Agduś 04.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://pttk.sltzn.katowice.pl/zd/szyndzielnia.jpg A może coś skromnego i w dobrym guście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://pttk.sltzn.katowice.pl/zd/szyndzielnia.jpg A może coś skromnego i w dobrym guście? Bardzo skromnego Co do reszty zachowam milczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Wbrew pozorom to jest całkiem ładny, stylowy i... zabytkowy budynek. Nie znalazłam po prostu lepszego ujęcia. Konia z rzędem dla tego, kto go rozpozna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Wbrew pozorom to jest całkiem ładny, stylowy i... zabytkowy budynek. Nie znalazłam po prostu lepszego ujęcia. Konia z rzędem dla tego, kto go rozpozna! Przepraszam, ale faktycznie zdjęcie małe i chyba jednak jestem zmęczona. Nie wiem co to, ale kojarzy mi się z Panem Wołodyjowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.11.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 PUDŁO!Czekam dalej i już szukam konia z rzędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.11.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 PUDŁO! Czekam dalej i już szukam konia z rzędem. a czy to nie jest schronisko w Chochołowskiej?? coś mi się tak kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 04.11.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Albo jakieś inne schronisko Wiem, Kolejka na Szyndzielnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Albo jakieś inne schronisko Wiem, Kolejka na Szyndzielnię http://www.okonie.horsesport.pl/karo5.jpg Brawo! To, oczywiście, nie kolejka - wagoniki wyglądają nieco inaczej i są ździebko mniejsze, ale schronisko na Szyndzielni. Za poprawną lokalizację - obiecany koń z rzędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.11.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Cholerka spóźniłam się ... konkurs rozstrzygnięto Kasia gratki ... Agduś ta pierwsza fotka najbardziej mi leży http://www.hsdevelopment.pl/img/polczyn-med-01.jpg Myślałam, żeby w taki właśnie sposób położyć kamień i drewno...z tym, że u mnie z przodu domu jest kurnik i nie wiem jak to się będzie miało do całości Dziewczyny co sądzicie o tym kamieniu?? Tylko szczerze ... http://images30.fotosik.pl/105/838ddba8c1800cd4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Sam kamień bardzo ładny, ale dom "zimny". Gdyby dodać tu trochę drewna, rozbić wielkie kamienne płaszczyzny, dopieścić jakimiś szczegółami (może okiennice?) mogłoby wyjść cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 http://www.man.pl/~lowell/szyndzielnia3/11_mini.jpgDla Brazy - inne ujęcie schroniska na Szyndzielni. Ech, to były czasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 http://images23.fotosik.pl/107/ccb1c3ee9eada5fa.jpgDawniej dach był kryty gontem - wtedy wyglądało pięknie. PO pożarze, chyba koło 1985 roku, odbudowali i pokryli blachą. A ja jeszcze pamiętam zapas gontu poukładany z tyłu za schroniskiem i nasze zabawy, kiedy budowaliśmy z tych desek sklejanych śniegiem jakieś różne rzeczy.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 PS. Czy ktoś mi powei, jak zmniejszyć to zdjęcie? Bo, jeżeli nie, to je wyrzucę - za bardzo rozciaga stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Agduś nie rozciąga, jest duże i wszystko fajnie widać, mi osobiście nie przeszkadza. Ale ostatnie zdanie należy do Moniki. Nigdy nie byłam w schronisku na Szyndzielni Kamień jest świetny i całkowicie zgadzam się z Agduś - wystarczy dodać drewniane elementy a wyjdzie cacuszko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 monia ten kamien bardzo mi sie podoba jak znajde cos ciekawego to ci podrzuce p.s. czekam na priva do Bogdana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Agduś nie rozciąga, jest duże i wszystko fajnie widać, mi osobiście nie przeszkadza. Ale ostatnie zdanie należy do Moniki. Nigdy nie byłam w schronisku na Szyndzielni Kamień jest świetny i całkowicie zgadzam się z Agduś - wystarczy dodać drewniane elementy a wyjdzie cacuszko! Czekam na zdanie Moniki Żałuj, że tam nie byłaś w dzieciństwie. Teraz nie docenisz już faktu, że schronisko jest jak labirynt, idealne do zabawy w chowanego albo w ganianego, bo można biegać dookoła przez górną i dolną jadalnię, że po drewnianych schodach między jadalniami świetnie zjeżdża się na tyłku, podobnie po kamiennej szerokiej poręczy schodów na samym dole (do czasu, kiedy oboje z bratem wróciliśmy do pokoju bez spodni na tyłkach - wyrazy dezaprobaty rodziców były dotkliwe), że niedaleko schroniska są skałki - idealne do trenowania wspinaczki bez zabezpieczeń, że lizaki w kształcie serduszka kosztowały tylko 1 zł, że... No po prostu było tam cudownie! Miło mi, że się zgadzasz z moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 05.11.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam! Ja tutaj z rewizytą. Co prawda po długim czasie, ale zajrzałam ( odwiedziłaś mój dziennik 30 sierpnia). Twój dom będzie bardzo ciekawy, połączenia kamienia i drewna plus dobrze dobrana dachówka da na pewno świetny efekt. Zastanawiam się tylko, że może gont pasował by bardziej do kamienia? Ale z pewnością coś ciekawego znajdziesz. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.11.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Agduś nie rozciąga, jest duże i wszystko fajnie widać, mi osobiście nie przeszkadza. Ale ostatnie zdanie należy do Moniki. Nigdy nie byłam w schronisku na Szyndzielni Kamień jest świetny i całkowicie zgadzam się z Agduś - wystarczy dodać drewniane elementy a wyjdzie cacuszko! Czekam na zdanie Moniki Żałuj, że tam nie byłaś w dzieciństwie. Teraz nie docenisz już faktu, że schronisko jest jak labirynt, idealne do zabawy w chowanego albo w ganianego, bo można biegać dookoła przez górną i dolną jadalnię, że po drewnianych schodach między jadalniami świetnie zjeżdża się na tyłku, podobnie po kamiennej szerokiej poręczy schodów na samym dole (do czasu, kiedy oboje z bratem wróciliśmy do pokoju bez spodni na tyłkach - wyrazy dezaprobaty rodziców były dotkliwe), że niedaleko schroniska są skałki - idealne do trenowania wspinaczki bez zabezpieczeń, że lizaki w kształcie serduszka kosztowały tylko 1 zł, że... No po prostu było tam cudownie! Miło mi, że się zgadzasz z moim skromnym zdaniem Sie nie doczekałaś .... Może trochę zołzowato wyglądam , ale generalnie mało problemowa jestem a oprócz chamstwa, głupoty i lekkomyślności niewiele rzeczy mi przeszkadza No i baaaardzo cieszą mnie Wasze wpisy Agduś te wspomnienia są bezcenne ....ależ się rozmarzyłam Na Szyndzielni byłam tylko raz, ale bardzo miło to wspominam ...zwłaszcza, że byłam tam z paczką znajomych w czasach wczesnolicealnych ... Co do kamienia, to w wersji przedstawionej na fotce jest rzeczywiście dość "zimny", ale to jedyne zdjęcie, na którym jest TEN właśnie kamień ... cieszę się, że Wam się podoba ...razem może coś z tego stworzymy ... Frosch spokojnie ...wszystko w swoim czasie wszelkie ciekawostki mile widziane Do_rota witam serdecznie Chciałabym, żeby było tak jak mówisz ...czy będzie ciekawie? ...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.11.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Moi rodzice znali się z ówczesnym ajentem schroniska (nie tylko tego zresztą, bo mieli kilka takich znajomości), panem Cześkiem. Bywaliśmy na Szyndzielni w różnych porach roku. Z pobliską (choć nie tak bliską jak Klimczok) Błatnią moje losy są ściśle związane. Tak ściśle, jak tylko mogłyby być (kto zgadnie?). Ech, to były stare, dobre czasy, kiedy koszt noclegów w schroniskach nie rujnował budżetu naszej rodziny. W dodatku na Szyndzielni warunki były wręcz luksusowe (miarą luksusu była dostępność ciepłej wody, prysznice w łazienkach i znośna temperatura w pokojach zimą). Nawet pewien pobyt w czasach mocnokryzysowych, kiedy jedynymi produktami spożywczymi, które kierownikowi udało się zdobyć były ziemniaki w proszku (wyjątkowe świństwo!!!) i... jajka, mile wspominam (jajko w szklance, jajko sadzone, jajecznica, omlet, jajko na twardo, na miękko...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.11.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 http://bi.gazeta.pl/im/0/4485/z4485480N.jpg http://img418.imageshack.us/img418/3330/6wp8.jpgJak Ci się podoba taki sposób układania kamienia?Oczywiście deski zamiast tych pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts