Bianca 19.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dla agamona serdeczne pozdrowienia od znajomej po fachu- (pasmasz bielsko- biała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazimiera 20.08.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Mam pytanie do agamona.Jestem przed podjęciem decyzji jaką kupić maszyno-hafciarkę.Jest dośc szeroki wybór i zupełnie jestem zdezorientowana.W zasadzie początkowo myślałam o Elnie8600Xplore ale potem zaczęłam się przymierzać do podobnej JANOME aż w końcu "wylądowałam" na BERNINIE tylko ta ostatnia jest piekielnie droga no i częsci do niej są w kosmicznych cenach więc chyba odpada. Zupełnie się zakręciłam i wiem,że bez porady fachowej trudno będzie sie zdecydować na którąkolwiek. Dlatego bardzo Cie proszę - pomóż mi podjąc najlepszą decyzję. Zaznaczam,że szyję amatorsko ale bardzo,bardzo dużo i w zasadzie wszystko:grube,cienkie itp. Z g ory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysiah 09.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A ja zapytam, czy warto kupić taki najprostszy owerlock np 4-nitkowy, 2 igłowy minilock za 219 zł w aktualnej promocji w http://www.aspa-online.Szyję raczej mało, mam dobra maszynę szyjącą prosto, ale stary łucznik do endlu juz wysiada i właściwie potrzebuję tylko do endlowania.Ale jak już będe kupować, to może uszyłabym coś z dzianiny? Npiszcie mi czy taka prosta maszyna jak na początku pisałam,szyje ładnie dzianiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilla Woszczyk 25.09.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Mam pytanie do agamona.Zastanawiam się nad maszynami wymienionymi w temacie. Zależy mi najbardziej na ściegach dekoracyjnych, wolnym ramieniu i stopce kolanowej (dla wygody). Wiem, że w pfaffie jest ten idt, ale czy jest to aż tak istotne?Teraz mam Husqvarnę Prelude 360 i nie narzekam ale czas się rozwinąć.... Znajomy na wstępie odrzucił Janome 4900 ze względu na podzespoły czy coś w tym stylu. Dodam, że zawodowo projektuję i szyję torebki wieczorowe (tkaniny od aksamitu po szyfon), czyli nie są to torby podróżne:)) Będę wdzięczna za pomoc.pozdrawiamKamilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CRISTOF 28.09.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam,moze jest ktos zainteresowany kupnem overloka firmy bernina, nie znam sie na maszynach ale tak jak sie informowalem jest to jeden z lepszych overlokow i nie tylko tej firmy, ktora tez jest uznawana za bardzo dobra. Maszyna jest nowa i praktycznie nie uzywana, raz tylko zostala wyprobowana przez moja mame ktora w niedlugim czasie po jej zakupie wyjechala za granice i nie ma zamiaru wracac i maszyna tez nie jest juz zainteresowana. Cena w sklepie i na ofercie jest okolo 6.000 zl. ja chce ja sprzedac za polowe ceny w ofercie.Pozdrawiam, Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CRISTOF 28.09.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Model i prawdopodobnie cene mozna zobaczyc na tej stronie:http://www.bernina.pl/?action=10&prod=015http://www.bernina.pl/?action=10&prod=015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 30.09.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Polecam maszyny szwajcarskiej firmy ELNA sa zdecydowanie lepsze od wszelkich łuczników itp. Szyją skutecznie cienkie i eleastyczne materiały jak i grube poskładane kilka razy. Szyjac na łuczniku trzeba sie mocno naustawiać śrubkami pokrętłami a w efekcie g... z tego wychodzi. Mam ELNĘ (taki najprostszy model) i mie musze pamietac co jak sie ustawia. Wyciagam maszyne i szyję. A nie najpierw jak z łucznikiem 30 min regulacji i g.... szycia bo nie posuwa materiału albo robi petelki albo marszczy materiał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 30.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Polecam maszyny szwajcarskiej firmy ELNA sa zdecydowanie lepsze od wszelkich łuczników itp. Szyją skutecznie cienkie i eleastyczne materiały jak i grube poskładane kilka razy. Szyjac na łuczniku trzeba sie mocno naustawiać śrubkami pokrętłami a w efekcie g... z tego wychodzi. Mam ELNĘ (taki najprostszy model) i mie musze pamietac co jak sie ustawia. Wyciagam maszyne i szyję. A nie najpierw jak z łucznikiem 30 min regulacji i g.... szycia bo nie posuwa materiału albo robi petelki albo marszczy materiał.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.10.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Inwestor-maszyny elna to są produkty japońskiej firmy JANOME.(taka jest praktyka wielkich firm na świecie) Gratuluje zakupu- Elna dobry wybór.co do Lucznika- jak jest dobrze wyregulowany przez mechanika , który ma CERTYFIKAT firmowy to bedzie dobrze szyć jak Elna.Jak w 1994r. zdawaliśmy egazmin w Łuczniku ( tak , tak i nie bylo zmiłuj się) to bylem świadkiem , kiedy to mechanik z miasta Łodzi z wieloletnim doświadczenie nie zdal . Nie potrafil wyregulowac maszyny tak jak to wymaga producent, zdziwiony powiedział " mam was w d..pie. Trzasnął narzedziami o stół iw wyszedł.W swojej ponad 20 letniej praktyce zawodowej trafiło mi się pare sztuk z wadą fabryczną, która okazala się niemożliwa do usunięcia w warunkach warszatowych. Reszta maszyn po naprawie szyła nie do poznania.pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.10.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Jakas Pani zwracala się do mnie z prośba o instrukcję do programu do hafciarki Janome.Przykro mi ale nie moge pomóc- poprostu nie posiadam instrukcji. Prosze męczyc sprzedawcę. Ma obowiązek wydać instrukcję z towarempozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz566 10.10.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 witam. chciałabym kupić maszyne do szycia potrzebuje ją do następujących celów ( wszycie taśmy do firan szycie firan, podwijanie tkanin np. spodni). Słyszałam, że maszyny firmy juki są dobre, ale nie wiem jak z częściami do tego typu maszyn. proszę Was o pomoc przy wyborze czym się sugerować i na co zwracać uwagę. chciałabym aby chodziła ona cicho. co Mi poradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka77 10.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam, zastanawiam się nad zakupem maszyny do szycia, jestem zupełnie początkująca. Przeczytałam całe Wasze forum i wcale nie jest mi łatwiej wybrać Chcę przeznaczyć na zakup max 700 - 800 zł. Założenie miałam takie, że maszyna ma być prosta, do szycia poszewek na poduszki, skrócenia zasłon itp. bez dodatkowych gadzetów, ale oferta jest taka szeroka, że sama nie wiem. Zastanawiam się nad maszynami Husqvarny Huskystar E 10 lub 20 albo nad maszynami Janome JR1020 lub 415, które są teraz w promocji z zestawami eti matic set 15. Proszę o pomoc Za wszystkie cene rady z góry dziękuję Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 10.10.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 na dzień ddzisiejszy najbardziej korzystna jest oferta na janome 1012. te 15 stopek zostawia konkurencję daleko w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 10.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 husqystar E20 to maszyna z dziurka automatyczną wiec jej nie porównuje .Porównałem maszyny z dziurką 4- stopniową i chwytaczem wahadlowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka77 10.10.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 husqystar E20 to maszyna z dziurka automatyczną wiec jej nie porównuje .Porównałem maszyny z dziurką 4- stopniową i chwytaczem wahadlowym. Dziękuję za szybka odpowiedź Maszynę zamówiłam sobie w sklepie internetowym eti, bo ich dystrybutorzy w Trójmieście nawet nie słyszeli o tej promocji. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 11.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 W Gdyni sa w sprzedazy na Starowiejskiej w centrum maszyn do szycia Andrzej radon. co bedzie z serwisem, tez przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuszka77 11.10.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 W Gdyni sa w sprzedazy na Starowiejskiej w centrum maszyn do szycia Andrzej radon. co bedzie z serwisem, tez przez internet Dzwoniłam tam dzisiaj i Pani powiedziała, że już nie mają... To nie jest tak, że jestem zwolenniczką zakupów przez Internet, bo wolałabym żeby ktoś ze mną ją sprawdził, ale te 2 sklepy w Trójmieście nie wywarły na mnie najlepszego wrażenia. Na Partyzantów w Gdańsku Pani obsługiwała mnie między 1 a 2 klientką, nie wiedziała o tej promocji, na moje pytanie czy to dobra maszyna odpowiedziała, tak dobra, jest Pani zdecydowana? Zamówić? Jadziu zajmij się Panią, co? ile za te zwężenie pościeli, nie wiem, sprawdź w cenniku...No to pytam co z serwisem, a ona na to, że do nich można przyjść. Na specjalistkę nie wyglądała, a poza tym, to jest punkt przyjęć Igiełki, gdzie Panie głównie skracają spodnie, sprzedaż maszyn to ich dodatkowe zajęcie. Trochę zajmuję się standardami obsługi, i ten sklep nadaje się do podręcznika sprzedaży. Co do Gdyni, to ten sklep jest tam od zawsze, nawet pojechałam do nich w sobotę, ale niestety pracują od poniedziałku do piątku, tak jak ja... Dzisiaj specjalnie wzięłam wolne, żeby kupić maszynę, no ale, jak dostałam informację, że sprzedały ostatnią, to wróciłam do domu, zadzwoniłam do Pana Eti, zalogowałam się i dostanę ją jutro do domu. Gdybym mieszkała w Lublinie od razu wiedziałabym gdzie pójść, a tak pewnie za rok jak dobrze pójdzie będę otwierała sklep w nowym centrum handlowym w Pana mieście, to odwiedzę Pana w sklepie i podziękuję za poradę, może już będę potrzebowała lepszej maszyny, tak mi się szycie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 14.10.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Agamon! A co z serwisem janome? Usiłowałam znaleźć jakąś informację o takowym w moich okolicach i nie mogłam znaleźć. PS. Po przestudiowaniu całego wątku skłaniam się ku zakupowi janome 415; może być? Maszyna do typowego domowego użytku: tu skrócić, tam wyrzucić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.10.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Idż do sklepu Andrzeja radonia ,to sklep z tradycją 3 pokolenia mechaników maszyn do szycia. Powołaj się na mnie (Marek- Lublin). Niech Andrzej sprowadzi ci maszyne Janome 415 z zestawem promocyjnym w cenie 799zł lub janome 1012 w cenie 549zł.( reklama w Burdzie). Bedziesz miał w super serwis i nie przepłacisz. Obie maszyny to sprawdzone modele. jak ci zależy na aluminiowej obudowie to kup 415.pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.10.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Taka drobna rada dla kupujących maszyny do szycia. Przed zakupem maszyny sprawdźcie na stronie internetowej importera gdzie najbliżej można kupić wybrany przez Was model maszyny do szycia. seris zapewniony na miejscu ( zawsze można przyjśc z problemem) a i ceny czasem niższe jak w oficjalnym cenniku.Np. w listopadzie będzie w promocjo maszyna Husqvarna model 775 ( orginał made in sweden) w cenie 3399zł. tj. 1000zł taniej jak wg. dzisiejszego cennika. Do Polski przybyla dostawa 50 szt. tych maszyn w promocyjnej cenie wraz ze stolikiem.Niektórzy z nas już mają te maszyny.Jak ktoś zainteresowany zakupem tego modelu prosze pytać w salonach sprzedaży Husqvarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts