nidziowa 31.01.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomoc i oszacować koszt takich schodów jak na zdjęciu (może właściciel !) . Zakochałam się w nich. Pewnie są b.drogie i ja będę zmuszona na zrobienie skromniejszych. Schody moje to : 11 stopni (107x0,17) spocznik (120x200) pozdrawiam czekam http://images12.fotosik.pl/29/6a4390d92ec2da16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 31.01.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 dlaczego mają byc drogie? Są to żelbetowe schody z ładnie "skrojonymi" trepami i "standardową" juz chyba poręczą. Ładnie wyglądaja - bo pasują do stolarki i podłogi - i wszystko tam jakoś gra. Drogie to mogą być całe drewniane/stalowe/z giętą drewnianą poręczą/szklane/z drewna egzotycznego - takie z pierwszych stron reklamowych - takie np. "Marchewki" "Pazury" i inne "Rintale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKKKAA 31.01.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja tez uważam, że te schody wcale nie będą drogie. Do zrobienia same stopnie drewniane i balustrada z nierdzewka. Z balustrade około 5000,00, stopnie około 3000,00, więc razem wychodzi około 8 000,00złotych, to naprawde nie duzo jak za schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 31.01.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Z balustrade około 5000,00 Ło matko - myślę że można poszukać będzie taniej no i trzeba policzyc koszt schodów żelbetowych (jesli ktos już ma - to o koszcie szybko zapomnieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 zajrzyj tutaj, firmę tę polecał ktoś z forumhttp://www.papis.pl/foty_3/s_1.jpgpozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 31.01.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Dzięki za rady .....alez jestem zrozpaczona. 8tys to dla mnie dość pokazna sumka. Myslałam ze skromniejsze schody bedą kosztowały znacznie mniej. Mam zrobione schody betonowe, tzreba tylko "wyrównac" i kłaśc trepy. Balustrada tez będzie skromna, przy ośmiu schodkach tylko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 01.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 WitamTakie schody u mnie lecz z barierą drewnianą kosztowały by około 4800 złdąb lub jesionPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 01.02.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzieki Taka kwota to juz jest całkiem realna tylko nie wiem jakiej częsci naszego pięknego kraju dotyczy.?? Nasz domek to przedmieścia Lublina. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 01.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mysle ze kwota 8 tys jest przesadzona , ja wlasnie pytalam stolarza ile bedzie mnie kosztowal jeden stopien tak jak na tym zdjeciu powiedzial ze 180 zl plus barierka , w tych schodach ktore pokazalas najwiekszy koszt to ta barierka z nierdzewki ale ty pisalas cos ze masz tylko 8 schodow??? wiec wtedy koszt bedzie duzo duzo mnijeszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 01.02.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witaj, mi też podobają sie takie schody! Piekne..ale 8 tys to i dla mnie za dużo mam nadzieję ze te tańsze oferty są realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a czy mozecie podac mi namiar na schody gotowe betonowe- proste (bez zabiegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 01.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a czy mozecie podac mi namiar na schody gotowe betonowe- proste (bez zabiegu) To raczej robi murarz podczas wylewania stropów, wieńców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a czy mozecie podac mi namiar na schody gotowe betonowe- proste (bez zabiegu) tak jak pisał poprzednik - wylewa się je na budowie, można też zamówić prefabrykowane biegi w zakładach zajmujących się prefabrykacją. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dziękuję. nie da sie juz chyba wylac.(ale pogadam z konstruktorem)a gdybym mogła poprosić o choćby nazwy firm tych prebabrykatorow biegów byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 jest tych firm multum,wpisz w googla albo zobacz np tu: http://firmy.pkt.pl/slowo/prefabrykaty_betonowe_cHJlZmFicnlrYXR5IGJldG9ub3dl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 senk ju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 01.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dawno juz nie zagladalam na forum... To sa moje schody Ciesze sie, ze innym tez sie podobaja, po ponad roku uzytkowania nadal jestesmy z nich zadowoleni. Moze wyjasnie kilka rzeczy... Schody zostaly wylane z betonu przez ekipe, ktora stawiala stan surowy. Poniewaz dom mamy pietrowy, nie ma skosow na pierwszym pietrze, a do tego jest jeszcze trzecia kondygnacjia, czyli strych, wszystkich stopni jest 33. Do tego dwa duze podesty i mniejszy podest na strychu, przed drzwiami, czyli w sumie mamy trzy podesty, tez wylozone drewnem jatoba. Jatoba byla zakupiona przez stolarza w DLH drewno na Modlinskiej. Pierwsze trzy stopnie sa harmonijkowo rozrzerzane, sa szersze, wszytkie pozostale maja 105 cm dlugosci i 31 cm glebokosci. Stopnie sa przykryte drewnem jatoba, bo jest to twarde drewno, a nam podobala sie ta kolorystka do reszty wnetrza. Podstopnie sa z lakierowanego MDF, lakierowanego w kolorze sciany. Balustrada jest rzeczywiscie ze stali nierdzewnej, a porecz jest na dole gieta, tez z jatoby. Caly projekt schodow jest nasz wlasny, stolarz zrobil schody wedlug naszej specyfiakacji. Za 33 stopnie i trzy podesty zaplacilismy 12 tys zlotych, ale i tak wyszlo o niego taniej niz np w Papis. Teraz juz nie pamietam ile kosztowala balustrada z porecza. Moj brat ma schody zabiegowe, debowe, tralki sa tez drewniane, podstopnice z jasnego mdf, stopni ma duzo mniej i zaplacil 7000 zl za calosc. Ja konsultowalam sie z 4 firmami stolarskimi i dostawalam duzo wieksze wyceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A ja mam pytanie do fachowców od schodów. jaka może być różnica w cenie między takimi schodami jak te ze zdjęcia a całymi drewnianymi, samonośnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 01.02.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam...witam wszystkich Alez cieszę się ze znalazł się właściciel.! Gratuluje tak pzrepięknych schodów. Nikola79 POdliczyłam koszt jak pisałaś ( ok. 180zł za stopień) i wyszło jakieś 3000zł. Oprócz 11 stopniu które mam, jest jeszcze tzw spocznik strasznie duzy i na niego pójdzie mnóstwo drewna. Jeżeli namówię męża na moje wymarzone schody ( patrz zdjęcie wyżej) to balustrada bedzie musiała byc dość skromna ze względu na koszty. Jak cięzko jest wykańczać swój pierwszy wymarzony domek "trzymając sie" jednocześnie za portfel i ogladając zdjęcia domów forumowiczów. papa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 01.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzieki Taka kwota to juz jest całkiem realna tylko nie wiem jakiej częsci naszego pięknego kraju dotyczy.?? Nasz domek to przedmieścia Lublina. pozdrawiam witam Takie schody mogę wykonać w Lublinie,kontakt do mnie tel 502682336 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts