kuleczka 04.10.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 joan, szowinistyczne zagadnienie kupowania żonie samochodu zostało obśmiane już parę stron wcześniej fajnie to brzmi, szczególnie, że w obecnych czasach żona przeważnie pracuje i zarabia dżempel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 może już ktos pytał - ale...: dlaczego to akurat mąż ma kupić żonie samochód? - dlaczego żona nie może zrobić tego sama, albo np. kupić mężowi? Oczywiście zakładam że kasa wspólna phi - ja tam sobie sama kupię - a co to nawet fajnie brzmi - kupię sobie samochód (się ludziom w głowach poprzewracało ) to znaczy: ponieważ ja nim będę jeżdzić to ja decyduje jaki chcę - kolor, marka, pojemność, KM, tapicerka...w sumie dużych wmagań nie mam ma byc czarny, welurowa tapicerka, najlepiej diesel, ale conajmniej 120 KM . Mam takiego 2-letniego forda focusa na oku, ale nie wiem czy to nie będzie wtopa - teraz mam Corollę... mąż ma nalepszy samochód świata (bo służbowy ) - forda mondeo - i podczas wakacji zapadło się nam sprzęgło (samochód ma kilka m-cy) - mieliśmy czaszki w oczach bo nie wiedzieliśmy czy wyprzedzając uda nam się zredukowac biegi...w serwisie niczego nie stwierdzono...no i słyszałam trochę złych rzeczy o fordzie, może podpowiecie...? PS (tak naprawdę marzy mi sie RAv 4 - ale jak się nie uda - mogę zostać już w ostateczności przy tym focusie - ładną ma tablicę rozdzielczą .... ) ZADNYCH sam na F a dlaczego? bo że Fiat nie - to już przyswoiłam - choc np. alfa romeo 156 ...całkiem całkiem...a przede wszystkim... fajne ma ...klamki w dzrwiach pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.10.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 kopa też ma (oczywiście jako kobieta niewykorzystuje tej mocy) a dlaczego? ja to uwielbiam...co prawda moge mało wiedziec o KM - mondeo męża ma chyba "tylko" 155 ale wystarczy mi to w zupełności żeby bez stresu wyprzedzać i z fantazją płynąć po dordze na której wszycy się ślimaczą próbowałam też tak płynać imprezą - z 230 kM ale to akurat mi się nie podobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.10.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 może już ktos pytał - ale...: dlaczego to akurat mąż ma kupić żonie samochód? - dlaczego żona nie może zrobić tego sama, albo np. kupić mężowi? Oczywiście zakładam że kasa wspólna phi - ja tam sobie sama kupię - a co to nawet fajnie brzmi - kupię sobie samochód (się ludziom w głowach poprzewracało ) to znaczy: ponieważ ja nim będę jeżdzić to ja decyduje jaki chcę - kolor, marka, pojemność, KM, tapicerka...w sumie dużych wmagań nie mam ma byc czarny, welurowa tapicerka, najlepiej diesel, ale conajmniej 120 KM . Mam takiego 2-letniego forda focusa na oku, ale nie wiem czy to nie będzie wtopa - teraz mam Corollę... mąż ma nalepszy samochód świata (bo służbowy ) - forda mondeo - i podczas wakacji zapadło się nam sprzęgło (samochód ma kilka m-cy) - mieliśmy czaszki w oczach bo nie wiedzieliśmy czy wyprzedzając uda nam się zredukowac biegi...w serwisie niczego nie stwierdzono...no i słyszałam trochę złych rzeczy o fordzie, może podpowiecie...? PS (tak naprawdę marzy mi sie RAv 4 - ale jak się nie uda - mogę zostać już w ostateczności przy tym focusie - ładną ma tablicę rozdzielczą .... ) Od 4 lat jeżdżę Focusem i nie mam z nim najmniejszych problemów. Sama go sobie wybrałam - miała być honda civic ale w próbnej jeździe mi nie przypadała do gustu - natomiast focus od razu mi przypasował - małe, zgrabne autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.10.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 o o o - Maluszku - dzięki - a powiesz mi może co ma pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.10.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ) ZADNYCH sam na F a dlaczego? bo że Fiat nie - to już przyswoiłam - choc np. alfa romeo 156 ...całkiem całkiem...a przede wszystkim... fajne ma ...klamki w dzrwiach pasażera Mialem alfe 156 1800,nowe z salondojezdzilem do 80tys i sprzedalem ,ciagle bzurne awarie,mimo ze piekna to jednak fiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.10.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 teraz jezdze MB C 2400 ma ponad 30tys zero awari.W tym czsie w Alfie wymienilem zmieniacz faz rozzadu kaplet swiec 4200pln i wachacz prawy 1000pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.10.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 waldibmw, zgadzam się kiedyś jeźdźiłam alfą 147 i pomimo, że był praktycznie nowa, to miałam z nią mnóstwo problemów podczas rocznej eksploatacji 2 razy miała remont zawieszenia (chyba to jest główna bolączka alfy) wnętrze skrzypiało jak w starym gruchocie paliła dużo za dużo.......... pomimo wszystko piękna była zarówno w środku, jak i na zewnątrz i miała super nagłośnienie Małżonek zawsze, kiedy przyszło skorzystać mu czasem z mojego auta załamywał ręce i pytał, jak ja tym mogę jeździć W końcu przekonał mnie do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.10.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Moj kolega na temat Alfy mowil tak : z alfa jak z piekna kobieta niemusi umiec gotowac wytarczy ze lezy i pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.10.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ja nie wiem dlaczego prawie wszyscy mężczyżni uważają,ze dla kobiety to musi być mały samochód!! Bzdura i tyle!! Zadnego z w/w bym nie chciała , lubie duże samochody , najlepiej terenówki. I na taką właśnie czekam . Dziwi mnie też ta wieczna opinia facetów jak to kobiety żle jeżdzą. Wybaczcie panowie ale nigdy nie miałam kolizji ze swojej winy, niestety te które miały miejsce były zawsze z dobrze prowadzącymi wszelkie pojazdy mechaniczne panami i oczywiści z ich winy. Święta racja,święta racja!Sama jeżdżę dość sporym autem i wyznaję zasadę:kobieto,jeśli nie chcesz widzieć środkowych palców-poproś męża o coś znaczącego na naszych drogach.Zawsze możesz uchodzić za "żonę"jakiegoś ważnego łysola z koneksjami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.10.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Ja nie wiem dlaczego prawie wszyscy mężczyżni uważają,ze dla kobiety to musi być mały samochód!! Bzdura i tyle!! Zadnego z w/w bym nie chciała , lubie duże samochody , najlepiej terenówki. I na taką właśnie czekam . Dziwi mnie też ta wieczna opinia facetów jak to kobiety żle jeżdzą. Wybaczcie panowie ale nigdy nie miałam kolizji ze swojej winy, niestety te które miały miejsce były zawsze z dobrze prowadzącymi wszelkie pojazdy mechaniczne panami i oczywiści z ich winy. Święta racja,święta racja!Sama jeżdżę dość sporym autem i wyznaję zasadę:kobieto,jeśli nie chcesz widzieć środkowych palców-poproś męża o coś znaczącego na naszych drogach.Zawsze możesz uchodzić za "żonę"jakiegoś ważnego łysola z koneksjami! Mozesz jasniej!? bo niezalapalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.10.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A co tu nie do załapania jest?wiadome,że kobitka w małym np."cienkim" poważania wśród "płci pięknej inaczej"raczej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.10.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Święta racja,święta racja!Sama jeżdżę dość sporym autem i wyznaję zasadę:kobieto,jeśli nie chcesz widzieć środkowych palców-poproś męża o coś znaczącego na naszych drogach.Zawsze możesz uchodzić za "żonę"jakiegoś ważnego łysola z koneksjami! a co jest już ]wystarczająco znaczące twoim zdaniem? dzieki czemu ma sie poważanie? ja też lubię jeżdzić dużymi samochodami (terenowymi) bo wyżej siedze =więcej widzę- i czuję sie bezpiecznie...ale brakuje mi zawsze tam mocy...no i z taką masą boję sie nabierać dużych prędkości... lubię także kombi - bo ma duże strefy zgniotu - a ja głównie wożę dzieci... ale gdyby nie dzieci - kupiłabym coś mniejszego, nawet celowo niepozornego, ale z porządnym silnikiem... acha - nie wiem czemu, ale jeszcze nigdy nikt mi nie pokazał środkowego palca - choć lubię/musze czasem sie bezczelnie wpechnąc albo zademonstrować dla kogo jest lewy pas - jeżdzę raczej szybko...to znaczy mam wrażenie że cały czas kogos wyprzedzam - a rzadko jestem wyprzedzana... robię swoje i nie prowadzę dialogu z innymi kierowcami... niestety musze przyznac - więszkość złych kierowców na drogach to kobiety - myślę że wynika to z braku doświadczenia...na szczęście ta tendencja sie powoli zmienia i coraz więcej kobiet ma własne auta - chcą/muszą więcej jeździc i trenować., nie ograniczając sie do roli kierowcy podchmielonego męża raz na parę tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 17.10.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 jestem jakto ladnie nazwalas podchmielony codziennie i co z tego?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dlatego właśnie się cieszę, że sama sobie zapracowałam , wybrałam i kupiłam. Jakby co to pretensje tylko do siebie. Bo ja to ogólnie taka Zosia Samosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 20.10.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Dlatego właśnie się cieszę, że sama sobie zapracowałam , wybrałam i kupiłam. Jakby co to pretensje tylko do siebie. Bo ja to ogólnie taka Zosia Samosia Co kupiłaś? Tak w ogóle marze o Zosi Samosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 No jak to co? Autko tak jak w temacie jest napisane... Już 3 latka nim śmigam. Mały ale wariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvetka 06.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Widze, ze temacik podupadl. Moze uda mi sie go wskrzesic Ja mam Opla Tigre. Wspaniala. Zwrotna, ma niezlego kopa i uwielbiam ja calym sercem. Jedyny minus to jej gabaryty, a co za tym idzie mniejsze bezpieczenstwo, a ja lubie ostra jazde. Zdecydowanie wole duze samochody. Moj pierwszy samochod do ktorego wsiadalam po zrobieniu prawka to Ford Transit. Przez jakis czas nim jezdzilam i bylam happy. Duzy, przestronny, tylko to przyspieszenie. Najpierw musial sie rozbujac Najbardziej smieszyly mnie miny kierowcow - facetow na swiatlach. Toz to dyskryminacja. Niby kobieta to tylko w malym, zgrabniutkim i niezbyt skomplikowanym autku moze jezdzic. Najlepiej jeszcze zeby to byl automat, bo sie biedulka pogubi Jak po jakims czasie wsiadlam do Tigry, to mialam schizy Balam sie przejezdzac kolo tirow, balam sie ze zostane przez nie wchlonieta Na szczescie juz mi przeszlo. Teraz przymierzam sie do nowego autka, ale nie wiem jak to bedzie, bo czas sie budowac na wiosne i pasa trzeba troszke scisnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 23.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Ja żonie kupiłem Smarta diesel CDI,a tak własiwie to sam nim jeżdżę bo jest zwinny,szybki,ekonomiczny.U mnie spala 4l ON,jak żona jeździ to 3l ON. Ostatnio CB sobie kupiłem bo za dużo mandatów trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 26.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Leszko,tylko uważaj ,bo jak Cię złapią z CB>zapłacisz z nawiązką za wszystkie przekroczenia.Nie ma wtedy zmiłuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts