Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

właśnie skończyłem tynkowanie domu w/w produktem. Miałem ekipę, która pracowała bardzo wydajnie i z tego względu zostały mi trzy nienaruszone wiadra (wystarczy na pokrycie 35-40m2).

Szczegóły tutaj:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1051134351

Może ktoś planuje otynkować sobie jakiś budyneczek gospodarczy...

ile obecnie w Gdansku (lub okolicach) trzeba zapłacić za tonę cementu?

Cement na składach budowlanych kosztuje ok 400-420 brutto za tonę z transportem. Paleta - 1,4t płacę prawie 600 brutto z dostawą.

W castoramie była promocja chyba za 340 za tonę a w leroi merlin jeszcze mniej ale to z miesiąc czy dwa temu.

To jest wycena materialow na fundamenty mojego wykonawcy (on dostarczy materialy) wiec prosze o wasz opinie .Woj Pomorskie....dziekuje

Lawy

beton B20 -7,5m3x230zl=1725zl dobra cena

suchy beton -2,20m3x200zl=440zl

deski 0,5m3 300zl można taniej - jerpol gdynia chwaszczyńska 427 brutto za m3

bloczki 850szt x 4zl =3400zl bardzo drogo trans-mat małkowo z dostawą b20 2,70 netto szt b15 chyba 2,30 dobre proste i mocne bloczki

cement 20 workow =240zl 480 za tonę to drogo normalna cena to 420 brutto

piasek do zasypania 72m3 =7 wywrotek x 350zl=2450zl ja płaciłem za wywrotkę coś koło 270 zł, żwir do murowania 0,3 - 350 zł

Stal

fi 12 16szt x 32 zl =512 czyli płacisz 2900 za tonę , można taniej np 2600 brutto ale przy takiej ilości jaką potrzebujesz szkoda zachodu

fi 6 26 szt =?

styropian 2,3 m ,kleje 4 worki,dysporolit 40 litrow=razem 600zl sprawdź co to za styropian, czy to się nadaje na fundament, dysperbit najtaniej znalazłem 48 zł za 20 kg w gs chwaszczyno, gs żukowo lub gs banino

koparka 100zl/h koparkę dostaniesz za 85zł

taras za domem 2500 zl

razem okolo 13200

prosze o opinie tej wyceny

i podajcie tanie hurtownie w okolicach redy wejherowa pucka i gdyni ....dziekuje

Moje ceny są z Gdańska, okolice Osowej

Cześć. Wczoraj po 9 miesiącach od złożenia wniosku dostaliśmy pozwolenie na budowę :)

Teraz aby rozpocząć budowę trzeba złożyć wniosek o chęci rozpoczęcia budowy, do czego potrzebny nam jest już kierownik budowy, macie może kogoś z okolicy kto mógłby doglądać rzetelnie budowy, i kogo nie będzie trzeba gonić, no i oczywiście za rozsądne pieniądze. A i jeszcze jedno, może wie ktoś ile wcześniej w powiecie Wejherowskim należy złożyć wniosek o planowanym rozpoczęciu robót budowlanych? Pani Architekt powiedziała że miesiąc, a na pozwoleniu w pouczeniu wpisane mam że conajmniej 7 dni przed rozpoczęciem.

Witam,

właśnie skończyłem tynkowanie domu w/w produktem. Miałem ekipę, która pracowała bardzo wydajnie i z tego względu zostały mi trzy nienaruszone wiadra (wystarczy na pokrycie 35-40m2).

Szczegóły tutaj:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1051134351

Może ktoś planuje otynkować sobie jakiś budyneczek gospodarczy...

Witam. A czy mógłbyś polecić ekipę tynkarską? Jestem na etapie wykonania elewacji też tynkiem silikonowym Webera - niestety inny kolor.

Pozdrawiam.

Witam

bardzo poszukuje kogos kto wybudowal Rozete w okolicach Trojmiasta,

chodzi mi glownie o kwestie strefy sniegu i wiatru , arch mi odradza ten projekt bo moze dwa razy tyle kosztowac przeprojektowanie tego wszystkiego .

Nie mam sily juz szukac nowych projektow ,

mam cicha nadzieje ze ktos da znac ...............

Witam

Poszukuje wykonawcy/firmy do wykonania podbitki dachowej w okolicy Wejherowa.

Bylbym wdzieczny za polecenie kogos naprawde rzetelnego.

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

...podbijam i mam kolejną prośbę :-)

...chodzi o stolarza lub firmę do wykonania schodów na konstrukcji samonośnej-ażurowej(elementy ze stali nierdzewnej) wraz z balustradami.

Jest ktoś kogo moglibyście polecić z czystym sumieniem?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam