Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy z Forum - prosimy o cierpliwo??

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 144
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam drobną uwagę przesuniety wątek z konkursów do tej grupy "Tydzień pożytecznych ..." wskazuje ilość odpowiedzi 0 (słownie zero), chociaż jest ich kilaknaście).
na to niestety wplywu raczej nie mam - jesli watek jest przenoszony (stad napis Przesyniety) informacje nt ilosci wiadomosci w watku dostpene sa jedynie na podforum na ktorym watek wyladowal.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nowe forum bardzo mi się podoba i nie zamierzam go krytykować

Mam jednak pewne uwagi dotyczące szukania. Bywa, że nie wszystkie posty są wyświetlone. Czasem jest odwrotnie – więcej postów wyświetlono niż podano na liczniku. Podobnie jest kiedy szukamy wypowiedzi, w których występuje fraza – wykaz postów bardzo często jest niekompletny.

Przykłady:

Frankai

Wszystkich postów: 3202

Wyświetlono: 3211

Alanta

Wszystkich postów: 1447

Wyświetlono: 1445

Luśka

Wszystkich postów: 941

Wyświetlono: 938

Szukając wypowiedzi danego użytkownika jest dla mnie niewygodne, że wyszukiwarka nie wskazuje mi konkretnej wypowiedzi, lecz wątek z informacją ostatni post.

Informacja ostatni post jest potrzebna, ale w następnej kolejności (po wskazaniu postu, którego szukałem).

W starym forum była możliwość (sposób odkryty przez Frankai) odszukania postów najświeższych – we wszystkich kategoriach. Wyglądało to tak: nie wypełnione pola i włączenie przycisku szukaj.

Obecnie można to zrobić, ale trzeba wybrać forum, lub skorzystać z opcji Zobacz posty od ostatniej wizyty.

Niby jest, ale nie to samo.

Już sam sobie odpowiedziałem. Doszedłem teraz - w czasie pisania. W miejscu Szukaj Autora :

Użyj * jako zamiennika dowolnego ciągu znaków i zadziałało.

Błagam, wykasujcie tę cholerną informację "Invalid session" bo "gul" mnie chwyta. Żadne środki nie pomagają. Czasami moje posty przechodą za pierwszym razem, a czasami wcale.

Niestety bardzo wolno działa. Wczoraj od godz. 12.00 było coraz gorzej, a o godz. 15.00 znikło większość tematów.

Dziś nawet przy 3 użytkownikach działa beznadziejnie. :cry:

czy nadal wystepuja problem z polaczeniem sie / czas pobierania stron trwa dlugo?

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Ja mam ciągle problemy z odpowiedziami na posty , mogę to robić tylko przez przeglądarkę Internet Explorer , bo inaczej wyświetla sie info Invalid sesion...
eh wyglada na to ze rzeczywiscie problemy z sesja sie "rozprzestrzeniaja" - sprobuje osobiscie cos zrobic w tej sprawie w ciagu 2 dni.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Witam,

wczoraj popołudniu niestety znów były problemy z szybkością, a niektóre wątki od razu wylatywały.

W tej chwili jest trochę lepiej, lecz niestety daleko do szybkości np. z poprzedniego tygodnia. Zobaczymy jak będzie dalej. :(

Niestety z przykrością muszę potwierdzić to co Żaba napisał(a).

Poszczególne wątki ściagają się bardzo wolno, niektórych nie udało mi się otworzyć (kilkanaście minut czekania na otwarcie strony to chyba przesada).

Nie wiem z czego to wynikało, ale około tygodnia wcześniej było duzo lepiej.

Witam,

wczoraj popołudniu niestety znów były problemy z szybkością, a niektóre wątki od razu wylatywały.

W tej chwili jest trochę lepiej, lecz niestety daleko do szybkości np. z poprzedniego tygodnia. Zobaczymy jak będzie dalej. :(

prosze jak to mozliwe podac przyblizona godizne kiedy byly te klopotu. Sprobujemy dojsc czy rzeczywiscie forum moglo byc bardziej lub mniej obciazone.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

To znowu ja :lol:

Wczoraj wieczorem (godz. 18-20)otwieranie niektórych wątków dochodziło do 8min. Z niektórymi nie było problemów, a część dalej wylatywała.

Co ciekawe Uwagi o Forum Muratora bije rekordy z czasem oczekiwania. :D

Dziś jest o wiele lepiej. Jak na razie żaden watek nie wyleciał, a czas oczekiwania to max. 2min.

Będę dalej obserwować. :wink:

Żaba