Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ! link działa . Mkk omijaj z daleka bo stary ładnie mówi i nic wiecej , umoczysz kase jak ja . Popatrz na zdjęcia na http://egon534.extradom.pl/

Oj. Nie ładnie to wygląda. Z taką prostą więźbą też sobie nie poradzili? Już kiedyś pisałem że całe szczęście że projektanci dają duże zapasy wytrzymałościowe na budynki indywidualne. Wystarczyłaby belka 15x15 z prętami fi 10? A lepiej dać trochę więcej 20x20 i pręty fi14. I tu się to przydało. Nieraz jak widzę ile jest betonu, stali i drewna na więźbie to za głowę się łapię ale widać tak trzeba.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz wiem że tanio to na pewno będzie źle , też było tanio , pan Wenda zapowniał że ma wykwalifikowanych pracowników a tu zbieranina z pod sklepu

Nie ma reguły. Cena nie jest wyznacznikiem. Może być tylko wskazówką że może za tanio ale drogo nie zawsze znaczy dobrze. Zawsze lepiej brać ekipę z polecenia nawet jak pół roku trzeba czekać i parę groszy dopłacić bo droższa. Może się to w końcowym rachunku bardziej opłacać.

A jeśli chodzi o pracowników "wykwalifikowanych" spod budki z piwem... no cóż... tylko oni jeszcze dziś chcą pracować za 10zł/h. A skąd wziąć pieniądze na lepszego? A no od Was drodzy Inwestorzy. I dlatego portale ofert to nie jest dobre miejsce na szukanie wykonawców "dobrych i tanich". Bo jak ma być dobry to nie może by tani. Tak to niestety się kręci.

• 2 weeks później...

Jacek Baran - kierownik budowy i właściciel firmy budowlanej (oficjalnie moze być na syna, Jarosława Barana, bo wcześniej takie FV wypisywaliśmy)

Jacek Baran - 502 204 572 - kłamca, oszust , ...: nie płaci za materiały. Początkowo kilka umów zapłaconych i potem bierze bez zapłaty :

tłumaczył opóźnieniami płatności przez inwestorów, łudzi kolejnymi umowami, bierze materiał i nie płaci, odwleka , obiecuje i potem się nie

oddzywa. Nam drzwi wejściowych drewnianych nie zapłacił od prawie trzech lat, więc można mówić o złej woli ! ! !

Poza tym - jak powiedziała inwestorka z ul. ZŁotej Jesieni - wiele spraw jej sknocił. Jacek Baran - 502 204 572 = łgarz, oszust , ...! ! ! Prawie trzy lata nie płaci. Wkrótce spotkamy się w sądzie. ...

• 2 weeks później...

Witam.

Chcialem opisac moja "przygode" z firma Raptor - raptor-drzwi.pl i podzielic sie opinia na temat tej firmy.

Zamowilem w tej firmie dwie pary drzwi wewnetrznych z oscieznicami i klamkami. Byly to drzwi z oscieznicami nakladkowymi - montowanymi na istniejacych stalowych oscieznicach.

Pomiar zostal wykonany przez montazyste firmy Raptor.

Problemy zaczely sie przy montazu.

Z uwagi na fakt, ze w niewielkiej odleglosci od drzwi jest zamontowana szafa wnekowa, oscieznica nie miescila sie i nalezalo obciac jej pionowa czesc wzdluz.

Gdyby montazysta obcial oscieznice tak, ze zostalaby rowna 2mm szczelina miedzy oscieznica a szafa i wypelnil ta szczeline brazowym akrylem lub silikonem to nie mialbym zadnych uwag.

Montazysta obcial oscieznice i niestety po obcieciu przypominala ona "fale Dunaju". Jesli ktos nie potrafi sobie wyobrazic jak moze wygladac krawedz 2-metrowej oscieznicy cietej wzdluz przy uzyciu jedynie pilki recznej, to chetnie podziele sie zdjeciami na priv

Montazysta nie zrazony wygladem krawedzi tej oscieznicy zamontowal ja i uznal montaz za wykonany prawidlowo.

Uzgodnilem z firma Raptor, ze montazysta poprawi ten montaz.

W efekcie oscieznica zostala przycieta po raz kolejny (tym razem rowno) i zostala zamontowana listwa maskujaca.

Rozwiazanie koncowe jest dosc dalekie od idealu, ale je zaakceptowalem, zeby oszczedzic sobie kolejnych przepychanek i dalszego przesuwania zakonczenia montazu.

Kolejne problem pojawil sie przy montazu klamek - dostarczone klamki mialy zbyt duzy szyld i nie bylo mozliwe ich zamontowanie, tak by drzwi sie zamykaly.

W rozmowie telefonicznej pan Krzysztof - wlasciciel firmy Raptor zapewnil mnie, ze pasujace klamki znajde w kazdym sklepie typu Casto.... Uzgodnilismy, ze zeby nie odwlekac zakonczenia montazu ja sam kupie te klamki i montazysta firmy Raptor je zamontuje.

Jednakze okazalo sie, ze kupienie pasujacej klamki wcale nie jest takie proste jak zapewnial pan Krzysztof i klamke ktora kupilem (z jednym z najmniejszych szyldow jakie udalo mi sie znalezc) musialem zwrocic do sklepu.

Poinformowalem o tym pana Krzysztofa i poprosilem, zeby to jednak on wywiazal sie ze swojego obowiazku i dostarczyl oraz zamontowal klamki.

W dosc nieprzyjemnej rozmowie telefonicznej pan Krzysztof stwierdzil, ze kupienie klamek jest wg niego moim obowiazkiem, bo on nie ma czasu, zeby jezdzic po sklepach i szukac klamek.

W rezultacie pan Krzysztof przyslal mi liste klamek, ktore beda pasowac do tych drzwi z ktorych wybralem taka, ktora mi odpowiadala.

Nastepnie nastapila kolejna malo przyjemna rozmowa na temat tego, kto powinien kupic i dostarczyc klamki w ktorej to pan Krzysztof stwierdzil, ze wg niego montaz drzwi zostal juz zakonczony (mimo, ze drzwi wciaz nie mialy klamek) i zarzadal zaplaty reszty naleznosci za montaz.

Po tej rozmowie zwatpilem w sens dalszych przepychanek z panem Krzysztofem i sam zakupilem klamki.

Klamki zostaly zamonotwane przez montazyste firmy Raptor.

Finalnie montaz zakonczyl sie z ponad 7-tygodniowym opoznieniem i wspolpraca z ta firma kosztowala mnie sporo stresu i zmarnowanego czasu.

• 2 weeks później...

Dariusz Jackowski oszust!!! remonty firma remontowa usługi remontowe Dark-bud Dariusz Jackowski Warszawa Piaseczno Lesznowola UWAGA OSZUST!!!

Ostrzegam przed zatrudnianiem do remontów mieszkań firmy Dariusza Jackowskiego działającego głównie na terenie Warszawy, Piaseczna, Lesznowoli. Miałem nieprzyjemność mieć z nim do czynienia. Oszukuje w ten sposób, że bierze zaliczki na zakup materiałów, potem przedstawia zamiast faktur ich kserokopie (na szczęście to zauważyłem), a z oryginałem po kilku dniach robi cichcem częściowe zwroty w markecie zgarniając gotówkę do kieszeni. Ponadto połowę worków (tych, co nie zwrócił do sklepu) wynosi bokiem. Zatrudnia do prac alkoholików w zaawansowanym stadium, jak nie wypiją z rana 200 ml wódki, to się cali trzęsą. Sam za kołnierz też nie wylewa. O jakości wykonanych prac lepiej nie wspominać. Kolega znający temat po oględzinach stwierdził, że to standard wykonania rodem z wioski sprzed trzydziestu lat po remoncie wykonanym własnym sumptem ze szwagrem. Omijajcie z daleka, uczcie się na moich błędach

UWAGA OSZUST!!!h

Jak nie chcesz mieć problemów z pozwem o zniesławienie lepiej abyś tu wkleił wyrok sądu potwierdzający, że to oszust.

Inaczej zamiast wykonawcy, ty możesz mieć problem. Internet nie jest anonimowy.

Poza tym warto wkleić tu zdjęcia fuszerek - inaczej jesteś postrzegany jak czarny pijar robiony przez konkurencję.

• 2 weeks później...

Boże a my też mieliśmy ich brać. Pan Wenda był u nas w domu, obiecywał cuda na kiju!

3 innych wykonawców z którymi później rozmawialiśmy i 2 kierowników budowy ostrzegało nas przed nim. Dziwne jest, ze nie znaleźliśmy żadnej negatywnej opinii w internecie o MKK.

Ostatecznie wybraliśmy ekipę z polecenia (jeszcze się okaże czy to był dobry wybór :p)

MKK miał poza tym podejrzanie niską cenę jak na firmę, która płaci podatki i sprawdziłam ich w ewidencji działalności gospodarczej. w ciągu 10 lat częste zamykanie i otwieranie firmy na różne osoby -syn, synowa itd. To zawsze daje do myślenia.

MKK Budownictwo - ostrzegam przed tą firmą . Naciągacze i oszuści . Zero pojęcia o budowie . Popatrzcie na fotki z budowy w mojej galerii

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

WItam,

Ja przestrzegam przed Pawlem Bies ze Starachowic, ale jednocześnie działa w Warszawie (tu pracuje i mieszka)-reklamuje sie jako wykonawca projektów architektonicznych i budowlanych. Na poczatku, oczywiście, rzuca sie w wir pracy, projektuje zagospodarowanie działki, zanosi dokumenty, by dostać pozwolenie na budowę i na tym się konczy. Przestaje odbierać telefony, trzeba się mocno domagac, by wywiązal się ze swych innych obowiązków. Miesiące trwaly zanim oddał nam ksiegi z projektami. W związku z tym, że nie pozwalam sobie pluc w kasze, w koncu po kilku dobrych miesiącach, doszliśmy do porozumienia, że da nam za mniejsze pieniądze kierownika budowy. Nie dał. To on pojawił sie 'aż" RAZ na budowie, i to w drugim dniu budowy, kiedy ciesle zaczeli stawiac dom z bali. Na tym kontakt z nim sie urwal. Nie dopilnował NICZEGO! CHodząc poźniej po urzędach wychodziły jego kwiatki, jak to, że nie zgłosil poczatku budowy-co miał zrobić w moim imieniu itd itp.

Jest to dość mlody człowiek około 30 lat, cecha charakterystyczna- jąka się.

PRZESTRZEGAM przed nim.

• 4 weeks później...

Uwaga

na Pana Karola Mrozowskiego i jego firmę A0 projekt http://a0projekt.pl/firma/

- Blad na bledzie w przygotowanym i realizowanym projekcie inwestycji

- Opoznienie sięgające ponad 8 miesiecy

- "Fachowcy", których poleca podobnie jak on nie nadają się do niczego, niesolidnie, nieterminowo

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Ostrzegam przed Firmą WYPOŻYCZ regon - 260438054, nip 6572630219, adres M. Schoalsteria 57, 26-001 Masłów, właściciel Jarosław Pałys, która podejmuje się grodzenia posesji siatką. Firma postawiła u mnie płot (był już zamontowany), dostali zapłatę (potwierdzili na piśmie), po czym zdemontowali płot i wyjechali. Interwencja wezwanej policji polegała na tym, że stali i próbowali wpłynąć na właściciela firmy, żeby zaprzestał demontażu ogrodzenia podczas, gdy on śmiał się w głos i robił swoje. Policja nie tylko nie ingerowała ale i wyraźnie postanowiła pomóc złodziejom. Umowy, potwierdzenie zapłaty itp. nie miały znaczenia dla dwóch policjantów (w tym policjantka, dziewczynka mikrej postury) postanowili wykręcić mi ręce (łatwiej to zrobić drobnej, starszej kobiecie niż dwóm robolom o posturze byka), jak powiedzieli, żebym nie próbowała powstrzymać robotników do czasu, gdy zdemontują resztę, zapakują do samochodu i wyjadą. Oczywiście, dzięki interwencji i przy pomocy policji, zostałam bez pieniędzy i płotu, a oszust wyjechał w siną dal, śmiejąc się w głos.

Ostrzegam przed Firmą WYPOŻYCZ regon - 260438054, nip 6572630219, adres M. Schoalsteria 57, 26-001 Masłów, właściciel Jarosław Pałys, która podejmuje się grodzenia posesji siatką. Firma postawiła u mnie płot (był już zamontowany), dostali zapłatę (potwierdzili na piśmie), po czym zdemontowali płot i wyjechali. Interwencja wezwanej policji polegała na tym, że stali i próbowali wpłynąć na właściciela firmy, żeby zaprzestał demontażu ogrodzenia podczas, gdy on śmiał się w głos i robił swoje. Policja nie tylko nie ingerowała ale i wyraźnie postanowiła pomóc złodziejom. Umowy, potwierdzenie zapłaty itp. nie miały znaczenia dla dwóch policjantów (w tym policjantka, dziewczynka mikrej postury) postanowili wykręcić mi ręce (łatwiej to zrobić drobnej, starszej kobiecie niż dwóm robolom o posturze byka), jak powiedzieli, żebym nie próbowała powstrzymać robotników do czasu, gdy zdemontują resztę, zapakują do samochodu i wyjadą. Oczywiście, dzięki interwencji i przy pomocy policji, zostałam bez pieniędzy i płotu, a oszust wyjechał w siną dal, śmiejąc się w głos.

Naprawde dobry towar musisz miec :):):) albo bardzo konkurencje ci przeszkadza!

Ze zdziwieniem zauważyłem, że mój "wykonawca" nadal istnieje i dalej nabiera ludzi:

http://www.gowork.pl/opinie_firma,1092593,0

http://www.handeldlugami.pl/www/dlug,002025320863,robert,szymczyk,szymczyk,robert,zaklad,remontowo,budowlany,zrem,bud.html.

Przypominam, że firma Szymczyk Robert Zakład Remontowo-budowlany Zrem-bud, Radom jest firmą nieuczciwą! Mówię w oparciu o doświadczenie trojga ludzi z Lubelszczyzny oraz kilku z Radomia. Przez roku wisiała w sieci moja strona nt. tego co p. Szymczyk zrobił u mnie i odzywały się do mnie osoby, które nacięły się tak jak ja. Może źle, że ją zdjąłem ...

• 4 weeks później...
Firma "Ogrodzenia Radziszewski". Najbardziej nie słowna firma jaką w życiu spotkałem. Dwa miesiące właściciel firmy Mirosław Radziszewski nie potrafił przyjechać na pomiar. Cały czas miał wielkie problemy (urlop swój, urlopy pracowników, klęskę żywiołową na Podlasiu co spowodowało zatrzymanie pracy firmy na 2 tygodnie itd.). Wszystkim odradzam współpracę z tym człowiekiem bo jest nie poważny i śmieszny.

• 2 months później...
Zdecydowanie NIE POLECAM usług p. Roberta Niecikowskiego (firma Tilex) !!! My zostaliśmy przez niego oszukani - klasyczny przypadek pseudo-fachowca, który znika bez wieści jak tylko dostanie zapłatę. Od dwóch tygodni dobijamy się telefonicznie, smsowo, mailowo - zero odpowiedzi. W mieszkaniu czekają na poprawkę ściany (nierówne gipsy, niechlujne wykończenia przy oknach i drzwiach, niedomalowane ściany) oraz część niezafugowanych płytek. Pan Robert Niecikowski podpisał z nami umowę, w której dał 3 letnią gwarancję - tylko co nam z tego, skoro teraz nie ma z nim żadnego kontaktu! Totalny brak profesjonalizmu i gigantyczne rozczarowanie. Ostrzegam i odradzam.

Ostrzegam przed firmą F.H.U. JAR-EKO Jarosław Cichawa, 02-130 Warszawa, ul. Gorlicka 6/105 NIP: 113-007-77-92 tel. 882 835 771.

Zwiedziony pochlebnymi opiniami n.t. firmy Jar-eko, tutaj na forum, zleciłem w sierpniu produkcję i montaż okien.

5 sierpnia podpisaliśmy umowę, termin realizacji 6 tygodni, zaliczka gotówką im większa tym większy rabat końcowy. Stanęło na wpłacie 19000zł.

Na początku października okazało się że Jar-eko jest zablokowany z powodu braku płatności, a moje zamówienie nie trafiło nawet na linię produkcyjną. Zażądałem spotkania i wręczyłem wezwanie do zwrotu zaliczki. Zgodziłem się na ratalny system zwrotu (6 tygodni). Bez skutku. Nie mam pieniędzy ani okien.

Niech to będzie przestrogą, że nie wszystkie firmy polecane tutaj na forum działają płynnie. Firma Jar-eko może i kiedyś trzymała pewien standard, w tej chwili została tylko tzw. dobra gadka. W firmach które z nim współpracują panuje opinia że "on się trochę pogubił...", z kolei w firmach windykacyjnych oraz rejestrze długów mają inną opinię na temat tego Pana, a jego firma jest im dobrze znana.