lewakk 31.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Przede wszystkim chciałbym podziękować AgnieszceKusi za normalność, za po prostu zaproponowanie zmian, czy swoich propozycji, a nie jak niektórzy skierowanie ważnego wątku w kolejną jatkę polityczną... bo nie ważne czy rządzi PIS czy ktoś tam, problem jest chciałbym zdementować 2 rzeczy, wciąć demagogicznie powtarzane nieprawdą jest jakoby rodziny wielodzietne były patologicznymi, patologiczne tak samo zdarzają się rodziny 1 dzietne jak i bezdzietne, wszystkie rodziny które znam a mają ponad 3 dzieci to rodziny z wyboru takiej drogi, są to i biznesmeni i pracownicy i zwykli ludzie .... po prostu tak jak ktoś wybiera drogę kariery i to jego ŚWIĘTE PRAWO i nie chce mieć dzieci, tak ktoś wybiera bycie rodziną wielodzietną (wiele z tych rodzin dodatkowo prowadzi rodziny zastępcze) nie jest normą że ludzie robią dzieci by wziąść 1000 zł, to bzdura, taka sama że znam singla który kradnie by się napić, czy więc można po kilku jednostkowych przypadkach powiedzieć że wszyscy bez rodzin i dzieci kradną??? Ludzie po prostu chcą mieć dzieci, nie dla 1000 zł, ale ten 1000 zł pomaga choćby na zakup wózka...., ale tu PIS zrobiło znacznie za mało, dobrze że PO i LPR przegłosowało drugie becikowe... Lista życzeń potencjalnych matek: -przywrócenie zasiłku porodowego -wyższe becikowe - za tysiąc złotych można kupić co najwyżej wózek - dłuższy urlop macierzyński. Jak można wrócić do pracy, gdy dziecko ma niespełna pół roku??????? -możliwość zatrudnienia po macierzyńskim na część etatu lub możliwość pracy w domu. -wyrównanie pensji w przypadku przejścia na niepełny etat przez okres. np. pół roku lub roku do czasu kiedy dziecko można spokojnie oddać np. do żłobka. Wyrównanie nie z kasy pracodawcy, bo nie chciałby zatrudniać młodych kobiet. -możliwość odliczenia od podatku pieniędzy wpłacanych na żłobek lub przedszkole (to podobno są darmowe instytucje!!!) -dofinansowanie z zakładów pracy raz w roku wyjazdu na urlop rodziny wraz z dziećmi - fundusz socjalny. -zdjęcie vat z ubrań, obuwia, książek, zabawek dla dzieci. Kiedyś wyliczyłam mężowi ile kosztowało nas utrzymanie córki. Nie docierało do niego na co tak szybko rozchodzą się pieniądze. Mała miała wtedy jakieś 7,8 miesięcy. Wprowdzone obiadki, deserki, soczki. Podliczyłam te jedzonka, pieluchy, kremy, chusteczki, lekarstwa. Do tego ubrania, bo to pierwsze dziecko w rodzinie więc nie było po kim "przejąć". Zaznaczam, że ubrania kupowałam (i nadal kupuję) w lumpeksach - nie te, które dotykały ciałka tylko te "wierzchnie". Wyszła kwota ok.600 zł. Od tej pory mąż nie pyta mnie na co rochodzą się pieniądze. Lewakk, nie należymy do ludzi bogatych, ot taka przeciętna średnia. Budujemy się tylko dzięki temu, że dostaliśmy od rodziców działkę i sprzedaliśmy 49m mieszkanie. Co miesiąc przez 30 lat będziemy spłacać ok. 700zł kredytu. Marzy mi się drugie dziecko, ale ne wiem czy będzie nas na nie po protu stać. Zaraz ktoś nazwie mnie materialistką. Niby to racja, ale nie chcę sprowadzać dziecka na świat i nie być w stanie zapewnić mu np. wyjazdu raz w roku na wakacje. Odmawiać kupienia cukierka czy zabawki, bo nie mam w portfelu pieniędzy. Odpowiadam zasiłek porodowy zlikwidowało SLD, podobnie z 26 tygodni na 16 tygodni skróciło SLD, Zasiłek porodowy w potocznej nazwie becikowe przywrócił PIS, podobnie przedłużył urlop macierzyński.... ale poczytaj inne wątki jak "wszyscy" są przeciwko Twoim postulatom w innych dyskusjach...., a ja uważam że obecne becikowe jest za małe (w Niemczech uwaga 20 000 EURO), a urlop macierzyński powinien wrócić do 26 tygodni z jednego powodu DLA DOBRA DZIECKA i nie ma nic ważniejszego!!!!! Często ten 1000 zł wyśmiewają ci którzy nie mają dzieci, bo ich niestać a jednocześnie rovcznie wydają kilkadziesiąt tysięcy na utrzymanie samochodu.... możliwość zatrudnienia na pół etatu, moja żona tak pracuje obecnie, opiekuję się dzieckiem autystycznym z OPS... i słusznie mówisz że pensja powinna być wyrównana!!!!! Odliczanie podatku za złobek, przedszkole, świetny pomysł.... obecnie tylko odliczanie od podatku w zależności od ilości dzieci Zdjęcie VAT, całkowicie TAK!!!!! Propozycje Agnieszki które w pelni popieram, przede wszystkim wskazuje jedno, PIS jako rządzący robi stanowczo za mało, plan PIŁKi to za mało, obecne becikowe, długość urlopu zdecydownaie za małe, co więcej postulowałbym by kobiety które z wyboru wychowują dzieci mialy odkladaną skladkę emerytalną A to że za 20-30 lat może ubędzie polaków 20-30% to nie żart, to fakt i jedyna nadzieja że lukę tą wyrównają ludzie ze wschodu.... p.s. Moją żonę bardzo ucieszyło że moze bedą darmowe dla 4 naszych dzieci wyjścia do kina czy na basen, nawet sobie nie zdajecie że wychodząc w 6 osób na basen jakie to koszty..., prosze się nie śmiać a sammeu spróbować postawić się w tej sytuacji.... p.s.2 ciekawy tekst powtarza się wciąż że pracodawcy nie chcą zatrudniać pań w ciąży, albo że długi urlop macierzyński to problem, gdy fakty temu\przeczą, bo to chorobowe jest największą stratą pracodawców!!! http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&BackToCategory=2&ShowArticleId=29706 p.s. 3 Przestańmy wreszcie banalizowac i wyśmiewać, albo sprowadzać powazny problem demograficzny i socjologiczny do alkoholu, czy niechęci do obecnego rządu, dobrze ze wreszcie ktoś zamiast likwidować zasilki porodowe, skracac urlopy, choc minimalne wprowadza zachęty czy pieniądze dla rodzących (jest plan brzuszkowego... pewnie znów wszyscy wyśmieją)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 31.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Chyba się skuszę na ten tysiąc złotych . I zniżki na basen też by nam się przydały . Ale trzeba się zabrać do roboty, bo wykonaliśmy dopiero 50% planu. Tylko, czy my przy takiej gromadce będziemy mieli czas na kino, teatr, czy pływalnię ? Czy Panowie z PiS mają równie sensowne propozycje dla matek, które wychowują dzieci i jednocześnie pracują? Czy to wg nich już całkowicie zdegenerowana rodzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.01.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Lewakk, ja już się przyzwyczaiłam, że moje posty się nie podobają niektórzy twierdzili, że mnie tu za dużo, niektórzy, że chcę wyłudzić kasą na dofinansowanie do budowy.NIe tylko ja się tu innym nie podobam. Ale to normalne, jest demokracja. Zresztą nudno by było gdyby wszyscy nas lubili, nie? Wracając do tematu- wiem jedno: jeśli w Polsce byłaby inna polityka prorodzinna sama zdecydowałabym się na pewno na więcej niż jedno czy dwoje dzieci. A w tej chwili po prostu mnie na to nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 31.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 te dzieci, za 20 lat wyjadą z Polski i będą utrzymywać ze swoich podatków emerytów Irlandii, Francji, Holandii....... swietna metoda na wypompowanie resztki kasy z pracujących polaków w ojczyźnie To może nas analogicznie będą utrzymywać rzesze młodych zdolnych i chętnych ze Wschodu ? Jak już naszą młodzież państwo swoją przemądrą polityką skutecznie przegoni na Zachód Wiesz, oni tam na wschodzie mają różne problemy, ale głupi nie są. Już teraz omijają Polskę, i dają prosto do starych demokracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 01.02.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 agnieszkakusi u nas NIE MA polityki prorodzinnej.U nas jest praktycznie realizowana polityka antyrodzinna /to co wyżej było pisane: podatki,produkty dla dzieci owatowane jak luksusy,ceny i dostepnosc przedszkoli, dyskryminacja matek na rynku pracy i wiele innych/Polityka prorodzinna jest w Skandynawii, we Francji, ostatnio w Niemczech.U NAS sa durne hasełka polityków formułowane doraźnie pod publiczkę oraz w celach scisle ideologicznych /patrz teksty Sobeckiej o jej wyznacznikach moralnosci rodziny/. Piłka nie ma zadnego planu, on chce zaistniec medialnie a i pewnie wbić się w pamięc pewnym wyborcom: "bo ja chciałem dobrze".Bilety na basen? Prosze bardzo o ile będzie na to kasa ALE juz po np. wprowadzeniu wspólnego rozliczania się z dziecmi, zmniejszeniu vatu na art. dziecięce, stworzeniu lepszego klimatu dla rodzin z dziećmi, pracujacych matek itp.Jakos do tego nikomu z polityków od prawa do lewa sie nie spieszy. Za to mamy zawoalowane kinem :baby do garów i rodzenia a zęby w ściane, głszone przez goscia z jednym dzieckiem i kobitke z 2. Ciekawe ile ma wnucząt pani Sobecka? Na jej www ani słowa. Czyzby jej dorosłe potomstwo nie realizowało misji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dropsiak, no nie ma polityki prorodzinnej, niestety...a wtedy NA PEWNO więcej rodzin decydowałoby się na dzieci - w tym i moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 01.02.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ale najgorsze jest wmawianie ludziom /zgodnie z zasada, ze jakcos się powtórzy tys. razy to...../,ze takie idiotyzmy to własnie jest polityka prorodzinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 no ale co niektórzy nie widzą potrzeby, aby taka polityka prorodzinna w ogóle była potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 01.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 no ale co niektórzy nie widzą potrzeby, aby taka polityka prorodzinna w ogóle była potrzebna. Wiesz, bo jak sie widzi takie cóś co to jest szumnie prorodziną nazywane, to ja sie wcale nie dziwię, że wielu jest przeciw takiej polityce w ogóle. Bo w tym wydaniu to tylko głupie marnotrawienie kasy a nie wspieranie rodzicielstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja tam się na polityce nie znam.., ale znam za to fajna bajkę... Bajka o... Były sobie dwie wróżki. Chodziły po świecie chcąc czynić dobro. Widząc to, Szef wszystkich wróżek, postanowił wziąć ich do swojego stowarzyszenia. Musiały jednak przejść pewna próbę. Każda z nich dostała worek pełen złotych dukatów i zadanie aby jak najlepiej pomoc Rodzinie. Pierwsza wróżka cala szczęśliwa zaraz poleciała do miasta szukać potrzebujących. Druga zaczęła się trochę zastanawiać. Jak ta Druga się zastanawiała ta Pierwsza już odnalazła kilku biednych rodzin i każdej z nich dala kilka dukatów. Rodziny te bardzo ucieszone, zaczęły wszędzie opowiadać o tym dobrym uczynku i wychwalać Pierwsza wróżkę. Pierwsza wróżka zrozumiała, ze robi dobrze i dalej szukała potrzebujących... Jak tylko kogoś odnalazła to od razu dawała kilka dukatów. Druga wróżka, która już trochę wyśmiewano, ze nigdy się do Stowarzyszenia nie dostane, jak już sobie trochę podumała, poszła do miasta także poszukiwać potrzebujących. Ludzie prosili ja o parę dukatów, bo było im ciężko...Ona jednak nie dawała. Wzięła ten worek który dostała i odtworzyła darmową szkole.., aby ludzie mogły się dokształcać co ułatwi im potem znalezienie pracy. Uczyła tez ludzi dużo innych rzeczy, a wszystkie po to aby stali się oni samodzielny i aby jak najlepiej radzili sobie w życiu we wszystkim. Ci którym pomagała Pierwsza wróżka, po pewnym czasie wydali swoje złote pieniążki i dalej były biedny i potrzebowali pomocy. Ci którym pomagała Druga wróżka , dzięki jej pomocy rozwinęły swoje skrzydła i stały się samodzielny. Mało tego, zaczęli w ten sam sposób co im kiedyś pomagano pomagać innym potrzebującym. Obie wróżki pomagały ludziom, obie wydali na to worek dukatów. Jak myślicie która wróżka dostała się do Stowarzyszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Lewakk, ja też jestem mamą czwórki, i mnie propozycja refundacji basenu nie ucieszyła, a rozśmieszyła. I wkurzyła... Piszesz o "planie Piłki" - toż to żenada, nie plan. I cała polityka prorodzinna tzw, która sprowadza się do następujących rzeczy: - populistycznych geścików (a nóż widelec złapią się na to potencjalni niegłosujący wyborcy) - pozorowanych posunięć - głośno w mediach, realna wartość ŻADNA, podkreślam... Poza tym coraz silniejsze wybiegi dążące do utrudnienia kobietom dostępu do rynku pracy (w marzeniach nawiedzonych prawicowców - do wyeliminowania z rynku pracy na rzecz jedynie słusznej roli w kuchni i przy dziecku). Przy okazji cyferki bezrobocia by spadły - same sukcesy Jako ojciec czwórki powinienes miec nieco mniejsze klapki na oczach. Bo wielodzietni to albo patologia, taka fest, albo ciekawi i przedsiębiorczy ludzie. Środek rzadko spotykany... Bo prawicowe oszołomstwo - patrz Piłka i Sobecka - za bardzo liczebnością rodziny się nie może poszczycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 01.02.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Lewakk, ja już się przyzwyczaiłam, że moje posty się nie podobają niektórzy twierdzili, że mnie tu za dużo, niektórzy, że chcę wyłudzić kasą na dofinansowanie do budowy.NIe tylko ja się tu innym nie podobam. Ale to normalne, jest demokracja. Zresztą nudno by było gdyby wszyscy nas lubili, nie? Wracając do tematu- wiem jedno: jeśli w Polsce byłaby inna polityka prorodzinna sama zdecydowałabym się na pewno na więcej niż jedno czy dwoje dzieci. A w tej chwili po prostu mnie na to nie stać. Agnieszka na forum to normalne, jak nie masz identycznego jak wirtualna wiekszość to jesteś wrogiem.... Powiem tylko tyle, mam 4 dzieci, wyobraźcie sobie że też macie, nie jesteśmy żadna patologią, alkoholikami, nie bralem żadnego becikowego.... teraz pomyślcie kilka razy w miesiącu wychodzimy na basen, do kina i wiele innych atrakcji, pomyslcie ile nas to kosztuje, czy gdyby to bylo darmowe to jest to pomoc dla rodzin wielodzietnych czy nie???? Tym bardziej że właśnie daje to pewność że kasa pójdzie na dzieci a nie na alkohol, da pieniądze basenom, kinom vczy innym ośrodkom kultury.... Winą PIS jest to że robi żenująco malo, wysokośc becikowego jest śmieszna, urlop macierzyński jest za krótki, vat na ar., dzieciece żenujący, kobietom które decydują się na wychowanie dzieci a to taki sam wybor jak kariera powinno się przynajmniej emeryturę odkładać bo one pracują ciężej jak faceci, powtarzam w sumie za AgnieszkąKusi bo tak po prostu myśli chyba wiekszośc ludzi, rodzinie trzeba realnie pomóc.... PIS zrobił i robi za mało, plan PIŁKI jest śmiesznie niski, ale, ale to odwrócenie trendu, przypomnijmy SLD zlikwidowało zasiłek porodowy, skróciło urlop macierzyński i dosłownie nie zrobiło nic dla rodzin, chyba zę homoseksualnych....a likwidacji Senatu co obiecali tez nie było, czy te działąnia SLD to zachęta do rodzenia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.02.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ... moje posty się nie podobają niektórzy twierdzili, że mnie tu za dużo, niektórzy, że chcę wyłudzić kasą na dofinansowanie do budowy.NIe tylko ja się tu innym nie podobam. Ale to normalne, jest demokracja. Zresztą nudno by było gdyby wszyscy nas lubili, nie? .... Przecie my Ci to wszystko wybaczamy....w końcu jesteś z TORUNIA. pozdrowienia dla OR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.02.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A ja wiadomości ogladam od połowy ....jak sie polityka kończy to dopiero włączam....takie mam nerwy na tych idiotów którzy plaszczą dupy na stołkach, zbieraja kasę za to plaszczenie i g.ó.wno wiedzą o normalnym zyciu statystycznego Kowalskiego. Banda idiotów i kretynów..... Polska nam się cofa w rozwoju zamiast iśc do przodu za rządów tych imbecyli . Pewnie, mogłabym jeszcze pójśc na kompromis siedzenia w domu i np. rozwinięcia mojego hobby czyli handlowania na allegro .....ale do jasnej cholery niech zmieni się na tyle, żeby mąż zarabiał wystarczająco żeby utrzyamć sam ta rodzinę.... . Nie bede sie nerwować..... nie czytam gazet, nie ogladam Romusia w telewizji bo mi się scyzoryk otwiera....wystarczająco dużo widać na ulicach albo pod kościołami..... żebrzący ludzie o grosze na chleb.....wystarczająco dużo widać na ulicach że jest coraz gorzej..... a te barany nawołują żeby kolejne dzieci rodzić....niech pomogą tym co już są i biedę klepią.....dżizes....nie mogę się nerwować....nie moge się nerwować....lekarz zabronił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ... Nie bede sie nerwować..... nie czytam gazet, nie ogladam Romusia w telewizji bo mi się scyzoryk otwiera.... ....nie mogę się nerwować....nie moge się nerwować....lekarz zabronił . Nie dość że nie lubi zwierząt to jeszcze się denerwuje. A po co. Pośmiać się trzeba i czekać cierpliwie az ponad 50% zmadrzeje i będzie wybierać razem z nami inteligentnie. A do tej pory cierpliwie chodzic na wybory i wybierać dobrych kandydatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Lewakk, ja już się przyzwyczaiłam, że moje posty się nie podobają niektórzy twierdzili, że mnie tu za dużo, niektórzy, że chcę wyłudzić kasą na dofinansowanie do budowy.NIe tylko ja się tu innym nie podobam. Ale to normalne, jest demokracja. Zresztą nudno by było gdyby wszyscy nas lubili, nie? Wracając do tematu- wiem jedno: jeśli w Polsce byłaby inna polityka prorodzinna sama zdecydowałabym się na pewno na więcej niż jedno czy dwoje dzieci. A w tej chwili po prostu mnie na to nie stać. Agnieszka na forum to normalne, jak nie masz identycznego jak wirtualna wiekszość to jesteś wrogiem.... Powiem tylko tyle, mam 4 dzieci, wyobraźcie sobie że też macie, nie jesteśmy żadna patologią, alkoholikami, nie bralem żadnego becikowego.... teraz pomyślcie kilka razy w miesiącu wychodzimy na basen, do kina i wiele innych atrakcji, pomyslcie ile nas to kosztuje, czy gdyby to bylo darmowe to jest to pomoc dla rodzin wielodzietnych czy nie???? Tym bardziej że właśnie daje to pewność że kasa pójdzie na dzieci a nie na alkohol, da pieniądze basenom, kinom vczy innym ośrodkom kultury.... Winą PIS jest to że robi żenująco malo, wysokośc becikowego jest śmieszna, urlop macierzyński jest za krótki, vat na ar., dzieciece żenujący, kobietom które decydują się na wychowanie dzieci a to taki sam wybor jak kariera powinno się przynajmniej emeryturę odkładać bo one pracują ciężej jak faceci, powtarzam w sumie za AgnieszkąKusi bo tak po prostu myśli chyba wiekszośc ludzi, rodzinie trzeba realnie pomóc.... PIS zrobił i robi za mało, plan PIŁKI jest śmiesznie niski, ale, ale to odwrócenie trendu, przypomnijmy SLD zlikwidowało zasiłek porodowy, skróciło urlop macierzyński i dosłownie nie zrobiło nic dla rodzin, chyba zę homoseksualnych....a likwidacji Senatu co obiecali tez nie było, czy te działąnia SLD to zachęta do rodzenia???? lewakk, bo nie strzymam - po cholerę darmowe bilety do kina, teatru, opery rodzinom, które mają do miasta po 50 - 100km - jak większość rodzin wielodzietnych uda sie na basen, ktory jest oddalony o 40km od domu patrzysz przez pryzmat własnej rodziny mieszkającej w mieście, gdzie dobra kultury są w zasięgu czerwonego autobusu. Przestań pierniczyć, tylko zacznij w końcu myśleć. Socjalista sie znalazł. Realna pomoc dla wszystkich rodzin to: - możliwośc rozliczania się z podatku dochodowego razem z dziećmi - faktycznie darmowe szczepienia i dobra opieka medyczna - niezmieniany co roku program nauczania w szkołach - system dozywiania w szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 W zdrowym ciele zrowy duch.... I Firer i Ducze o tym wiedzieli. W każdej zapadłej dziurze było boisko, bieżnia, basen... Szkoły 1000-latki były budowane w/g pomysłu Adolfka. Za młodu biegałem nad rzeczkę - uregulowana i wybetonowana, lub na basen -zasypany i obsadzony zielskiem. Obok domu mam aqapark, ale jakoś tam nie chodzę. Brak czasu?... Piłkę bym sobie jaką kopnoł..... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 02.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 W zdrowym ciele zrowy duch.... I Firer i Ducze o tym wiedzieli. W każdej zapadłej dziurze było boisko, bieżnia, basen... Szkoły 1000-latki były budowane w/g pomysłu Adolfka. Za młodu biegałem nad rzeczkę - uregulowana i wybetonowana, lub na basen -zasypany i obsadzony zielskiem. Obok domu mam aqapark, ale jakoś tam nie chodzę. Brak czasu?... Piłkę bym sobie jaką kopnoł..... Adam M. Miałam dokładnie takie samo skojarzenie, po przeczytaniu kolejnych wspaniałych inaczej pomysłów posła Piłki Widzę, ze nie jestem odosobniona. Ps. w kwestii kopnięcia piłki......nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Generalnie te pomysły, zwłaszcza LPR-u jakieś takie odgrzewane... Była Młodzież Wszechpolska (stare, się odcięli) Są baseny i produkcja obywateli Jest powrót do kreacjonizmu i negowanie teorii ewolucji. Co teraz, jak sądzicie - cenzura Kopernika z Galileuszem czy budowa piramid ku czci? Chociaż piramida też już jest pod nazwą Świątynia Opatrzności Czyli coś jest w tym tropie Ja wiadomości staram się mimo wszystko oglądać. Może tym spryciarzom o to chodzi - obywatel niepoinformowany jest obywatelem sterowalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts