sheila 30.01.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 W moim mieszkaniu w kamienicy (70 m2, wysokosc: 3,40 m) popsul sie piec dwufunkcyjn (gazowy z iskra elektryczna). Jaki piec kupic, tak zeby nie wydac zbyt duzo pieniedzy (interesuja mnie raczej marki ekonomiczne)? Jak obliczyc potrzebna wydajnosc pieca do ogrzania powierzchni mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 09.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 CześćMam aristona jest OK. Rozważ kupno z zamkniętą komorą spalania, wtedy możesz zrezygnować z obecnego komina (oczywiście będzie potrzebny inny nowy). Pozdrawiam,RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 07.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ja miałem najpierws MORA, który był można powiedzieć cały czas zepsuty (poza krótyki okresem początkowym),Teraz mam Beretta, miałem awarię na gwarancji, ale ponoć serwis twierdzi, że jestem jedynym który miał problemy z Berettą.Teraz zmieniam na Vaillant. Ponoć jest pewniejszy od Beretty, ale zobaczymy.MORA był najtańszyBeretta trochę droższyVaillant - to już całkiem drogi, ale jak zapewniają sprzedawcy jest bezawaryjny. Zobaczymy za 2 lata na ile kłamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 02.06.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 ja co prawda do domku - ok 130 m2 kupuje Immergas kondensat jakies 23 czy 24 kW to ponoc w zupelnosci wystarcza na wode i c.o. - 4 osobowa rodzina nie wiem czy do c.o. tez potrzebujeszhydraulik, ktorego mam w rodzinie ma bardzo dobra opinie o tych piecach - bezawaryjne, latwa obslugadlatego sie zdecydowalam, ze wzgledu na ta dobra opinienie wiem jak dobrac piec, moj maz sie tym zajmowal, ale sprzedawcy doradza - nasz doradzili kupuj bo Immergasy zdrozaly juz raz w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts