GRom 28.05.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Witam!Poszukuję piasku kwarcowego w workach do tynków cementowo- wapiennych.Może ktos z szanownych forumowiczów zna adres pod którym mógłbym coś takiego kupić.Warzszawa i okolice.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Skoro poszukujesz materiału w workach to kup już gotowe mieszanki dla tynków wapienno - cementowych. Jest tego trochę na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina 28.05.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 my mamy 10 worków takiego piasku, worek kosztował 10 zł. Jest bardzo drobny, mogę się dowiedzieć gdzie był kupowany, ale jezeli jestes zainteresowany taką iloscią to mozemy ci odsprzedac nasz. Mieszkamy w Józefowie k. Warszawy. Piasku nie wykorzystalismy, bo w koncu zdecydowaliśmy się na gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 28.05.2003 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Dzięki za info.Będę wdzięczny za podanie adresu, oczywście moge też odkupić te 10 worków, interesuje mnie tylko jakiej piasek jest gradacji, powinna być na workach jakas cyferka czy liczba.Dane możesz przesłać na [email protected] lub podaćGr na forum, może jeszcze się komuś przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 30.05.2003 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Chciałem tylko przypomnieć pytanie.Karina jak na razie się nie odezwała, a być może przeczyta to ktoś inny i udzieli mi odpowiedzi.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 31.05.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Możesz kupić w Castoramie w Al. Jerozolimskich. ziarna 0...0,4mm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.05.2003 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 A proszę, powiedzcie mi ile tego piasku się zużywa i na jakim etapie, całość, czy zaciera ostatnią warstwę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 01.06.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2003 GRom - polecam artykuł w MURATORZE 6/2003 o tynkach..., może jadnak gotowe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 02.06.2003 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Dzięki wszystkim za info:smile:.Przemyślę jeszcze sprawę gotowych, porównam jak to mi wyjdzie cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.06.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Popieram gotowe mieszanki tynkarskie. Jak pisał już HenoK niezły może być CEKOL-C35. Ale cena tego specyfiku jest POWALAJĄCA !!!prawie 50 zł. za worek 20 kg daje to dodatkowo ok. 6zł/m2. Myslę, że dużo taniej wyjdzie kupno piasku tzw. kopalniaka dobrej jakości, jest w cenie ok. 30 zł/T + 70zł transport. Do tego gęste sito do przesiania go na budowie, oraz dodatkowo przesiewanie zaprawy. Jak tynkarzowi się powie, że tynk ma być kategorii IVf (tynk doborowy)pod farbę emulsyjną to będzie gładził packą filcową lub gąbkową. Na pewno nie będzie taki ładny jak wykończony Cekolem lub gładzią gipsową, ale jego cena będzie zdecydowanie niższa. W moich rejonach robocizna za taki tynk kat. IVf to ok. 10 do 12 zł./m2. Robocizna za wykonanie. gładzi to dodatkowe 7...10zł / m2. Przy powiedzmy 800m2 tynku dodatkowe kilkanaście złotych robocizna + materiał daje dodatkwo 13x800zł=10400zł a taka kwota to już są konkretne pieniądze o które warto walczyć. Pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: inwestor dnia 2003-06-02 09:45 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 02.06.2003 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 No tak, moje wątpliwości zostały rozwiane:smile:50 zł za worek tynku gotowego, to trochę drogo w porównaniu z 10 zł za piasek kwarcowy.Co do przesiewania, to u mnie w ten sposób garaż tynkowali i wygląda b.ładnie, z tym że w domu chciałbym mieć jeszcze lepiej:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 02.06.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 GRomCekol C-35 to nie jest tynk to jest gładź szpachlowa czyli ostatnia wykończeniowa warstwa.Zwykła zaprawa tynkarska wykonana na bazie pisku 0...2mm kosztuje znacznie taniej.Pozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: inwestor dnia 2003-06-02 22:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts