Gość 27.05.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 W 2000r W WARUNKACH ZABUDOWY MAM SZMBO . W DNIU DZISZEJSZYM CHCIAŁ BYM ZAMONTOWAĆ OCZYSZCZALNIĘ PRZYDOMOWĄ ( 2 M) JAKIE MUSZĘ MIEĆ DOKUMENTY CO ZMIENIĆ W POZWOLENIU NA BUDOWĘ ? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAN 13.06.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Powinieneś wystąpić decyzję o warunkach zabudowy i zagospodarowania terena na oczyszczalnę.Jeżeli będziesz budował po wejściu w życie zmian do prawa budowlenego (obowiązuje od 11 lipca) pozwolenie na budowę oczyszczalni przydomowej nie będzie wymagane. Zobacz inny watek http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=10068&forum=42& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 jedno mnie zastanawia, czy po wejsciu nowego prawa, naprawde nie musze nikogo pytac o zgode na budowe oczyszczalni ekologicznej. w okolicy sasiad ma szambo i podejrzewam, ze jest dosc wysoki poziom wod gruntowych. dzialka ma 2000m. czy wiec mimo tego moge budowac oczyszczalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.07.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 jedno mnie zastanawia, czy po wejsciu nowego prawa, naprawde nie musze nikogo pytac o zgode na budowe oczyszczalni ekologicznej. w okolicy sasiad ma szambo i podejrzewam, ze jest dosc wysoki poziom wod gruntowych. dzialka ma 2000m. czy wiec mimo tego moge budowac oczyszczalnie? O ile masz wysoki poziom wód gruntowych to temat oczyszczalni biologicznej (bakteryjnej) możesz sobie odpuścić. Chyba, że zdecydujesz się na budowę kopca filtracyjnego, dociążenia zbiornika itp. Polecam w takim przypadku oczyszczalnie glebowo-korzeniową. Twoje 2000 m2 działki powinno pozwolic na taką inwestycję. Ja tak zrobiłem. Możesz poszukać przy pomocy wyszukiwarki moich (i nie tylko moich) postów w tej sprawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 08.07.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 08.07.2003 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 mam działkę siedliskową, w gminie kazali mi złożyć wnisek - zgłoszenie budowy oczyszczalni wraz projektem, aktualnym wyrysem i wypisem, mam czekać 30 dni. wynka z tego że i tak należy zgłaszać i budować zgodnie ze sztuką budowlaną. pomijane są tylko czynności powiadaiania sąsiadów, decyzji administracyjnych itd. ostatecznie i tak urząd gminy decyduje czy można budować. W przypadku działki siedliskowej taka procedura obowiazuje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Przydomowe oczyczalnie ścieków na działkach budowlanych na podstawie zgłoszenia robót nie wymagających pozwolenia na budowę będzie można budować po 11 lipca 2003 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.07.2003 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 ja musialem starac sie o pozwolenie na budowe oczyszczalni,ale z tego co wiem,po zmianie w prawie budowlanym,wystarczy zglosic ten fakt do urzedu gminy.Nie potrzebne jest pozwolenie,jesli wydajnosc oczyszczalni nie przekracza 7,5m3 na dobe,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts