Depi 23.11.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Ja tez się nie poddaję, choć coraz bardziej to na desperacje wygląda... A już miałbym ławy wylane... Jak skur... dorwę kiedyś, to mu urwę cojones!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.11.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 jest blaszak do sprzedania: http://forum.muratordom.pl/post2182258.htm?highlight=#2182258 my wzięliśmy wóz drzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.11.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jaki wóż Drzymały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.11.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 co by tu napisać, żeby wyszło inteligentnie Taki barak 5 gwiazdkowy z jacuzzi dla naszych murarzy Zdjecie w dzienniku na ostatniej stronie - tak na serio to niebieska buda z płyty obita 300 warstwami papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 24.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Depi a po co ci geodeci, skoro na dniach nie budujesz? Albo ja nic nie wiem o nowej serii Wojny Budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.11.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Depi a po co ci geodeci, skoro na dniach nie budujesz? Buduje , buduje i ja chyba ksiazke napisze o tym jak zostaje w bolach budowlancem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 24.11.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Hehe - no historia na pewno nadaje sie na ksiażkę, a nawet na całkiem zabawny komediodramat z zycia polskiej klasy nizszej-sredniej początków XXi w Robię wszystko, żeby jednak zrobic stan 0 do świąt - wtedy będzie zupełnie inna gadka na wiosnę. A kto wie - może i zimą da się murować, jak w zeszłym roku? Podobno mamy globalne ocieplenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 10.12.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 hej... Nie wiem czy pisałem Ci ale 1 ekipa wyceniła mi stan Surowy na 86tys.+VAT... szukam dalej. Słuchaj mam pytanie, bo mam stres, czy Twój projekt był czysto architektoniczno-budowlany, czy miał też konstrukcje?Jeden z potencjalnych wykonawców zdziwił się jak mu dałem co innego niz gotowiec i powiedział że to są same okładki, he he, i że nie ma tam projektu konstrukcyjnego;-0. U mnie gmina nie wymaga projektów branżowych do pozwolenia na budowę, a ów co wycenił 86tys.+VAT nie widział w tym problemu... Wiem że też masz indywidualny więc proszę cię o jakieś info co Ty tam masz czego ja może nie mam.... heh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.12.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 86 za surowy? No nie najgorzej - widziałem gorsze. Ostatnio 36 tys za stan 0. Nieźle co? Fakt, że 15 z tego to miały byc roboty ziemne, ale tak czy siak ja podziękowałem. W końcu robię na wariackich papierach z kilkoma ludkami ściągniętymi z Ostrołęki za dniówki. Zaobaczymy co z tego wyniknie U mnie w projekcie poza tą częścią architektoniczną, jest część kontrukcyjna-obliczeniowa (jakieś cyferki...) i część wykonawcza, czyli rzuty i przekroje fundamentów, słupów, stropów, belek, nadproży itp szitów. Wszystkie elementy żelbetowe są na tym opisane - jakie zbrojenie itp. Bez tego raczej sobie nie wyobrażam jak można wybudować dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 11.12.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Spoko, dzięki o taką odpowiedź mi chodziło...Zapytałem architektów którzy to kroili i powiedzieli że do budowy jednorodzinnych, stosuje się standardowe technologie i konstrukcyjnego nie trzeba, a jak chcę to 15tys. Ha ha. Napisz jak się robotnicy sprawują, my wiosną ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.12.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Mam mało materiału porównawczego. Moim zdaniem tak sobie. Zdaniem mojego Ojca całkiem nieźle. Wykop zrobili w niecałe dwa dni. Moim zdaniem jakby ich wziąć lepiej w obroty to by zrobili w jeden, ale nie byłem w stnaie ich nadzorować samemu. Jeden jest nawet całkiem kumaty. Jeśli się sprawdzą, to rozważamy nawet zorganizowanie z nich stałej ekipy i świadczenie usług na rynku, więc jak jesteś zainteresowany, to zapisze Cię w kajecie Będę musiał ponieść koszty wyposażenia (barak, betoniarka, narzędzia itp), więc może niech to sobie dalej popracuje i się zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 11.12.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Nie wiem czy nie zaśmiecam ci wątku:-)Ale spko, jak zrobią ci stan zero, podziel się opinią, jak ok to ich biorę, he he. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Wolad Powiem Ci ,ze na pewno sam Depi sie sprawdzi. Ekipe przecwiczy i bedzie najlepsza brygada w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.12.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Chyba, że mnie zaleją w tych fudamentach. W sobotę już musiałem wziąć proszki uspokajającei się położyć, bo prawie wykitowałem. Teraz nie mogę nic zrobić bo nie mam drogi i nie wiem jak ją zrobić. Lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.12.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ty mnie nie denerwuj , trzeba narade zrobic i cos wykombinowac. Jeszcze wez i sie rozplacz najlepiej Raz dwa namiar na gruz !!!! Woland przechrzcilam Cie , przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.12.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No ale gruz walić prosto na klepisko, czy robić full wypass z korytowaniem, podsypką i dopiero na to tłuczeń jakiś? Buuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.12.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Na pewno to ja wiem , ze trzeba to zalac i bloczki pociagnac , bo inaczej cala ta robota i te dniowki dla kopaczy pojda na marne.Czy operator pompy byl , na pewno nie zdecyduje sie wjechac ?Byles pytales ?Jedz zapytaj , a nie siedzisz i sie dobijasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.12.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Nie siedze - pracuje. Nie bardzo mam sie czas w dupe podrapac. O dobijaniu nawet nie wspomne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.12.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://images30.fotosik.pl/129/173a9c0a605a8bd5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.12.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Niech te święta Bożego Narodzeniaprzyniosą nam wiele radości,Niech uśmiech zagości w domach,Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,Niech samotność odejdzie w niepamięć,Niech zima otula nas białym puchem,jak ciepły koc przy kominku,Niech bieluteńkie gwiazdeczkiskrzypią wesoło pod naszymi butamina wieczornym spacerze.Niech dobry Bóg namalujeszczęście na naszych twarzach,Niech miłość dotyka nas delikatnie,lecz bez ustanku,Niech marzenia płyną wysoko w góręi spełniają się... ____________/\___________< o >_____________\/___________/___\__________/o_<>\_________/__o____\________/_____o___\_______/___<>__o__\______/__________o__\_____/__<>_____o____\____/________o_______\___/_______o___<>____\__/__<>__o____________\_/______o______________\/_____o________<>______\___________|__| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts