Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styropian Swisspor-Wasze opinie ?

Radek-10

Recommended Posts

• 3 years później...
  • 3 months później...
  • 1 year później...

odgrzeje kotleta. rozglądam się za styropianem do ocieplenia na wiosnę . celuje w grafitowy lambda 031. tu mam pytanko do osób (wykonawcy lub inwestorzy) które mogą coś powiedzieć o styropianie Swisspor Lambda Fasada. Jak z jakością płyt równe krzywe , czy trzymają wymiary itp. . Będę kupował 15 cm z frezem. Cena za jaką mogę kupić to 200 zł brutto z frezem ,195 zł brutto prosty.

pozdro.

Mam ten styropian u siebie, bez frezu: 5,6,8,10,12,15,16,18 i 20cm. Jestem bardzo zadowolony. Zdarzają się odchyłki ale są bardzo nieznaczne i na pomijalnej ilości. Przynajmniej w mojej partii.

robert skitek dzięki za odpowiedz. Może jeszcze ktoś mógłby coś powiedzieć o tym styropianie. zastanawiam się pomiędzy Swissporem a Austrothermem. przy okazji mam jeszcze jedno małe pytanko. ile centymetrów powinien zachodzić styropian na ramę okienną tzw węgarek ? dodam iż moja rama w oknie ma 67 mm.

pozdro.

• 2 weeks później...
Dzisiaj dotarła do mnie dostawa styropianu Swisspor Fasada Lambda na który w końcu się zdecydowałem . Po wyrywkowej kontroli 3 paczek ze 113moge powiedzieć na chwilę obecną że styropian prosty, trzyma wymiary . wagowo też chyba ok. 1 paczka Lambda Fasada 15 cm z frezem o objętości 0,287 m3 waży 4,05 kg natomiast 1 paczka WDV EPS 70 o objętości 0,3 m3 waży 4,64 kg.

SAM_0513.JPG