Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zoperują Zu w USA - warto było czekać :-)

Recommended Posts

Dzisiaj dostałam z Chicago list, że zoperuja Zuzkę!! Tak strasznie sie ciesze , że musze się uzewnętrznić, co też wszędzie niniejszym czynię. Moje dziecko jest zdecydowanie krzywe i urodziło sie z za dużym bagażem kłoptów niestety. Nie mniej dajemy sobie radę i tzrymamy sie dzielnie także między innymi dzieki pomocy wielu ludzi ( i nie mówię tu o pomocy materialnej). Od jakiegos czasu staramy się o wyprostowanie Zuzowego kręgosłupa za granicą, bo u nas w kraju wszyscy twierdzą,że owszem konieczne to ale niewykonalne. Przynajmniej na razie. A ja mam dość czekania i patrzenia jak moje słońce cierpi a przecież mozna jej pomóc. No i napisałam ( z pomoca nieocenionej Kasi) do szpitala Shrinners w Chicago, bez większych nadziei zresztą, i oni zakwalifikowali Zulę!!! Wiecie koszt takiej operacji w USA to 200000$, w zyciu bym nie zarobiła, a oni zoperują za darmo, tylko pobyt, przelot itd opłacam. Tak bardzo sie cieszę, że po prostu musicie cieszyc się ze mną. Nie musicie odpisywać ale prosze o dobre fluidy i trzymanie kciuków żeby sie powiodło. Ania.

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochana, wyobrażam sobie jak się cieszysz (tzn. próbuję sobie wyobrazić) :roll:

Moje dzieci co prawda są zdrowe, ale młodsza ma baaardzo nasiloną alergię pokarmową. Bardzo - ludzie nie sa w stanie tego pojąć - do tej pory może jeść ok. 10 rzeczy, które jej nie szkodzą (ma 3,5 roku). Nie jest łatwo, tym bardziej, że coraz więcej rozumie, no i niestety przykład starszej siostry wcinającej to czego ona nie może, działa jak płachta na byka. Ostatnio znów nastąpiło pogorszenie, a już myśleliśmy, że z tego zaczyna wychodzić :cry: Bóle brzucha są na porządku dziennym, czasem kilka razy dziennie, tylko jak się przyzwyczaić, jak cierpi dziecko?

Jednak w takich chwilach powtarzam sobie, że nigdy nie jest tragicznie, zawsze mogło być gorzej.

Wierzę, że ta operacja dużo zmieni w waszym życiu i bardzo poprawi jakość życia córeczki. Bardzo serdecznie was pozdrawiam i koniecznie daj znać jak poszło

Dominika

Bardzo się cieszę razem z Wami i życzę z całego serca aby wszystko poszło pomyślnie :p :p

Zawsze podziwiałam rodziców, którzy pomimo choroby dziecka nie poddają się i co najważniejsze kochają. Zuzia ma dużo szczęscia, że ma takich rodziców. Życzę dużo wytrwałości, spokoju i radości. :lol:

Pozdrawiam Aga

P.S. To jest jeszcze jeden dowód na to, że nie wolno nigdy się poddawać :wink:

Ja też życzę powrotu do zdrowia, aby operacja się powiodła i żebyście szczęśliwie wróciły do domu.

Ja też jestem matką. Szczęściara ze mnie, bo moja Zuza jest zdrowa. Ale łączę się w bólu ze wszystkimi rodzicami, których dzieci są chorę. Ty masz to szczęście, że Twoja Zuziulka wyzdrowie. Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię :D

Przesyłam caluski od mojej Zuzi dla Twojej Zuzi :)