Toffi 07.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 a propo produktów na podłogi "made in china", spotałem się już z tymi wyrobami jako ciekawostka i powiem że wyglądały całkiem przyzwoicie, najbardziej jednak byłem zaszokowany jak dowiedziałem się że faktura słoja na deskach jest wytłaczana ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.04.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 WItam! Mam podloge z barlinka (buk naturalny) ponad 100m2 (cale poddasze). Nie bylo problemow z polozeniem (system click bezklejowy), listwy przyscienne drewniane tez barlinka. Na razie nie narzekam (uzytkuje pol roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 11.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 maciek mzm ,a ile kosztowal metr kwadratowy tych desek?I ktory gatunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 11.04.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 maciek mzm ,a ile kosztowal metr kwadratowy tych desek?I ktory gatunek? Cos okolo 85 zlotych, gatunek pierwszy lecz najnizszy rodzaj (to znaczy ze klepki byly w roznych kolorach o roznej dlugosci). Dlugosc panelu 2,20 chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena maciek 13.04.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, my również postawiliśmy na jakość i zamiast paneli położyliśmy Deskę z Barlinka i ... po miesiącu juz ja zareklamowaliśmy!!! . Przy myciu mopem przy większym nacisku zrobiła się dziura . Poza tym powstają odpryski na krawędziach. Rzeczoznawca stwierdził, że w miejscu gdzie powsała dziura nie było drewna tylko szpachla . Dostaliśmy rekompensatę z Barlinka. Nigdy więcej nie kupię nic z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mila-m 21.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam!Jestem na forum po raz pierwszy więc wszystkich pozdrawiam i błagam o pomoc a raczej radę!Nie wiem na co się zdecydować na parkiet czy deskę barlinecką a może na glazurę? Chodzi o podłogę w aneksie kuchennym. Nie wiem czy w części kuchennej zrobić płytki i zrobić nimi przejście przez salon do przedpokoju,a w części pokoju położyć parkiet lub deskę, czy na całości położyć płytki?????Podobno jak są same płytki to jest zimna podłoga!!!No i dylemat czy barlinek czy parkiet???Napewno nie zwykłe panele bo teraz mam i nie jestem zadowolona.Błagam o radę bo już niedługo muszę zgłosić jakie mają zrobić wylewki,tzn. pod co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 21.04.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam! Błagam o radę bo już niedługo muszę zgłosić jakie mają zrobić wylewki,tzn. pod co! Witam! Ja mam w jadalni, kuchni i salonie plytki. Zlozylo sie na to kilka czynnikow: 1.W kuchni zawsze cos sie rozleje, opryska, tluszcz itp. dlatego plytki 2. Czesto cos w kuchni spada, plytki zdecydowanie twardsze. 2. Jadalnia i salon - wejscie z domu mam do jadalni a z ogordu do salonu. Biorac pod uwage piasek zdecydowanie wybralem plytki. Rzadko chodze po domu boso wiec mi nie przeszkadza ze plytki sa chlodniejsze. Nie mam podlogowki, jesli chcesz miec cieplutko zrob podlogowke i plytki Deske Barlinecka mam na calym poddaszu, wiadomo chodza tam tylko domownicy i to w kapciach wiec tak latwo sie nie zniszczy, nie zarysuje itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mila-m 21.04.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś cenne uwagi odnośnie podłóg to proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Odradzam deskę barlinecką. Cokolwiek na nią nie spadnie zostawia dziurę. Szczególnie nie polecam przy małych dzieciach. Dużo lepiej "sprawuje" się podłoga ze zwykłych paneli. Radzę, dobrze się zastanów zanim wymienisz parkiet na deskę barlinecką. Popieram, U nas w desce porobiły się wgłębienia od krzesełka obrotowego i fotelika dla dziecka (bo tez na kółkach). W domu będzie pewnie parkiet, nie taki z górnej półki, ale można kupić II klasę za 35zł/m2, a wygląd i trwałość sprawdzone. No dobrze ale jaki rodzaj drewna macie na tych podłogach. Jest przeciez róznica w twardości pomiędzy np. czereśnią a jatobą. Czereśnia jest bardzo miękka i nie dziwiłabym się gdyby w niej powstały zarysowania czy wgłębienia od kółek krzesełkowych. Więc piszcie jakie drewno odradzacie z barlinka a nie ogolnie barlinek. Tak na marginesie - zastanawialismy sie tez nad barlinkiem ale zaden kolor od nich nam nie odpowiada Chcielibysmy jakis posredni pomiedzy merbau a czeresnia Nie za ciemny nie za jasny. DO tego niektore drzewa zmieniaja kolor po jakims czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 WItam! Mam podloge z barlinka (buk naturalny) ponad 100m2 (cale poddasze). Nie bylo problemow z polozeniem (system click bezklejowy), listwy przyscienne drewniane tez barlinka. Na razie nie narzekam (uzytkuje pol roku). O a mi sie podoba buk parzony. Masz moze zdjecia swojej podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.04.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 A ja ostatnio w markecie widziałam deskę bambusową. Miała ciekawą fakturę i wyglądała na porządnie wykonaną, poza tym podobno jest to bardzo twarde drewno. Cena nieco poniżej 100 pln. Moje wątpliwości to made in China. Co o tym sądzicie? Tak deska babmusowa jest ekstra. Ma dwa kolory - jasniutki i troszke ciemniejszy ( cos jak buk parzony z barlinka). Ma ktos bambus polozony ???? jesli tak to prosze baardzo o zdjecia i opinię - powaznie sie nad ta deska zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 25.04.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 O a mi sie podoba buk parzony. Masz moze zdjecia swojej podłogi? Prosze bardzo: http://img127.imageshack.us/img127/3466/imga01525hl.jpg A tu w odbiciu lustrzanym: http://img247.imageshack.us/img247/6285/imga02657ur.jpg Jak chcesz wiecej to powiedz zrobie zdjecia w zblizeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.08.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Podzielcie sie uzytkownicy swoimi spostzezeniami z uzytkowania deski barlineckiej. Dlaczego tak dlaczego nie? Zalozylibyście jeszcze raz taką deske? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.08.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Moja przyjaciółka po 4 latach właśnie ją zrywa. Żadnych psów, kotów, 2 dorosłych dzieci........ cóż.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 09.08.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Miałem jedną z pierwszych koszmar deska fajna ale mięka i lakier słaby Teraz może jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.08.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Nie straszcie Mam deskę w 2 sypialniach. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że ze względu na mało intensywne użytkowanie, nie zniszczy się tak szybko. Poza tym, deskę można przecież wycyklinować w razie zniszczenia............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 09.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Podzielcie sie uzytkownicy swoimi spostzezeniami z uzytkowania deski barlineckiej. Dlaczego tak dlaczego nie? Zalozylibyście jeszcze raz taką deske? Dlaczego? W mojej kuchni leży deska barlinecka jesion standart. Czy jestem zadowolony? hmmm... muszę być. Co najbardziej w podłodze mi odpowiada? Większość zabrudzeń schodzi samą wodą. Co najbardziej mnie wkurza? Uginanie/wybrzuszanie podłogi. Czy położyłbym deskę jeszcze raz? W kuchni nigdy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.08.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 No, niestety raczej bym nie polecała. Mam deskę b. - akację - to jest twarde drewno, ale cóż kiedy lakier rysuje się strasznie. 7 warstw, utwardzanego promieniami UV Leży od pół roku i już w pierwszym tygodniu była porysowana stojakiem od choinki. Meble wszystkie podklejone filcem, ale stolika na kółkach nie dało się podkleić, więc go nosimy zamiast wozić, bo rysuje Ładnie wygląda, łatwo utrzymać ją w czystości, ale rysuje ją nawet odkurzacz. Poza tym w odległości ok 50 cm od kominka chyba klej się rozsechł, bo to, co jest na wierzchu odpadło - kilka klepek - najpierw się wybrzuszyło, a potem odpadło, a ten spód z iglastego został . Może to nasza wina, bo daliśmy za mało gresu przy kominku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 10.08.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 my użytkujemy deskę od 2 miesięcy (grab - 150 m2) i jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. Jednak od początku zachowujemy ostrożność, mamy podklejone meble. Trzeba uważać, żeby nic nie spadło na podłogę. Tak więc kupując barlinka nastawić się trzeba na przezorność Za to te niedogności rekompnesuje strona wizualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 10.08.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 my użytkujemy deskę od 2 miesięcy (grab - 150 m2) i jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. Jednak od początku zachowujemy ostrożność, mamy podklejone meble. Trzeba uważać, żeby nic nie spadło na podłogę. Tak więc kupując barlinka nastawić się trzeba na przezorność Za to te niedogności rekompnesuje strona wizualna To istny koszmar przed oczami mi sie rysuje. Widze ze wiecej z tym problemu niz pozytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts