Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domek z widokiem na zatokę

Recommended Posts

Postaramy się zamieścić zdjęcia działeczki w najbliższym czasie, i widok też będzie widać :) Zmiany w projekcie będą minimalne; dodatkowe okno w elewacji wschodniej, powiększenie łazienki na poddaszu kosztem tego małego pomieszczenia obok, powiększenie okna dachowego w łazience, powiększenie dolnego tarasu, może trochę inny układ pomieszczeń w piwnicy.

• 2 weeks później...

Witam

Spędzając tegorocznego Sylwestra w Szczawnicy zagadnęłam miejscowego górala o budowę domu z bali (mężowi bardzo sie taki marzy). Mężczyzna odpowiedział, że w Ochotnicy (chyba gdzieś w pobliżu Szczawnicy) są górale, którzy szybko, solidnie i w miarę tanio budują takie domy. Nie sprawdzałam już później jak to się ma w rzeczywistości. Może szukając wykonawców coś Ci pomoże ta informacja.

Nie mam żadnego namiaru na budowniczych, ale tak sobie myślę, że można zadzwonić np. do sołtysa tej miejscowości albo jakiegoś sklepu (numer telefonu podejrzewam, że można uzyskać w biurze numerów TP lub w książkach telefonicznych). Jest to raczej mała społeczność gdzie wszyscy się znają i znają wykonawców.

Pozdrawiam

• 5 months później...

Działka świetna (oczywiście pod względem rekreacyjnym), niestety chyba będzie też pracochłonna, ale warto. Domek jak dla mnie śliczny, jak większość z tej pracowni. Ciekawe jak będzie wyglądał z bala okrągłego.

My też mamy wjazd od połudn.- wschodu, ale za to mamy kawał pola, a to daje dobrą perspektywę dla drewnianego domu.

Czekamy na fotki z budowy

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
Na razie troche nasz rozped budowlany wstrzymał nowy członek rodziny; Basia (6 tygodni). Kompletujemy dokumenty. Czekamy na pozwolenie na budowe. Mysle o balu okrągłym min 26cm, zero ocieplenia, nachetniej modrzew syberyjski albo sosna syberyjska. Mysle ze budowa czesci drewnianej ruszy na wiosne 2009.

Chetnie pokażę jak wróci od urzędasów, ale ja modyfikowalem gotowca i niewiele zmienilem. Wiekszy taras, dodatkowe okna polaciowe i rezygnacja z tego dodatkowego pomieszczenia obok lazienki na gorze, czyli bedzie duza lazienka z duzym oknem polaciowym bo akurat z tej strony mam widok na morze :)

• 3 months później...