Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupilam:

-grusze klaps

-czeresnia knorble

do tego śliwomorelę i jakąs jeszcze starą odmiane czereśni oraz jabłko Alwę..

narazie tyle...chciałabym jeszcze agrest i porzeczke ,ale niewiem, czy uda mi się w tym roku zakupić...

p.s. ja oprocz swego ogrodu mam działeczke, ktora w połowie jest obsadzona smacznościami, wiec koło domu mi nie trzeba tyle owocu :wink:

własnie na spokojnie pooglądałam Twój dziennik!!!!!!!

jestem pod wrażeniem!!!!!!! :o :o wow!!!!!! :lol:

jakie masz super murki, ścieżki przed domem!!!!!!

sama to zaprojektowałaś??? te półokrągłe murki????

wygląda rewelacyjnie!!!!!!!!!!

ten murek jest z cegiełki??? napisz kurcze jakies szczegóły, bo BARDZO mi sie to podoba!!! :wink:

kala-murki były bardzo potrzebne, bo u mnie jest bardzo duza różnica w poziomie terenu...blisko domu jest dużo wyżej w porównaniu z poziomem bliżej ogrodzenia... murki te spełniaja funkcję murków oporowych :wink:

pobudowane zostały z cegły z rozbiórki, bardzo mi zalezało ,aby właśnie z takiej cegły były pomurowane ,jednak fachowcy sp........ za bardzo je paskudząc zaprawą :evil: :evil: :evil:

pozostał dylemat co z nimi zrobic ,aby fajnie pasowały do takiego sielskiego ogrodzenia z drzewa...mam w planie sztachetki naturalnego kształtu tylko okorodowane....

te murki miały być jedynie pokryte preparatem, aby się nie brudziła cegła, nie chcę żadnego gemalitu czy innego tynku :roll:

Zaszalałas widze z ogrodem - szast-prast i wszystko już rośnie :)

Ślicznie wyszedł ten murek z cegły, nawet jesli jest poplamiony, jak piszesz (na zdjęciach pewnie tak nie widac jak w rzeczywistości. Poczekaj az rozrosną sie rosliny - pokryje sie naturalna patyną mchów.

WItaj Aka - ale tutaj rozwineła sie dyskusja na tema drzew , ja moge tylko czytać .Doradzic nic nie mogę , bo jestem głupia w tej kwesti, brakuje mi wiedzy . Ze mnie żaden ogrodnik. Zawsze cos tam kupowałami bardzo lubie krzewy , kwiatki . Ale wszystko sadze z przypadku . Mysle, że bedzie jeszcze okazja nadrobic zaległości w tej dziedzinie.

Aka , a Ty co masz połozone wokół ścian budynku ? Wyłozone kora ,czy kamykami.Nie moge sie dopatrzec. Ja zastanawiam sie nad kamykami , ostatecznie kostka zaraz koło ścian. Nie chciałabym , aby sie sciany brudziły od ziemi. Jak to jest ?

Co do rodzinki w Jacewie/Inow. to wiem ,ze mieli foliaki ( czy cos innego)z pomidorami . Z tego sie utrzymywali . Natomiast wujek Jakub był z zawodu

cos od budownictwa. Nie pamietam bo byłam małym dzieckiem , czy był geodetą , czy inspektorem budowlanym. Pamietam,że nasz dom rodzinny był pod jego kontrola.Wujek juz pare ładnych lat nie zyje ,więc do jego dzieci ,a sa to juz dalsi kuzynowie rzadko wpadamy. Jezdzimy natomiast do Jordanowa koło Mamilcza . Byc moze ,że sie kiedys spotkamy. pozdrawiam :lol:

maryna- ja chciałam miec roślinki zaraz przy domu, bez żzadnej opaski z kostki badż kamyszków...u mnie roslinki wokól domu i przy płocie.narazie kora prawie wszedzie, bo na kamyszke mnie nie stac...moze kiedys, bo podoba mi sie tak jak jest np. u toli-troche kory i troche kamieni :D

pytam o rodzinke w Jacewie, bo u nas na takim osiedlowym targowisku handluje pomidorami jedna Pani moimi ulubionymi i lubie z nia pogada juz od kilku latc a ona jest własnie z okolic Jacewa....

jakbym miała ja podpytac to o kogo bym miała spytac????

kala a gdzie tam w wyszukany... :p narazie próbuje i widzę, że te co były w doniczce i nakryte folia to wszystkie się na 10% przyjęły a te co do gruntu wsadziłam i były w mini cieplarni z plastikowej butelki niby nie padły, ale biedniej wyglądają :roll:

ogrodniczki-czy jak wsadziałm teraz sadzonki róż celem ukorzenienia, w doniczke a ta mieści sie na tarasie to wnosic ją na noc do domu, czy nic nie będzie?????