Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narodzie do roboty, baby do garów

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pisałam już gdzies, ze uwielbiam posła Piłkę :lol: :lol: :lol: za bajeranckie pomysły :evil: To kolejny po bykowym.

Prawdziwy wizjoner. On czyni nasze zycie lepszym i zdrowym moralnie. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

I tak mniej rewolucyjny niz papa Giertych, który wprost głosił w kampanii prezydenckiej, że zlikwiduje bezrobocie kierując baby do garów. /zwolniłyby miejsca dla ojców rodzin/ Genialne po prostu. Więc i papa.G. w europarlamencie a poseł P. jako prosty poseł musi się jeszcze podciągnąc :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

k@#$%^&$%^#@ :evil: :evil: :evil: :evil: może jeszcze niech mi wybiorą pana z katolickiej rodziny, z którym mam mieć czwórke dzieci. Będę siedzieć w domku, bez możliwości wyrobienia emerytury, a mój "pan" pracujący całe dnie znajdzie sobie np. w biurze laskę, która ma ambicję, która pracuje i coś osiąga. Zostawi mnie i dzieci płacąc ochłapy, a nie alimenty. A ja nie znajdę pracy, bo nigdy nie pracowałam tylko zajmowałam się domem. :evil: :evil: :evil: :evil:

Taki właśnie mam przypadek w dalekiej rodzinie. Kuzynka wyszła za mąż mając 18 lat. Urodziła trójkę dzieci, nigdy nie pracowała. Teraz ma 34 lata. Mąż wyjechał do Aglii i ...tam został. Ona nie może znaleźć pracy, bo nie ma żadnego doświadczenia, ani wykształcenia. Mężuś nieźle się ukrywa, nie płaci alimentów. Napisał jej, że nie chce żyć tutaj w biedzie i woli życie "na zachodzie". Świetne pomysły ma ten nasz po#$%@^# rząd!!!

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3884183.html

jak ktoś potrafi to skomentować używając słów nie dających bana, to bardzo proszę...

W skrytosci ducha kazdy facet by tak chciał ale rzeczywistośc w wielu przypadkach na to niepozwala i kobieta musi iśc do pracy. A najciekawsze że i kobitki tez o tym marzą chociaz czasem tego sobie nie uswiadamiają. :wink: :D Praca wcale nie jest sensem zycia jak twierdzi wielu naganiaczy, praca bywa koniecznościa. Sam osobiście, powiem szczerze, czekam tylko jak uzbieram wystarczająca sume pieniędzy żeby zeć wygodnie do końca życia i przechodze na "emeryturę" na długo przed okresem emerytalnym i moge nawet wychowywać dzieci

jak ktoś potrafi to skomentować używając słów nie dających bana, to bardzo proszę...

W skrytosci ducha kazdy facet by tak chciał ale rzeczywistośc w wielu przypadkach na to niepozwala i kobieta musi iśc do pracy. A najciekawsze że i kobitki tez o tym marzą chociaz czasem tego sobie nie uswiadamiają. :wink: :D i

Jedziesz po bandzie.

:p

A Twoje plany emerytalne są miłe, tylko dla większości ewentualnych poszkodowanych przez Piłkę, równie atrakcyjne jak "niech jedzą ciastka!".

W skrytosci ducha kazdy facet by tak chciał ale rzeczywistośc w wielu przypadkach na to niepozwala i kobieta musi iśc do pracy. A najciekawsze że i kobitki tez o tym marzą chociaz czasem tego sobie nie uswiadamiają. :wink: :D Praca wcale nie jest sensem zycia jak twierdzi wielu naganiaczy, praca bywa koniecznościa. Sam osobiście, powiem szczerze, czekam tylko jak uzbieram wystarczająca sume pieniędzy żeby zeć wygodnie do końca życia i przechodze na "emeryturę" na długo przed okresem emerytalnym i moge nawet wychowywać dzieci

Praca (albo tzw działalność pozadomowa, jak kto woli) nie jest dla mnie sensem życia, ale ją bardzo lubię. Zamknięta w domu bym go rozwaliła :o lub stała się smętną wariatką na prochach. Gdybym miała miliony milionów na koncie, też bym coś robiła, bo lubię i czuję taką potrzebę. Wiem, że to mój szczególny przypadek, ale pocieszam się, że nie tylko ja nie czuję "świetego powołania do jedynie słusznej i bologicznie uwarunkowanej roli społecznej kobiety" I wolałabym SAMA dokonywac wyboru, a nie zostawiać go nawiedzonym piłkogłowym i innym Sobeckim.

Aha - mamy czworo dzieci, i nie chcę, żeby ktos sobie z nich jaja robił przez takie "genialne" pomysły :evil: :evil: :evil: :evil:

Interesuje mnie dzietnosc posła Piłki, ale nie mogę znależc info :cry:

Bo dzietnosć wodzów PiSu znana jest powszechnie 8)

Nie dostaną becikowego ani biletów, taka kara!

No i pływalnia im przepadnie... Biedni oni. Ale jarosław i tak rękę złamał, nie popływa 8)

kto zatrudni mojego pracownika?

nie ma chętnych?

no to zrzucasć się na zasiłek :roll:

Jak przystojny ten pracownik to dawaj go :lol: . Pomozemy, przytulimy.

Ja przynajmniej mam tą czwórkę, może zdrowie moralne mi darują ;)