jednak najtaniej. I jeszcze czemu nie: * porotherm - jednowarstwowa sciana bez ocieplenia za gruba - musiałbym robić szerszy fundament; z ociepleniem nie ma sensu ekonomicznego; oddychanie ścian to bzdura: 97% pary idzie przez wentylację; nie przekonuje mnie też brak spoin pionowych- jak będzie uszkodzony to co wtedy? - jednak co zaprawa to zaprawa * beton komórkowy - w ostateczności mógłby być - ale jednak co ceramika to ceramika * inne - silka, keramzyt - nie widziałem tych materiałow na oczy i chyba nie są za tanie. Wszytsko jeszcze zalezy od aktualnych cen jakie będą na zimę bo wtedy kupię materiał. Temat jest ciekawy. Może pozostali cos dorzucą? Pozdr MiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 24.10.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jak to kto tutaj słusznie zauwazył strasznie zarobiony jestem więc z tš wizualizacja mi idzie rednio (żona jš teraz przejeła więc może..). Oczywicie to nie będzie wizualizacja Verony tylko czego naszego co powstanie na tym projekcie. Oto kilka rzutów: http://prones.pl/dzialka/render/ogrod.jpg http://prones.pl/dzialka/render/tyl2.jpg http://prones.pl/dzialka/render/srodek1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 26.10.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 O jasny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.11.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Cześć , faktycznie Kasiu i Marku mój projekt jest szalenie podobny do waszego ale dopiero po moich przeróbkach , prześlę wam zdjęcia jeśli chcecie bardziej szczegółowe. Moj dach ma 30 st, na dole mam 3 pokoje-sypialnie , , pierwsza od strony kotlowni jest zmniejszona, a kotlownia przeniesiona została do garażu , ktory został przesuniety do przodu o 2,5m. w miejscu kotlowni orginalnej jest łazienka z oknem, schody mam okrągłe- popatrzcie w grupe lubuska tam sa zdjecia, w lini srodkowej domu od wejscia idąc mam łazienkę dla gości- bez okna, pralnie i garderobę.jak cos chcecie wiedziec to pytajcie. okien dachowych mam 5 i wyłazDach pow. 340m2, na gorze mam duzy jeden pokój i schowek nad garażem- może suszarnia. rzeczywiscie szalenie podobny dom. Mysle ,że spokojnie mozecie podnieśc o 2 pustaki- i zrobic sciane kolankową- mi zależało na pokoju jednym na górze i tak bede miała.Przestrzeń u góry jest bardzo duża przynajmniej u mnie- ok 50m2 do pełnego wykorzystania.Zmienilam więżbe pod dachowke ceramiczną, -robena. Własnie zaczeli chłopaki ja kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 02.11.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Acca5 - dzieki za odpowiedź. Oczywiście prosimy o zdjęcia głównie wnętrza jeśli można prosić (szczególnie widok od strony salonu na kuchnię) gdyż prawdopodobnie zmienimy położenie spiżarni i bedzie tak jak u Ciebie.PozdrMiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 04.11.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja też dołączam się do prośby o zdjęcia. A tak wogule to musze już chyba zabrać się za szukanie ekipy budowlanej (chcemy zacząć budowę na jesień przyszłego roku) więc jak ktoś może polecić jakąś dobra z okolic krakowa to był bym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.11.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Coś cichutko na forum....załączamy dziś modyfikację Veronki i czekamy na opinię. Fajnie to wyglada na rysunku ciekawe jak bedzie w rzeczywistości. http://images1.fotosik.pl/261/b0c8700260fcaf6a.jpgA oto kilka wyjaśnień:1. W miejsce WC przeniesiono spiżarkę2. Wc wyodrębniono kosztem łazienki i kotłowni; w łazience zostało przesunięte okienko oraz ścianka aby kotłownia była większa3. Zmiany w kuchni, chyba nie trzeba opisywać chcieliśmy powiększyc salon tzn aby jadalnia była większa. Ścianka oddzielająca kuchnię od jadalni ma być częściowo zabudowana do wysokości 1,2, natomiast ścianka (ta o dł 1,0) będzie pełna albo z dziurami coś w takim stylu jak w załączonej fotce.http://images1.fotosik.pl/261/00df2fe6c36b63db.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 04.12.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ma ktoś może kosztorys dla banku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 19.12.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 witam wczoraj stałem się posiadaczem projektu Verona budowę rozpoczynam na wiosnę 2007 w projekcie nie przewuduję znaczących zmian: 1. dodatkowe okna 2. bez owalnej ściany i to właściwie tyle budować zamierzam z ytong 36 lub 40 (bez ekip tzn, ja z bratem i ojcem, który jest kierownikiem budowy) oczywiście poza ojcem nikt nigdy niczego nie budował ale damy rade, wybudujemy sie w jeden sezon bo mamy czas, chęci i kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 19.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 p.s. ile planujecie wydać na budowę verony???????? ja chciełbym się zmieścić w 350 tysi pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 19.12.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam! Jestem początkujący i zielony.Po obejrzeniu wielu projektów wybrałem "Veronę" i chcę go kupić, dlatego mam pytanie: Jle zapłacę za stan surowy otwarty-do zawieszenia wiechy na dachu? Interesują mnie dwie ceny:a)- cena za robociznę /np.kondygnacje/b)- ceny za materiał. oraz całkowity koszt budowy na dzień dzisiejszy. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 20.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 do projektu jest dołączony orientacyjny kosztorys: cena netto z robocizną wycenioną na około 40000 wynosi 151000. ale ja osobiście uważam że jest mocno zaniżona.W swoim budżecie budowlanym zakładam stan surowy zamknięty do 180 000 z tym że do stropu buduję sam, ekipy wchodzą dopiero od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 21.12.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Witam- dzięki za odpowiedz. Proszę o więcej uwag i spostrzeżeń dotyczących " WERONY " / plusy i minusy. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 24.12.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM, BY WSZYSTKIE DNI W ROKU BYŁY TAK PIĘKNE I SZCZĘŚLIWE JAK TEN JEDEN WIGILIJNY WIECZÓR. BY SPEŁNIAŁY SIĘ ŚWIĄTECZNE ŻYCZENIA TE ŁATWE I TRUDNE DO SPEŁNIENIA TE DUŻE I TE MAŁE TE MÓWIONE GŁOŚNO I TE, O KTÓRYCH NIE MÓWI SIE WCALE BY SPEŁNIAŁY SIĘ KROK PO KROKU, KAŻDEGO DNIA NOWEGO ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 27.12.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam -podnoszę wątek. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 28.12.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Dezerter - niestety nie mamy takiego kosztorysu oficjalnego - ale z tego co wiem wystarczy napisać orientacyjne ceny np z kosztorysu w projekcie i dać do podbicia komuś z uprawieniami. Gołąb - jeśli chodzi o koszty to mogę podać koszt robocizny stanu surowego ale na maila. Co do spostrzeżen to pisalismy trochę o tym wcześniej. Dla nas domek jest o tyle dobry że wystarczy zrobić sam dół i można spokojnie mieszkać. PS Rozglądam sie za oknami dachowymi i pustakami. Maxy ostatnio widziałem po 2 złocisze w promocji. Może w lutym bedzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 29.12.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam! Do " MARKA & KASI " Dzięki za odpowiedż. Proszę o podanie kosztów robocizny stanu surowego,jesli można z rozłożeniem na poszczególne etapy /mało kasy/.Dane proszę przesłać na " prywatną wiadomość "- PW. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 01.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Witam! Do " Marek & KASIA " Proszę o kosztorys podaję maila: [email protected] Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 01.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Witam! Do " acca 5 " Ja też proszę o zdjęcia - adres maila powyżej w poście. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 02.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam! Do "Dezertera" Proszę o podanie ofert kosztorysowych od ekip budowlanych.Adres e-mail w powyższym poście. Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts